Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Exekutor dá se snížit?

Od: metallica* odpovědí: 7 změna:

Prosím o radu. Mé známé přišlo od exekutora že jí budou 3 000,-z platu měsíčně ztrhávat.Plat má 16 000,-.

Někde jsem četla že je možné mu napsat a odložit popřípadě snížit splátku když doloží jakou má fin.situaci.

Známá má plat 16 000, z toho 9 000,- je nájem, je samoživitelka, alimenty bývalý neplatí, na obědy dětem platí známá 1000,-

Dále má bankovní půjčku kde měsíčně platí 3 000,- a to nemluvím o nebankovních půjčkách to ale nevím zda by s emohlo dokládat.Tudiž ji zbyde 3 000,- na živobytí, dojíždění do práce apod...je nějaká cesta že by se to dalo snížit popřípadě nějaká jiná cesta?Je šance že by třeba exekutor toto snížil apod...?

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Bohužel, nechala to dojít moc daleko a pochybuji, že by ještě byla možná nějaká domluva s jakýmkoli exekutorem. Ten je povinen nechat na účtě nezabavitelné minimum a uspokojit pohledávku oprávněného. Na nic dalšího není povinen brát zřetel. Podle zákona má Vaše známá však při exekuci na bankovní účet právo na jednorázový výběr částky, která odpovídá dvojnásobku životního minima a banka jí to musí umožnit. Tento výběr však můžete provést pouze 1x za celou dobu trvání exekuce.

hankauk*
hodnocení

0x

Ať si vaše známá hlavně dojde na soud a podá žalobu na bývalého manžela o úhradu ušlého výživného a ev. jejich zvýšení. Peníze jsou pro děti, tak ať kouká cvakat!

sebod*

metallica. Máte ode mě vzkaz ve vnitří poště

sisinka*

škoda...taky bych ráda znala Váš názor*nevi*

sebod*

sisinko. Domnívám se, že známá tazatelky je předlužená. Takže problémů kopec. A já si myslím, že by pro ni byla řešením insolvence. Většina lidí o ní moc podrobností neví, nebo se jí i bojí. Ale je to cesta z pekla...

sisinka*

ahoj ,,sebod,, diky...byla jsem zvedava;)

jenicekpoplatnik
hodnocení

0x

Dá se všechno. V tomto případě se ale exekutor zachoval jako vyložený lidumil.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]