Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak být šťastná?

Od: zopka odpovědí: 27 změna:

Existují nějaké prostředky, jak se nabuzujete? Mám vše, co si člověk v mých letech (22) může jen přát - chodím na VŠ, mám brigádu, závodně sportuji, kamarádky, cestuji několikrát do roka... je toho spoustu, nemusím vše vyjmenovávat...ale nemám vnitřní klid, štěstí, jsem asi nevděčná, ale pořád mi to všechno přijde málo.. za 5 dní odlétám zase do zahraničí, těším se..ale přesto dnes sedím doma s bolestí hlavy a naštvaná na celý svět...proto by mi zajímalo, jak se nabudit, jak to udělat, abych viděla věci pozitivně a ne negativně...hudba, druhy meditace...cokoliv co mi pomůže. Chci se ráno probudit a být ráda, že jsem na světě, těšit se na něco a ne ležet, čumět do stropu a chtít si přetáhnout peřinu přes hlavu a přestat existovat.

27 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

V tom případě bych asi navštívil psychiatra nebo psychologa. Možná by pomohlo osolit nějakej rokec na plný pecky a vyřvat se...vyblázdnit. Mě to zabírá. Nebo nechybí vám sex?

hankauk*

Trefná otázka, Ringo!*palec*

hodnocení

2x

Nechápu,postrádám logiku...píšete,že chodíte na VŠ,že sportujete,brigádničíte,že máte kvantum kamarádek,cestujete,a navíc se na cestu těšíte*bzum*A na druhou stranu ležíte,čučíte do stropu,a chcete přestat existovat?!Kdypak tedy tuto negativní činost provádíte?V noci?*nevi*

zopka
hodnocení

Děkuji všem za názory a za přiložené odkazy...

- nedostatek sexu nemám ;)

- kdy provozuju to čumění do stropu? Nemyslela jsem, že si lehnu a dvě hodiny koukám a pokouším se rozplynout..to ne, ale ráno, zazvoní budík a člověk má vstát, ale ještě chvíli lež a užívá si tepla postele a právěv tu chvíli chci zůstat ležet a už nevstávat... a nebo večer, což se mi stává ojediněle, ale špatně spím, ať mám jakékoliv vytížení a jsem jakkoliv unavená, lehnu a nemohu usnout, usnu ve tři a v sem vstávám, což asi taky souvisí

- absolutně šťastná, bez depek a špatný nálady, jsem v Africe, takové pocity jaké tam zažívám, fíha...jsou to banality, ale když tam přiletím, stačí cítit vzduch, vidět ty pruhované černo - žluté obrubníky podél silnice a mám pocit, že mi srdce vyskočí z těla...a jak to slunce a vitamín D prostupuje do pokožky jsem neskutečně happy..

tedy pardon Zopko, ale na co jsi se vlastně ptala? Tak když jsi happy v Africe, tak tam zůstaň. Doufám, že se tady zase do mně nikdo nepustí s tím, že jsem příkrá a příslovečně radikální. ;)

zopka
hodnocení

Ale no tak, vážně mi radíš tohle? pokud by to bylo tak jednoduché...Myslíš, že je to reálné... za prvý - dělám VŠ, jak jsem psala, za druhé mám tu rodinu, za třetí pracovní příležitosti v Africe, něco, co by člověka naplňovalo, toho moc nebude ...a žít si tam jak na dovolené, to taky nejde a třeba jsem tam šťastná právě proto, že to pro mě není všední, že jsem tam párkrát do roka...

sargo*

To víš, po všech stranách parádní život, to je jak rudým hadrem na býka :-D

Sluníčko ti možná prostě chybí, já to řeším tak třikrát do roka solárkem, ale to není zrovna optimální varianta ;) Nespavost je krušná, zvlášť když je to ten druh, kdy se člověku začne mlýt v hlavě ledacos. Bylinky před spaním, zavést si nějaký rituál, jestli je to častěji, zkusit zobat třezalku... nebo si před spaním prohlížet fotky z Afriky :-D

leela1*

Tak mám trochu pocit, že jste klasicky rozpolcená mezi to, co byste dělat chtěla (vy dobře cítíte, kde jste šťastná) a měla (podle ostatních) - studovat, pak budovat kariéru, věnovat se rodině... Ono je na místě obojí, ale když budete vždycky dělat hlavně to, co od vás očekávají ostatní, tak ty depky a pocity, že se vám nechce vstát a žít, budou silnější a silnější. (i když ti chytří okolo budou kroutit hlavou a říkat, vždyť ta má všechno, vzdělání, kariéru...) Nezaměňujte úspěch v naší společnosti za spokojenost.

Jsem naprosto stejného názoru. Chybí mi tam logika zrovna tak, jako Toě. Suzy.

doplněno 25.11.11 20:18:

To bylo pro vamp.

26.11.11 12:42

Suzy:*slunce*

hankauk*
hodnocení

2x

Já mám taky občas stavy, že si říkám, že to nikam nevede. Ale pak si řeknu, že jsou lidi, kteří jsou na tom podstatně hůř než já a že si de facto nemám na co stěžovat. My, lidi, se pořád za něčím honíme, chceme toho víc materiálního a chceme toho víc stihnout. Ale o tom to přeci není. Člověk má žít tak, aby si na konci života mohl říct, že nikomu neublížil, že třeba někoho udělal šťastným... To přece není málo?!*slunce*

A není nic na tom, když o víkendu nevylezu z pyžama, celý ho pročučím na telku, naplácám do sebe spoustu nezdrvého jídla a nikoho nechci vidět. Na to má člověk právo a udělat to jednou za čas je naopak OK. ;)

martinaa*
hodnocení

2x

MOzna to reknu malicko neomalene, ale rikam vse narovinu, jak jsem zvykla. Pisete, ze studujete VS, brigadnicite, cestujete, mate kamarady. Predstavila jste si nekdy, jak je lidem, co takove veci nemaji? Co prisli o cast tela, jsou na voziku, sport delat nesmi, nemaji kamarady, protoze jsou "jini", rodice je mlati, ztratili rodinu...

Vy mate hodne veci, a stejne je Vam to malo. Mozna jste vlastne presycena vsim, co mate... zkuste necestovat, kaslete na kamarady, prestante sportovat. Myslim, ze velmi brzo poznate, co jste mela a velmi rada prijmete toto zase zpatky.

ladinpraha*

*palec*Myslím, že je to jasné. Problém je v tom, že má všechno a nic jí nechybí.

No, a to jsem měla na mysli. I lidé mívají "roupy", a já si myslím, je tazatelka má. Cituji: "Je mi krásně, studuji, mám brigádu, sportuji, mám přátele, jezdím si několikrát do roka do Afriky, kde jsem happy, a přesto mám pocit, že mi něco chybí, neumím být šťastná a čumím v posteli do prázdna." Bude to asi přece jenom o té souloži, jak to už někdo psal hned zezačátku. I když říkala, že v tomto ohledu je spokojena.

ladinpraha*

Suzy, každý denně řešíme různé problémy a máme radost, když je vyřešíme. Ale když starosti a problémy žádné nemáš, tak ti nakonec ten pohodový život zevšední a začneš se nudit.

moto*
hodnocení

2x

Ano, prostředek existuje. Dostat se do pořádných maléru, dluhy, nemoci, neúspěchy... Když to přejde, hned se budete cítit lépe.

Nic špatného vám nepřeji, raději se smiřte s tou nudnou, otravnou, úspěšnou přítomnosti.

Dnes jsem se dozvěděl o problému velmi dobrého známého, kterému se doteď vše dařilo, velmi dobře placený informatik u nadnárodní firmy, jeho paní bezva holka, dvě nádherná dvojčata. Je po operaci nádoru na mozku a ochrnutá polovina oličeje a další se neví. Nádor je snad nezhoubný. Jeho stav pohody se změnil mávnutím proutku. Uvědomte si, že to může potkat každého a úživejte si každé minuty.

25.11.11 22:55

Bravo.

lm®

Mám oblíbené motto na tohle téma a netřeba k němu další komentář :

Mít štěstí ...je věcí náhody.

Být šťastný ...je velké umění.

Pro moto: přesně, jak píšete. Pokud někdo sedí ve zlaté kleci, daří se mu a má vše, na co pomyslí, začne být znuděný a otrávený. Nepřeji tazatelce problémy, ale když se někdy nějaký musí řešit, není to vůbec na závadu. Aspoˇn to vytrhne člověka z jeho letargie. Já bych se třeba hrozně těšila na tu cizinu. Víte, že je v Čechách spousta lidí, kteří nikdy nebyli za hranicemi, nikdy neviděli moře? Máte vše, co chcete a ještě jste znuděná. Zdá se mi to poněkud nefér k Vaší rodině a vašemu okolí.

Ano, život se může změnit mávnutím proutku. Je to 4 dny, naši maličkou vesničku vyrušilo kvílení dvou žlutých záchranek. Vzápětí vrtulník. Mladé rodině zničehonic zkolabovalo 3 leté děcko. Převoz do Prahy, zjištěn velký nádor na mozku, přístroje, operace nemožná. Tomu človíčku nikdy nic nebylo, zdravé, chytré, veselé děcko. Při případném odpojení od přístrojů: smrt, nebo trvalé těžké poškození. Hrozná prognóza. Píši to tady a brečím.*plac*

Takovýhle hrozný extrém bych Vám samozřejmě nepřála, ani nikomu jinému. Ale sama vidíte, jak je ta vaše otázka nehorázná a neomalená, vždyť Vy vlastně máte všechno. Jen na sobě trochu pracovat a umět se radovat i z maličkostí, které přináší každodenní život. Tak do toho.*placni* Jaga.

sargo*
hodnocení

1x

Bez problémů být člověk šťastný nemůže. A teď to nemyslím nějak filozoficky či metaforicky. Nepřekonáváte nic, co by bylo za hranicemi vašich možností, nemáte nepřítele. Ale člověk potřebuje svého nepřítele, protože je to právě ten boj a vítězství, život na houpačce, který ve vás probouzí emoce a pocity štěstí, propláchne tělo nadšením - i když s nimi samozřejmě občas i ty opačné.

Štěstí a vděku za každé nové ráno je třeba se naučit jako každé jiné věci. Ve 22 je to hodně těžké, ještě chybí takový ten... náhled na věci; člověk to všechno ví, ale ještě neprožívá. Prostě si nedovolte být taková! Jak se přistihnete, rázně proti sobě zakročte :-D Ale jak, to nevím, protože vás neznám. Možná na sebe pro začátek neklaďte tak vysoké mety jako je štěstí, a zkuste si uvědomovat prostou spokojenost. ;)

michalov*
hodnocení

0x

Štěstí je stav mysli. To chce zkušenosti. Životní zkušeností a to hodně.Chce to čas a projít mnoho bolestí,zklamání a ztrát...které jsou cestou k ztrátě iluzí a závislostí...Pokud si něčím (alkoholem,drogami atd.) pomůžeš k pocitům štěstí,zaplatíš pak proti tomu stejnou měrou bolestí a smutku...

hodnocení

0x

Mrkněte se do zde proběhlých diskuzí, jestli si z toho nějakou radu vyberete. Jinak hlavu vzůru, bude líp!;)

www.poradte.cz/.../6476-umite-nekdo-meditovat-pomaha-to-s-necim.html

www.poradte.cz/spolecnost/9262-jak-zastavit-depresi.html

www.poradte.cz/pocitace.../17166-hudba-navozujici-pocit-jako-po-alkoholu. html

hodnocení

0x

Píšete, že máte vše, co si člověk ve Vašich letech může přát...Neznám člověka, který by měl úplně vše. Ani Vy nemáte. Abyste našla vnitřní klid, vyzkoušejte dělat dobrovolně a zadarmo něco pro druhé lidi. Třeba pro ty, kteří narozdíl od Vás, nemají ruce, nohy, nevidí, neslyší...Třeba se pak Vaše vnitřní rozpoložení promění v pokoru a úctu k životu...A že nejste šťastná? Je Vám 22 let, život by Vás těšit měl, ale asi si ho neumíte užívat, ani vážit. Prostě se nudíte tím vším, co máte...Ale nebojte se, změní se to. Až si budete na všechno vydělávat sama,(nejen přivydělávat), starat se o rodinu, krást každou minutu pro sebe, sport a kamarádky, na bolesti hlavy si zvyknete, na cestování si odvyknete... Třeba si řeknete, že to štěstí je, v tom, když si člověl může jen tak na chvíli poležet a dívat se do stropu, že to štěstí je v tom, že máte zdravou rodinu, že každé ráno dokážete vstát a nic Vás nebolí a že to štěstí je vlastně v tom, že žijete tak, jak žijete...Protože hůř může být vždycky!;)

eulalie*
hodnocení

0x

No já vím, že je ještě na to brzy, ale možná, že je člověk nejšťastnější uprostřed svojí rodiny - děti, manžel a tak. Podle toho, co píšete, žijete docela bohatý studentský život. Cestujete, to znamená, že máte na to dostatek finančních prostředků (což se o mnohých jiných říci v současné době nedá), a přes to všechno spokojená nejste. Možná, že se máte až moc dobře, a člověk může být nešťasten, i když žije v relativním dostatku a všechno se mu daří. Buďte ráda, že zatím nemusíte řešit větší starosti, ony na vás stejně jednou taky nejspíš přijdou. Važte si svého mládí a zdraví a představte si, že ne každý to takto má. Poslouchat příjemnou a vámi oblíbenou hudbu by možná pomoci mohlo a zkusit si u toho zameditovat, popřemýšlet o životě, světě - taky. Anebo zkuste si vzít papír a vypsat se z toho, proč se vám chce přetáhnout peřinu přes hlavu a přestat existovat. Na psychickou nepohodu dost často pomáhá nějaká smysluplná činnost - pro každého člověka to může být něco jiného. Někdo se uklidní při sekání dřeva, jiný, když si namaluje obrázek, napíše báseň či povídku, další když pouklízí celý byt, věnuje se ručním či kutilským činnostem apod. Prostě nějaká práce, u níž je vidět její výsledek.

lm®

To @eulalie : Přesně tak.

Může být šťastný bezdomovec stejně jako nešťastný multimilonář...na penězích to nezávisí.Ten pocit musíme najít v sobě,bývají to jen záchvěvy...a nebo si to uvědomíme zpětně ,když jej ztratíme. Na sobě jsem si ověřila ,že štěstí cítím,když učiním šťastného někoho z ostatních lidí,když si vyměníme jen tak úsměv s kolemjdoucím,když někdo jen tak řekne,že je mu se mnou dobře...To jsou chvíle ,které si za žádné prachy nekoupíte,víte.

hodnocení

0x
Do rozboru psychiky a pocitů se tu pustilo mnoho rádců... Já ne.
...nemohu usnout jakkoliv unavená, usnu ve tři a v sedm vstávám... Ze zkušeností vlastních i dalších osob Vám doporučuji přehodnotit, zda Váš příjem vitamínu B je dostatečný. Při jeho nedostatku je dobré při doplnění vhodné stravy s Béčkem užívat třeba pivovarské kvasnice s vysokým obsahem Béčka, pokud se dobře pamatuji, prodávané pod názvy Pangamin
nebo Pargavit. V lekárně vědí... Mužům většinou doporučuji zvýšit příjem piva před spánkem, pro obsah tohoto vitamínu v chmelu... Důkazem jsou nejen pijáci pospávající po krčmách, ale i ztěžklé nohy a tělo po vypití poháru piva za dobrým jídlem. :-D
Jsme poradna, naše rady mohou pomoci i jiným... Dejte vědět, jakou zkušenost Vám moje rada přinesla...
Dobrou noc!

hejkal:*smich**haha*

doplněno 26.11.11 13:37:

Dobrou...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]