Nejste přihlášen/a.
Dobrý den.
Níže se pokusím zkráceně sepsat můj problém.
Již cca rok a půl se mi tvoří v krku takové hleny, vytvoří se z ničeho nic, někdy je mám více, někdy méně, není v tom žádná pravidelnost, zkrátka ,,jak kdy". A právě z toho pramení právě ten onen zápach z úst - aspoň tedy myslím. Manželce to vadí, děti mi to také říkají a v neposlední řadě to není příjemné ani mě. Vždy ráno mě manželka vyhání z postele, abych si provedl ústní hygienu, že je to k nevydržení, tolikrát se třeba i sám vzbudím, když usnu na gauči a jsem otočený ke stěně tím ,,smradem", který se od stěny odráží zpět. Přes den se snažím zápach eliminovat žvýkačkami a častém pojídáním ,,něčeho" - to stejně ale moc nepomáhá nebo jen malou chvíli, ale největší problém je, že tímto ,,pojídáním", aby mi nesmrdělo z pusy přibýrám na váze - za poslední rok jsem přibral cca 10 kg. Navštívil jsem svého obvodního doktora - dostal jsem jakésy kapy - ale bez úspěchu, vše stále stejné, zašel jsem si ještě ke svému zubaři - v dutině ústní vše v pořádku. Manželka mi říká, jestli to nemůže být vředy - že prý stále krkám a prdím...
Poraďte, co s tím? Kam zajít k doktorovi? Do jakého oddělení? Kdo mi v tomto pomůže?
Domnivam se, ze pricina zapachu nebude jidlo ani nic podobneho. Muzete mit zanet v zaludku, jicnu, krku nebo ustech, spatny zub, chronicky zanet mandli.
Doporucuji navstevu ORL, zda se neco nezjisti, pripadne na gastro. Rozhodne to nepodcenujte, svedci to o zavaznejsim problemu.
doplněno 24.11.11 22:10:JInak vredy s krkanim a plynatosti moc nesouvisi, navic jsou u nich silne bolesti zaludku, ubyvani na vaze, zvraceni atd.
Ovsem podle te plynatosti bych pricinu opravdu hledala v travicim ustroji. Nechte si napsat zadanku o vysetreni na gastroskopii.
doplněno 24.11.11 22:14:Jeste me napadla kandidoza, tam casto byva zapach z ust, plynatost a pribirani.
Mrknete, zda by to mohl byt Vas pripad:
Povlak v ústech, k tomu ty střevní věci - to by mohla být kandida, jak se píše výše, nebo také nějaká potravinová alergie. Existuje pak také nemoc, kdy žaludek není schopen dobře štěpit maso, to by pak taky odpovídalo, tam smrdí z pusy hrozně (ale na název si nevzpomenu... nicméně je dost řídká, všechno ostatní je pravděpodobnější). Můžete buď vyrazit k doktorovi, a nenechat se odbýt, nebo případně průběžně s tím ještě zkusit menší dietní opatření.
- vynechat sladké, bílou mouku, mléko... můžete bílé jogurty, kyselé ovoce, celozrné věci. Když za pár dní bude trochu líp, je to ta kandida. Podrobnější seznamy lze snadno na netu najít.
- zkusit vynechat maso, mléko a tučné věci - zjistíte, jestli to není od toho trávení (já si vzpomenu, já si vzpomenu! ).
Místo zobání pochutin noste v kapse lahvičku s kloktadlem, jak se používá po čištění zubů
Ani nevíte kolik lidí trpí na zápach z úst, od stomatologů je prokázáno že až 30% pacientů! Žvýkačky jsou sice dobrá náhrada přes den, ale i tak to tolik nepomůže.
Poraďte se s vašim zubařem, může vam pročistit zubní mezírky, za které se usazuje plak, který se může změnit v zabíječ enzymů co Vám rozkládá cukry, a tím se rozšíří bakterie, které můžou způsobit tento zápach.
Také existují takové rozpustné tabletky, které mají účinek snižovat počet kyselin v ústech.
Rozhodně s tim zajděte k zubařovi, ten by měl vědět nejlépe. Hodně štěstí
Na jaké oddělení v nemocnici / ambulani mi doporučujete jako první zajít? Předem vylučuji zubaře - tam jsem již byl, chrup mi zkontrolovat a můj problém se zuby prý nesouvisí. Svoji praktikou doktoru také vylučuji - tam jsem se s problémem již také dotazoval, dostal jsem jakési kapky, jak jsem psal výše, které ale vůbec nepomohly. Navíc pochybuji někdy o znalostech mé doktorky a tak ( klasická vesnická doktorka ). Děkuji.
Pokud jste smířen s tím, že si bez doporučení od obvoďáka něco zaplatíte (nebo si jí o něj prostě řekněte, co by taky s vámi ještě prováděla, když její tip nevyšel), tak jak to správně psala Martinaa - ORL nebo možná ještě spíš tu gastroendrologii.
Přikláním se, že přínou je žaludek, střeva, zažívání. Ještě mně napadlo, stavit se na chirurgii, alespoň u nás vždy dobře pochodím. - stařenka
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.