Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Odvod soc. a zdrav. pojistného

Od: matver* odpovědí: 11 změna:

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, jestli zaměstnavatel (OSVČ), který je v částečném invalidním důchodu je povinen platit soc. a zdrav. pojistné za zaměstnance, jestli je teda nějak osvobozen a jestli stačí srážet jen pojistné zaměstnancům ze mzdy.

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

cyril*
hodnocení

0x

Pobírání invalidního ani jiného důchodu nemá s podnikatelskou činností a povinnoistmi s ní spojenými nic společného! Jedná se o OSVČ jako každou jinou.

Ale je tam Sleva na dani!.!.!

cyril*

Kde a proč?

sebod*

Lujsi. To si špatně vykládáš. Tuto slevu si uplatňuje ten, kdo je invalidní sám n sebe. Ale jestliže je zaměstnavatel invalidní, tak za zaměstnance odvádí stejné odvody (sociální, zdravotní, finanční úřad) jako zdravý zaměstnavatel. Slevu na dani si potom uplatní zaměstnavatel (podnikatel) pouze sám na sebe, když za sebe podává daňové přiznání.

Ale jinak by to byla docela bomba, kdyby to šlo tak, jak píšeš Ty...

Jejda, omlouvám se špatně sem to pochopil. Mám teď trošku špatný časy (možná mozek, takže některý věci nějak nepochopím napoprvý).

doplněno 23.11.11 19:46:

Snad mi příští tejden na neurologii poradí co by to mohlo bejt.

sebod*

*zed* to já bych na neurologii musela být denně *smich*. Nějak mi ten mozek v poslední době taky nebere plno věcí :D

23.11.11 19:56

Hmmmm. *plac**plac**plac*

jenicekpoplatnik
hodnocení

0x

Invalidita zaměstnavatele na odvodech zaměstnanců nic nemění. Ale myšlenka to je giniální. Myslím, že ještě nikoho nic takového dosud nenapadlo. Zkuste to navrhnout svému poslanci, ať to vtlačí někde do zákona. To by si možná i Lakšmi Mittal nechal ufiknout nohu pod kolenem :)

matver*
hodnocení

Děkuji všem za odpovědi, jsem chtěla jen trošku těm invalidním zaměstnavatelům zjednodušit to podnikání :D. Ale to by by měli pak asi moc jednoduchý ;)

sebod*

matver. Jestli chceš něco zjednodušovat, tak žiješ ve špatné zemi ;)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]