Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kolik dní mám nárok na dovolenou?

Od: nattallyen odpovědí: 5 změna:

a. Pracovník má nárok na 4 týdný dovolené na zotavenou.
b. Výpovědní doba se řídí zákonem č.262/2006 Sb. , zákoník práce , v platném znění.
c. údaje o mzdě a způsobu odměňování , splatností mzdy , termínu výplaty , místu a způsobu vyplácení mzdy jsou stanoveny ve mzdovém výměru zaměstnavatele.
d. pracovní doba 160 hodin měsíčně.
DODATEK PRACOVNÍ SMLOUVY
Od 1.1.2011 se mění tato položka pracovní smlouvy:
Další ujednání : Pracovní doba 40 hodin týdně. Pracovní doba NEPRAVIDELNÁ.

Pracuji dlouhý a krátký týden ... jeden týden pracuji 2 dny a další týden pracuji 5 dní ( 12 hodin ) mínus půl hodiny na přestávku , takže čisté opdracované hodiny mám 11,5 .

Pracuji tam přes rok . Ve smlouvě mám napsané , že mám nárok na dovolenou 4 týdny , ale přitom mám dovolenou 15 dní . Na kolik dní dovolené mám tedy nárok? Předem děkuji za popřípadnou odpověď na můj dotaz .

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

slonbonjohn*
hodnocení

0x

Je to tak správně. Pokud si to přepočítáte na celkové hodiny, tak je počet hodin dovolené za rok dokonce o 15 hodin vyšší, než při osmihodinové směně.

doplněno 24.11.11 19:41:

A pokud se nemýlím, tak při 12-ti hodinové směně je nárok na 2x 30 minut přestávky, aspoň u nás to tak je.

atreus*
hodnocení

0x

Průměrně za týden odpracujete 3,5 směny - čili za 4 týdny by to mělo být 14 dní dovolené. Máte 15 dní, tak to odpovídá.

Nebo jinak: 20 x 8 hodin = 160 hodin dovolené. U nepravidelného rozvržení prac. doby máte 15 x 11,5 hod. = 172,5 hod. dovolené

doctor
hodnocení

0x

4 týdny dovolené = 20 dní po 8 hod. nebo 15 dní po 11,5. Čili máte nárok na 4 týdny ,ale pro vás ve vašem pracovním režimu to je oněch 15 dní. Stačí?

doctor

...říkejte mi blesku :)

mara*

pracuji krátký - dlouhý týden s odečtenou přestávkou 9,5hodiny za pracovní den, na kolik dní mám tedy nárok?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]