Nejste přihlášen/a.
Rád bych si přečetl nějaký román z předindustriální doby (začátek 18 stol. a dříve), kde by ale byly zachycené (podrobněj popsané) naprosto běžné denní věci. Nevím jak to přesně napsat. Jde mi o to, že mě zajímá jak se dříve prakticky žilo - jak se shánělo (pěstovalo) jídlo, pralo, spalo, boty, oblečení, doprava, teplo, dům. Zajímala by mě i psychika těch lidí, nevím jestli je tohle možné vůbec zachytit, pokud někdo píše třeba v 19 stol. román z doby 1650, jestli mohl vůbec chápat jejich smýšlení. Zajímá mě prostě jak to vnímali lide dřív ten jejich život a jak řešili denodenní věci. Zajímal by mě spíš román, než faktografie. Děkuju
Teď čtu Charles Dickens - The Tale of two Cities, v originále, jsem někde v půlce, odehrávalo se to zatím v letech 1775 a 1780 ve Velké Británii a ve Francii. Na to, jak mi historie říká velký kulový a obvykle mě naprosto nezajímá, musím uznat, že je tady doba a prostředí zachyceno velmi realisticky a detailně a podáno poutavě.
doplněno 24.11.11 14:49:jo začátek 18., hm ..
Ahoj, napadla mě trilogie - Trygve Gulbranssen: Věčně zpívají lesy, Vane vítr z hor, Není jiné cesty. To je myslím přesně to, co hledáte. Je to dost napínavé a čtivé. A kdo chce a je schopen hledat, může nalézt smysl soužití muže a ženy a co je to láska. Dá to trochu práce, ale je to tam v té třetí knize. Ale musíte znát souvislosti z těch předchozích Je to hodně dobrý román, s velkou hloubkou a výpovědí. Příjemné počtení přeje Ivan
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.