Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
budu zakládat nový e-shop s chovatelskými potřebami. Některé názvy mě napadly, ale nepřipadají mi příliš dobré. Dokázali byste poradit hezký název pro e-shop s chovatelskými potřebami (ze začátku jen pro psy, kočky a hlodavce - pelíšky, oblečky, tašky apod.)? Děkuji.
Můj skromný názor je, snažit se najit nějaké neobvyklé malebné a krátké slovo. Předpokládám, že v branži budou názvy s vazbami na obor velmi vyzobané a domény nedostupné.
Jsem si zcela jist, že malebný exotický nic neříkající název více zaujme než třeba rajzviratek.cz a pod. Osobně bych volil název, aby neměl více než 5-6 písmen. Aby ten název nebyl sluchově hranatý, sikavý atd, ale libozvučně se kulatil s nádechem exotiky.
Důležité je, aby bylo slovo i dobře vyslovitelné v telefonu a komunikaci. Případně bych budoval shop na nějakém provizorním názvu a ten správny bych hledal tak dlouho, až by mi padnul jako zadnice na hrnec :D
Dobrý název je věda, výrobci platí nápady zlatem, protože dobře ví, že název dělá image, s tím se člověk setká ještě než vidí produkt.
Inspiraci mohou být slovníky exotických jazyků, atlasy hvězd atd.
hlavne ne nejakou kombinaci ne stylu, potreby-pro-kocky.cz sice to nejaky vliv na pozice vevyhledavacich ma (sice seznam tvrdi opak ale podle testu ma) ale zanedbately je lepsi zkusit vybudovat znacku . Jen si nenabehnete s firmama co delaji shopy a SEO. SEO dokaze i cvicena opice ze zdravym rozumem. JA mel nabidku na SEO pro jeden ze shopu co mam rozpocet 30 000mesicne a delam si ho sam a rozpocet 2000mesicne a okupuji na seznamu prvni strankly na dulezita slova (pro me ) i na ocas.
doplněno 27.11.11 23:02:TO MOTO: to by byl obrovskej problem z odkazy, na jakou domenu by jste je smeroval, a menit pote vsechny je nerealne , ja mam po pul roce pres 15000 zpetnech odkazu a pokud bych o ne prisel tak je propad ve vyhledavacich a nemala fin ztrata
doplněno 27.11.11 23:03:ja mam na jednom jmeno psa ve zdrobneline a druhy je zkomoleny puvodni nazev, mela to bejt zkratka jmen
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.