Nejste přihlášen/a.
Dobrý den. Svůj dotaz budu spíše směrovat na pánskou část korespondentů. Poslední dobou mám problém při holení vousů. Po oholení se mi na tváři udělají červené fleky, které po 1 dni zmizí. Problém si spojuji s citlivou ( až přecitlivělou ) pokožkou, možná nesprávným holením, použitím nesprávného gelu, vody po holení, atd. Upřesním: 1) holim se přes 30 let, 2) neholím se denně, 3) tvář řádně v klidu napařím, nanesu gel, nechám zapůsobit a teprve potom se holím. To zarudnutí se mi objeví jak při holení klasickým strojkem, tak trojbřitem. Odborného lékaře - kožaře jsem zatím nenavštívil. Neporadíte co může být příčinou tohoto problému, popř. jak tento nepříjemný stav, rsp. následky po holení odstanit. Děkuji za rady a doporučení. Kvyst
30 let se holíte a ty fleky se Vám dělají až v poslední době a nebo celých 30 let? Napařovat se nemusíte,pěny na holení jsou dostatečně hydratační.Dají se běžně sehnat i na citlivou pleť. (!?)Já pěnu běžně plácám na sucho a holím se hned.Nijak nečekám. Je důležité mít strojek čistý.T.j. nezalepený od staré pěny a zbytků vousů mezi břity. Množí se v tom bakterie a plísně. Já mám vousy jako dráty,takže se holím strojkem s klasickou žiletkou,který lze povolit a propláchnout tak,že pod žiletkou nic nezůstává. (Ty troj,čtyř a já nevím jaké ještě, hned otupím)
Nejsem mužská část, ale manžel má stejný problém. Hodně se mu zlepšil poté, co vynechal vody po holení, kupuji gel od Gillet, Senzitiv. Ono těch senzitiv je víc druhů, jeden z nich má úplně světlý design, nevoní a nepálí. Taky si vychvaluje břit na baterky, Gillet Fusion Power. (nedělám reklamu této firmě, prostě funguje)
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.