Nejste přihlášen/a.
Asi před měsícem jsem se rozešla s přítelem. I když ho pořád miluju, už jsem s ním nechtěla žít, protože jsou s ním pořád jenom problémy. Přestože máme ročního syna, přítel chodil často domů opilý a dělal kraval, hlavně o víkendech. Nevyspali jsme se mi ani sousedi. Taky mi pořád nadával a urážel mě. Krom toho má dluhy, berou mu třetinu platu, takže jsme byli věčně bez peněz, natož abysme si něco třeba i důležitého koupili nebo se konečně vyhrabali z té hrozné garzonky, ve které jsme bydleli. Zatím jsem se přestěhovala k mámě. Pořád za mnou chodí nebo chce abych přišla a nedá mi pokoj. Ze začátku jsem i přišla sama třeba pro věci nebo probrat organizační záležitosti, to byl ale na mě naštvaný a nadával mi.Teď pořád dolízá, abych se vrátila, že mě bůhví jak miluje a nevydrží to beze mě. Já jsem mu řekla, že ho sice mám pořád ráda, ale že to nejde, jak se chová a tak, pořád ale do mě hustí že se změnil a tak, že už jsem se málem vrátila. Jenže v sobotu měl syn oslavu narozenin a on přišel k nám na mol, tak jsem ho vyhodila a tím to pro mě v podstatě skončilo. Jenže on chodí pořád (většinou když mamka a sestra nejsou doma) a pořád mě otravuje, ať se vrátím a když mu říkám že ne, tak je protivný říká že si změní zámek, abych nemohla k němu pro dálší věci a tak. Pořád nechce pochopit, že už je konec. Co mám dělat? Čím déle to trvá, tím víc se trápím. Chci už to definitivně uzavřít, abych měla klid, mohla se věnovat sobě a malému a časem zase začít znovu žít. Taky to musím vyřešit na sociálce a aby mi dali malého do péče a jak tam půjdu, bude mi dělat zase problémy. Jak dál?
Hodně záleží na tom, jestli je v rodném listě dítěte uveden jako otec. Pokud ano, úplně se ho nezbavíte nikdy - má na něj nárok a může si vymoci návštěvy a tak dále. Snad by to šlo nějak přes ty dluhy a chlastání, že by ho soud pro to uznal nezpůsobilým, ale to by muselo vážně přes soud a nebylo by to snadné. Pokud v rodném listu není, je to snadnější - neotvírejte mu, nezvedejte telefony, co nejdříve vyřiďte všechno, co s ním ještě máte společného, i kdybyste si na odvoz věcí měla vzít taxíka. Když bude dělat bugr, neváhejte zavolat policii. Nebude to snadné, ho odstřihnout, ani rychlé, jestli to vůbec půjde.
doplněno 23.11.11 09:05:Ještě mě napadá - jestli je jako otec - že je otázka, jak je to s alimenty. Pokud není reálné, že z něj nějaké dostanete, využijte toho tak, že je nebudete chtít, pokud vám dá definitivně pokoj a nebude si nárokovat malého. Pokud by to neprošlo, neváhejte ho pumpnout co to jen půjde, dokud nebude mít ani na ty boty, aby k vám došel
"cibulko", je dobře, že jste odešla, ještě lepší, že k mamce a k sestře. Myslím si, že takto si na Vás přítel tolik nedovolí. Syn by vyrůstal v nepěkném prostředí, i když je malý ledaco vnímá. Odneste si všechny věci, pro případ, že si přítel vymění zámek. přeji Vám do života klid. - stařenka
Je mi Vas i maleho synka lito,ale verte,ze jste udelala dobre,kdyz jste odesli k Vasi matce.Takove prostredi by rozhodne nebylo vhodne pro klidny zivot ani vychovu synka.Partner to zkousi,slibuje zmenu,ale vse by zacalo drive nebo pozdeji nanovo.Je spatny a velmi tezky zivot s clovekem ktery pije,a navic jeste nasekal dluhy a ma asi exekuci na plat.
Odstehujte si co nejdrive to pujde sve veci,nez vymeni zamek jak vyhrozuje.Mozna by nebylo od veci si radeji vzit nekoho sebou az se budete stehovat,aby Vas nahodou nechtel fyzicky napadnout.
Preji hodne stesti.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.