Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak se změnit?

Od: mojemeno odpovědí: 6 změna:

Ahoj, bude toho trošku víc, tak se předem omlouvám.

Moje povaha je taková: mám smysl pro hůmor (dost velkej smysl), sem společenský, ale v určité společnosti, rád se seznamuji, ale poslední dobou to seznamování utichlo, podle postavy nevypadám na sportovce, ale před několika roky sem závodně sportoval. Když chci, tak si zaběhám, rád každýmu vyhovím a pomůžu, když sem byl menší, rád sem se předváděl, sem poslední 2 roky dost upřímnej. Táhne mi na 15 a když se porozhlédnu kolem, vidím jak spousta děcek v mém věku chodí do různých klubů a na diskotéky a sou "24 hodin" deně venku, nebo prostě ve společnosti. Když sem byl menší, byl sem každej a celej den venku, ale to byla taková ta doba, kdy mě bylo a mím kamarádům tak 9 let. Teď se všechno mění, spousta kamošů má holku a chodí s ní všude možně a podnikaj různé věci. Momentální stav je takovej, že sem celej den doma, možná tak 3krát ani né, du s kamošem, nebo s kamoškou ven, spíš si píšu s mnoha kamarády přes sociální síť. Když si rozdělím všechny moje kamarády do skupin, tak to bude asi vypadat takto, ze 100% kamarádu 25% chodí ven, ale zapálit si a dělat bordel po městě, to se ke mě každopádně nehodí. Nepiju a ani nekouřím, vůbec mě to neláká. Dalších 25% chodí ven, ale třeba mají takové koníčky, který mě nebaví. Dalších 25% sou ti slušní, mají hodně přátel a chodí po zábavách, kde se neopíjí jako dogy a prostě v kolektivu oblíbení. A posledních 25% to sou ti, kteří mě (dá se říct) mají rádi a jsou semnou protože sem vtipnej. A já bych chtěl být ten slušnej, mezi který patřím a chodit s kamarády po zábách, z naší třídy nikdo není takovej, že by šel do klubu, možná tak 5% z naší třídy a nebo ještě nemají občanky. A nebo když máme být rozdělení do dvojic, tak třeba se já musím zeptat někoho, kdo by šel, jinak si myslím, že by nikdo semnou nešel. Nebo třeba s kamarády, kteří nechodí do stejné třídy jako já, ale byli třeba na táboře, tak ti patří do té třetí skupiny a stěmi bych šel, ale oni se mě nezeptají a mě je to blbý, protože oni mají zas další kamarády, který neznám a dá se říct, že sou i víc postavení. Spíš mám ty ze školy a pár těch dobrých přátel ze života, ale ti moji přátelé si užívaj jako ti ostatní. De to nějak změnit, protože tento život mě nebaví a začínám si to uvědomovat, co já vlastně celej den a možná i celej rok dělám. Mám jít sám ven? Mám jít sám někam do společnosti? A seznámit se? To bych nedal a nebo se zeptat přátel, jestli bych nemohl s nimi zajít ven a s jejími dalšími přáteli? Mě se to zdá vlezlí, závidím těm, kterých se někdo zeptá a oni řeknou ano. Neměl sem si hledat více přátel už dříve? Já vím, mám celej život před sebou, ale tuto část života nechci promarnit takto "chabě" Já myslel, že když sem tak komunikativní, že budu mít hodně přátel, ale nevypadá to tak. *vezen*

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Někdy stačí jen jeden přítel. Ten opravdový dokáže vydat za deset povrchních. Jsi mladý a hodně přátel v životě ještě potkáš, s kterými budeš mít více společného. Nemusíš se měnit proto, aby ses podobal ostatním v tom, co je Ti cizí a co nechceš. Máš prostě jiné zájmy a představy o tom, jak trávit volný čas. Jsi zřejmě málo průbojný a chybí Ti sebevědomí, když je Ti hloupé zeptat se druhých zda můžeš jít s nimi někam. Zkus to otočit a sám vyvíjej iniciativu kam jít, co dělat a kdo půjde s Tebou. Není to vlezlé, když se někdo snaží zapojit se do kolektivu. Zvláště, když máš smysl pro humor. Zkus být více aktivní a vynalézavější.;)

metallica*
hodnocení

1x

...ono spousta lidí dle mého názoru neví opravdový význam slovo ,,přítel,,.Protože spousta jich hraje na číslo.Jako že mám třicet, dvacet, padesát apod...přátel.Troufám si ale říct že z tohohle čísla je jen JEDEN opravdový.Ti všichni jsou jen známí lidé kteří znáte.A i si troufnu říct že ten OPRAVDOVý je jen párkrát v životě možná jen jednou nebo také i vůbec.Hledá se hodně těžko a také ho třeba hned nenajdeš.Chce to hledat, choď do knihoven, sportuj, chod na diskuze prostě cokoliv a třeba se vše úplně změní. Já třeba mi je dvacet čtyři a dodnes nemám žádnou opravdovou kamarádku, jsou to jen známé a ve spoustě věcí jim nevěřím...prostě to sou jen známé a také žiju:)nepotřebuju kamarádku věřím nejvíc sama sobě...a z kluků mám známé ale jen jednoho takového anonymního se kterým si píšu už přes dva roky nikdy jsme se neviděli ale pomáhá mi přes net...hodně štěstí

martinaa*
hodnocení

0x

Jsem rada, ze ve svych skoro 15 nekouris, nepijes a nechodis do mesta delat bordel. Tvi kamaradi v 15 nemaji v klubu ani na diskotece co delat. Takze je dobre, ze toto neberes jako smerodatne.

Najdi si aktivitu, ktera te bavi - sport, malovani, fotografovani - proste cokoli - a seznamis se s lidmi, ktere bavi to same, tudiz budete mit spolecna temata. Iealni je nejaky krouzek nebo komunita, klub.

Chces mit par opravdovych pratel, neno mraky falesnych "znamych"? Na to si odpovez. Klidne se kamarad zeptej, co na dnesek planuji, zda se muzes pridat:). Ale rozhodne ne kazdy den, to zavani vlezlosti. Pokud se jim budes libit, budou te zvat sami.

mojemeno
hodnocení

ale tady ve městě je spousta klubů, kde se může od 15 s občankou. Jinak mě de stručně o to, abych měl takový kamarády, kteří mě chtějí vytáhnout ven, idkyž to bude moje chyba. Skoro každej druhej den, mě chtějí vytáhnout tam, kde budou vykonávát ty svoje koníčky, ale prostě takový, že mě nebaví. Ona to bude asi teď kravina, viděli jste Yesmena? Jak furt říkal na všechno ano? Jeden týden, spíš necelej týden sem na všechno říkal ano a ono na tom fakt něco bude, najednou sem vůbec neměl čas, ale říkat to jen kvůli tomu, abych nedřepěl doma, tak to je na nic. Děkuji za názory a Vaší pomoc :)

kacu*
hodnocení

0x

Souhlasím s kapkounaděje, stačí jeden dobrý přítel a všechno je v pohodě.

( V poslední době se rozmáhá trend: Čím víc máš "přátel" tím jsi oblíbenější, ale není tomu tak.. Nebo by nemělo.. Když se člověk zamyslí kolik z těch 500ti přátel na facebooku mu někdy doopravdy pomohlo, možná se dohrabe k číslu, které by se dalo na prstech spočítat..)

Určitě je dobrý najít si holku, ale takovou, která tě bude mít fakt ráda. Ale v jakých vodách lovit, to fakt neporadím..

Hodně štěstí, Kaču *slunce*

hop®
hodnocení

0x

V podstatě souhlasím s předchozími odpověďmi. Pokud bys pročetl některé moje rady mladým klukům, pochopil bys, proč Ti odpovídám. Už jsem se přiznal, že se rád kamarádím s mladšíma klukama, možná i proto, že jsem duší pořád puberťák a s těma mladšíma si docela rozumím a vzhledem k svému věku a zkušenostem už občas umím i rozumně poradit. Nebudu tady veřejně "pitvat" Tvoji situaci, vážím si Tvé upřímné zpovědi i toho jaký jsi! Pokud chceš, mailni mi na poradte_hop@volny.cz nebo si mě ulov na ICQ 55468060, nějaké rozumné řešení zkusíme vymyslet! Držím palce, čauky...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]