Nejste přihlášen/a.
Zdravicko lidi, nejsem zadna citlivka a myslim ze jsem rovny a uprimny chlap. Cest a vernost je pro mne nejvyssi hodnota, ale to neni to co chci napsat. Se svou nejvetsi laskou jsem se seznamil po tezkem rozvodu - moc to bolelo, ale prisla lepsi. Bylo nam pres tricet a oba jsme meli dve deti. Rok jsme spolu zili na dalku a setkavali se jen o weekendech, nakonec se prestehovala do domecku po rodicich a ja opustil svuj mladenecky byt a sel za ni. Nase souziti bylo nadherne, meli jsme spoustu navstev, spolecne jsme se starali o deti, jezdily na vylety...Jeste k jeji osobe - vsichni lide jenz ji poznali museli rici ze je skoro svata, Ma tak krasnou a nesobeckou povahu, uprime ji zajima osud kazdeho cloveka a snazi se ze vsech sil pomoci, no proste ucitelka prvnacku. Jak cas utikal stale jsem zil v domeni, ze na svete neni sila co by nas rodelila. Jsem trochu divcejsi povaha a city mi delaji problem vyjadrovat, ale doufal jsem ze z mych cinu je pozna. Byla stastna a bylo to na ni poznat,porad se usmivala a tim delala stastneho me. Nikdy za celou dobu jsme se nepohadali a prezili velke rany - smrt mych rodicu, smrt ditete jeji sesry,, ,ale nejvetsi rana mela teprve prijt, jeji mladsi syn onemocnel schyzofremii a to zacalo byt pro nas nezvladatelne, snazili jsme se pomoci jezdili po nemocnicich, ale nic nepomahalo. Po mnoha domlouvani jsem se k nemu zacal spatne chovat. Mela silne vycitky svedomi, ze za to muze ona, ze se detem malo venovala a venovala se vice me. Porad plakala a ja ji neutisil, nemel jsem tu silu ji rici ze nemoc se da vylecit, jelikoz bych lhal. Snazil jsem se co nejvice nebyt doma - motorka,kapela...Proste jsem utikal z reality ke svym konickum.Nadale jsem se ji snazil pomoci odreagovat tim ze jsme se vice snazili chodit mezi lidi, ale nic nepomahalo, Cele to trvalo asi dva roky, byli jsme sice spolu, ale kazdy jinde. Dost jsem pil zavreny s bubny v garazi a ona se doma sama trapila. Ja byl presvedcen, ze me uz nemiluje a nedokaze mi to rici. Proste jsem trucoval. Na vine ale byla nemoc syna a jeji snaha mu co nejvice pomahat. Jeste neco, celou dobu jsme spolu zili na psi knizku, ona strasne chtela, ale ja ji to rozmlouval, ze po svadbe uz to nebude tak romanticke a to ji take asi hodne ranilo. Kdyz jsem ji nabidl asi pred dvema roky snatek, uz nemela zajem. Tak a ted k veci, Celou tu dobu tech dlouhych dvanact let jsme byli pouze spolu, kazdy den, kazdy vecer - az na par dnu. Myslel jsem si ze ji pomuzu tim ze ji poslu k mori s jeji nejlepsi pritelkyni a to odlouceni,ze vztah troch utuzi. Byla zase stastna a ja tudiz taky. Behem dovolene jsem ji poslal nekolik velmi zamilovanych SMSek, ale odpoved byla chladna - pouze liba...Zacal jsem pochybovat a patrat temer jak detektiv. Po navratu jsem se k ni zacal chovat chladne a ona sama me znovu svym zpusobem ukazala, ze neni konec a me ma rada. Ja vsak dal patral a prisel jsem na zamiovane SMSky ktere psala bratru sve nejvetsi pritelkyne. Zeptal jsem se na nej a ona se priznala, ze jej miluje a me ma rada, a ze ji pomohl v te dobe kdy byla na dne a ja na ni kaslal Presto nechce abych odesel ze uz se rozhodla. Ja to resil svym raznym zpusobem, borce jsem pozval jeste ten den domu a zeptal se na rovinu s kym chce zit dal. Nedokazala odpovedet a porad tvrdili, ze jsou pouze kamaradi. Ja se zeptal tedy na jednodusi vec, zda se mam odstehovat a ona rekla jo, po jeho odchodu tvrdila ze jsem ji mk te odpovedi vyprovokoval. Do deseti minut jsem byl zbaleny a sel. Ted bydlim u sestry asi tyden a nemuzu se zbavit pocitu viny, stale jsem zamilovany, a nechtel bych aby ona byla nestastna .Stale se ke me chova hezky a byla ochotna se se mnou sejit - nabidl jsem ji kamaradstvi a jakoukoliv pomoc - jen se rozbrecela, ale nic nerekla. Nevim, jestli s novym pritelem bude stastna a nevim, zda to tak chtela.Chci si vse ujasnit hned a ten pocit je nesnesitelny. Ze zkusenosti vim, ze jedine cas to spravi, ale nejde zahodit takovy kus nadherneho zivota. Mam o ni dale usilovat, nebo ji nechat stastnou s nim? Uz nechci lidem ublizovat. Z.
Ted se divam ze je to trochu dlouhe, ale jak napsat zivot na dva radky.
Dej si tak nejmíň týden pauzu, buď na ni milý, hodný, nic neřeš a nenaléhej. Dojebal jsi toho svým přístupem tolik, že jakýkoli další tvůj pohyb může napáchat nové a větší škody. Holka potřebuje čas - když hledala oporu, zbaběle jsi utekl a teď na ni naléháš. Nechce ti ublížit, tak jí taky neubližuj. Nic neřeš - týden, dva si dej pauzu, bydli u sestry nic nepožaduj a víceméně bys měl počkat, jestli holka bude ještě ochotná ti dát nějakou šanci.
Jakékoli naléhání na řešení čehokoli je kontraproduktivní - jinými slovy přitlačíš-li na ni, můžeš to hned v následujících vteřinách zabalit. Nechej ji oddechnout, nechej ji odpočinout - mezi námi, tak konfrontace s bratrem její kamarádky - tak to byl neuvěřitelně idiotský nápad a srabárna.
Buď rád, že se k tobě ještě chová hezky. Máš tím pádem možná šanci to jakž-takž urovnat. Potřeboval bys dostat pár facek, aby ses vzpamatoval.
Takže sečteno podtrženo. Buď hodný, vstřícný, slušný, milý. Nos jí kytky a dej jí čas. A tak za týden, za dva dej vědět, jestli se to někam nepohnulo.
Hodně zdaru.
Al Bundo, je to velice uprimne a laskave co jsi napsal - taky si myslim, ze jsem se zachoval jako srab, ale mel jsem mzitky pred ocima, puvodne jsem si myslel, ze tech par facek dostanu, ale ani to neudelala. Nejvice ze vseho nemam rad lhostejnost.Z.
Já ti rozumím a věřím, že sis moje slova nebral osobně, ale vzal jsi to jako chlap. Teď zkusme to, co jsi zkurvil dát nějak aspoň trochu dohromady. Co bys měl dělat v nejbližších dnech jsem ti řekl, jestli se tím budeš řídit, je na tobě. Na rovinu, moc velkou šanci sis nevytvořil, tak to v první fázi nezhoršujme. Drž nervy na uzdě, vzpomeň na dobu, kdy jste spolu začínali a chovej se tak, aby se k tobě chtěla vrátit. Než něco uděláš, VŽDYCKY PŘEMÝŠLEJ jestli to její vztah k tobě nezhorší. Impulsívní jednání je špatné. Než budeš na cokoli reagovat, napočítej v duhu do dvaceti a potom znovu zvaž svoji reakci. Jak jsem řekl, zavařil sis, zkusme to v rámci možností napravit.
Hodně zdaru.
Po moji zkusenosti ze zivota to samozrejme vim, snazim se ji dat cas, ale stejne jsem neodolal a pozval ji na dny piva a ona slusne odmitla s tim, ze neni sama.
Tak je to horší, než jsem si myslel. Budeš muset lépe odolávat. A možná se i smířit s tím, že sis to posral definitivně. Uvidíme.
Chovej se jako kamarád - to je někdo, kdo s ní nechce spát a nepotřebuje ji mít doma, na nic se neptá, nic nevyžaduje, je na ni hodný a milý a dá se na něj v případě potřeby spolehnout.
Hodně zdaru.
Já samozřejmě vím, že je to těžké, jenže ty jsi toho stačil tolik podělat, že náprava se dá srovnat s obnovou Varšavy po 2. světové, případně Hirošimy po bombardování atomovkou. Zvládlo se to, ale chtělo to čas. Prostě musíš vydržet a vyčkávat a dál to nekazit. Je nezbytné, aby se to zklidnilo. A hlavně se usmívej na svět i na ni, kdykoli ji uvidíš. I když už třeba dál s tebou nebude.
Drž se.
Prave o to my jde, nechci v sobe pestovat plane nadeje, posral jsem to tak nemuzu ted brecet, ale chtel bych, aby se nespalila. Chci aby byla kamoska a sem tam jsme zajely na sraz, ale asi ani to nepujde a ja nemam uz silu hledat jinou, jsem pro zenske nestesti.
Alone in the road - a se svym smutkem,
Ne nezbytně jsi sám na své cestě. Kamarádka z ní pořád ještě může být. Ale uvědom si jednu věc - nebude vyhledávat tvoji společnost, protože toho pozitivního s tebou v poslední době moc nezažila. To je to, co nesmíš pokazit. Je třea se dostat zase do role pohodového kamaráda a hlavně ONA POTŘEBUJE ČAS a Ty jí ho musíš poskytnout, jinou cestu já nevidím. Nesmutni, zas to bude lepší.
Pro ženské budeš neštěstí, když budeš jednat impulzivně, bez rozmyslu, a jako srab. Co myslíš, přiláká více včel sud žluči, nebo kapka medu?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.