Nejste přihlášen/a.
Zdravím ,chtěl jsem se pozeptat ,popřípadě získat nějakou radu ohledně dlužení peněz. Jedná se o dluh jednoho člověka vůči mě. Kdysi to byla partnerka ,ale vyklubal se z ní jen lhář ,podvodník atd. Napujčovala si ode mne cca 25tis a jaksi se nemá k tomu...to vrátit. Pořád jen slibuje a slibuje ,že mi nějaké peníze pošle a skutek utek. Prostě se jí to nechce vracet. Nechtěl jsem jí nějak dělat zle ,pač vím jak na tom byla ,ale tohle je moc. Místo toho aby když už splácela ,tak si někde užívá. Jinak mám momentálně na ní jen tel číslo. Pokud to bude někdo číst někdo s podobnou zkušeností ,byl bych rád ,kdyby mi někdo poradil... Děkuji
Zdravím ,vždy chtěla ,abych jí peníze zaslal na učet. Takže mám zhruba výpisy z účtu o převodu peněz zhruba asi tak kolem 9000kč. Na účet jsem jí zaslal jinak kolem 16000kč,ale mám jen výpisy o 9000kč. Jinak mám sms ,kde po mě žádá pujčit 3500kč a 8000kč mám přes sestru...takže ta může být svědek. Jinak moc dobře ví sama ,že mi dluží peníze. Když se jí ohledně toho ozvu ,tak se snaží hned něco vymyslet. Nedávno se mi sama ozvala ať jí pošlu číslo učtu ,že mi zašle nějaké peníze...,ale jen lhaní a žádný čin.
Myslím že nedostanete nic.Vzal bych to obráceně,když jste spolu chodili,měli jste sex.Když to spočítáte,kolkrát jste ho měli,s cenou co dluží,a stálo to za to,je to prakticky luxusně zaplacené.Nedluží nic.Ve vší úctě,bez emocí.
bylo by dobré sepsat s ní písemně,kolik vám dluží,ale to asi nepodepíše.Měl by jste něco v ruce pro případný soud.Nebo nemáte
svědka?
Myslím si, že pleteš dohromady dva pojmy. Na jedné straně půjčka, která se poskytuje za určitých pravidel jako potvrzení nebo smlouva se stanovením podmínek a termínem splatnosti a na straně druhé investice do vztahu, do budoucnosti, která má taky svá pravidla, především vlastní možnosti, účel investice a ochotu investovat. Tato investice bývá nenávratná a teprve čas ukáže, jestli byla účelná nebo ne. Pokud investuji do vztahu s přítelkyní, tak přece nemůžu později chtít, aby mi to vrátila. To bych jí taky mohl předložit účet za kafe a kytku, když jsem ji pozval na rande. Chce to používat rozum a zvažovat svoje vlastní možnosti před tím, než udělám nějakou blbost.
Mno těchto cca 25tis byla pujčka ,aj jsme se tak domlouvali. jinak investice do vztahu byly samozřejmě také...to se pohybuje rozhodně víš než 25tis.. Ale jo sám vím ,že jsem udělal blbost za kterou teď platím. Holka co vám nakuká vše možné ,okrade vlastní rodiny a samozřejmě nejsem jediný koho takto podělala ,jejich více. Ale i tak díky za odpověď.
pises,ze jsi ji penize zasilal na ucet,takze existuje o tom doklad.Take si uschovej vsechny sms ve kterych se jedna o pujceni penez a zkus podat na ,,podvodnici,,zalobu.Preci ji ty penize nenechas! Zrejme se ti uz nevrati vse co jsi pujcil,ale aspon nejaka cast na kterou mas doklad o pujceni.Nevzdavej se a bojuj,preci ji ty penize nenechas.
Na internetu najdes ruzne vzory zalob,pokud jsi aspon trochu sikovny,dokazes si dost dobre podle takoveho vzoru zalobu sepsat sam,a pokud si netroufas,sepise ti to jakykoliv pravnik,a tyto vynalozene penize za pravnika muzes pozadovat na dluznikovi vcetne soudnich poplatku.
Preji hodne stesti.
Zdravím ,jj nechci to hodit jen tak za hlavu..to ani nejde. Takových věcí si vymyslet aby jí člověk pujčil... Kouknu se po nějaké ,ale podávat takto žalobu bude asi zdlouhavé. Nevím jestli by nebylo lepší na ní trocha zatlačit mimo soud bo právníka bo tak něco. Táhne se to totiž už aj celkem dlouho. Pořád jsem jí dával šanci ,že něco vrátí ako psala..,ale jen oblbovala. Navíc se vypařila do jiného města ,vím kterého ,ale nevím kde tam přesniji bydlí. Tak nevím jestli jí trocha postrašit bo podat žalobu... Jinak díky za odpověď
a jak ji chces postrasit?nejaky bububu asi na ni platit nebude,a jak pises,uz jsi cekal dost dlouho,a nic si z tebe nedela.Je skoda,ze sis nenechal od ni dluh podepsat,ze jste nesepsali nejakou smlouvu o pujcce.Ale hlavne uschovej vypisy z banky ktere u soudu predlozis jako dukaz a ty sms jsou urcite taky dobry.
Nejsem pravnik,ale ja bych ji ty penize nenechala,i kdyz tusis,ze je to beh na dlouhou trat a jeste z nejistym vysledkem.Jdi do toho.Ver,ze dnes se nevyplaci pujcit nikomu ani korunu.Lidi chteji pujcit,ale uz nevrati.
doplněno 19.11.11 22:00:A jeste bych na ni podala na policii trest.oznameni.Nic neodkladej a jednej,po dobrym ti nic nevrati.
výpis z účtu neprokáže, že jde o půjčku. může se hájit tím, že vám půjčila peníze a částky od vás byly splátky. o sms jako jakémkoliv důkazu nelze uvažovat vůbec. právník se vám nevyplatí. půjde do toho, vy prohrajete a zaplatíte i výdaje za právníka protistrany. navíc takovéto občanskoprávní spory se vedou několik let. nápad s policií je úplně mimo realitu... protě jste špatně investoval. nebo udělal chybu a za chyhy se platí.
Jo jo vím ,že jsem udělal chybu...zkusil jsem to sem napsat a popřípadě obdržet nějakou radu. Ale jak koukám ,tak jsem v h****u. Berte si ženskou domu. Díky za info
Děkuji za odpověď.. Postrašit jsem myslel třebas vymahači.. ,ale asi by to taky nebylo jednoduché. To druhou cestou by to bylo na delší dobu a v případě tzv prohry bych si to sežral i s navijákem. Být to 5tis tak se na to vykašlu ,ale je to mnohem více a pořád mi to leží v hlavě...uplně mě to žere. A já jsem takový ,že pomůžu aj pujčím každému(známému) ,asi se musím změnit...
Co takhle ponekud tvrdsi postraseni - osobni navsteva v doprovodu par kamaradu? Mozna je to az prilis, ale znamy pracoval coby "vymahac" a toto meli na dennim poradku s 90% uspesnosti.
,,martinoo,,dobry vecer,Vaseho znameho bych hned vyuzila,ale obavam se,ze kde nic neni,ani vymahac nic nevymuze.
Osobní návštěva je složitá ,protože holčina se nám někam vypařila. Vím do jakého města ,ale kde se tam přesněji nachází to už nevím... Vědět kde je ,tak už u dveří někoho má.
Já bych zkusila toto: Dejme tomu,že vám dluží 25 000 korun , napište ji/zavolejte , že jste ochoten dluh snížit na 20 000 a splacení do konce února ale pod podmínkou,že vám o tom podepíše doklad. Pro ni výhodné a vy budete mít alespoň něco...
Ano byl bych rád aspoň za něco ,ta holka mi to prostě sama od sebe nevrátí ani část. Sama se mi po 3mesících ozvala ať jí dám číslo učtu ,že mi pošle nějaké peníze. Nevím co má v hlavě ,ale samozřejmě neposlala vůbec nic. Pořád říká bo říkala ,že mi to chce vrátit že jí to jedno není... Ale pořád si jen vymýšlí. Už dříve mi psala co to na ní zkouším ,že mi dávno ty peníze poslala. Samé lži. Takové lidi opravdu nechápu... Děkuji za odpověď
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.