Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kotník- léčba

Od: aidin* odpovědí: 5 změna:

Dobrý den, prosím o radu, v červnu jsem si zlomila vnější i vnitřní kotník roztříštěnou zlomeninou. Mám jej tedy sešroubovaný, ale je to již 5. měsíců a stále mě při chůzi bolí, otéká a píchá v něm. Máte s tím někdo zkušenost, jak to ještě může dlouho trvat? Bude to vůbec někdy jako dřív? Připadá mi to již jako děsně dlouhá doba.

doplněno 23.11.11 20:15:

Dle došlých odpovědí si teda ještě počkám, než to přestane otékat a bolet. Jen se mi to zdá již dlouho, nebo´t jsem stále ještě na neschopence, protože v práci jsem celý den na nohách a to bych ještě nezvládla. Díky všem za odpověď

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Prosím vás,pět měsíců?To je pouhý střípek,velice minimální doba na rekonvalescence,tříštivá zlomenina je ošklivá,nesmíte jistě nohu namáhat,a to dodržujte!Používám mast,a to buď Ibalgin nebo konopnou,a při větší bolesti mažu a vážu obinadlem.Jsem po úrazu již pátým rokem,ale není to jako dřív,a také již vím,že nikdy nebude,je potřeba se s tím smířit,stávají se horší věci,to mně chtěli po shlédnutí rentgenového snímku ihned amputovat,ale měla jsem k tomu ještě zlomeninu kosti holenní.Naštěstí noha zachráněna,po třech operacích!Sporty typu běhání,aerobik,tenis,apod.,sice nemohu,ovšem ty jednodušší bez zátěže ano.Jediná výhoda je,že nemusíte poslouchat,jaké bude počasí,váš kotník vám to poví sám.Držte se,chce to pevnou vůli,ostatně jako každá negativní věc*hej*

doplněno 23.11.11 17:31:

O berlích jsem chodila dva roky,a nesměla jsem v žádném případě došlapovat!

lidus*
hodnocení

1x

Dobrý den, já Vás moc nepotěším. V r. 2003 jsem si při pádu ze 4 patra mimo jiné zlámala oboustraně hlezno, stále bolí a otéká a to musím říci, že většinou jezdím na vozíku a nechodím. Pokud se na návštěvě zuju tak už se do boty nevlezu. Primář žíká, že nejlepší cvik na kotník je tzv. píďalka- položíte chodidlo na podlahu a pohybujete se pomocí svírání a rozevírání prstů-neím jak to popsat lépe. Dále položte chodidlo na podlahu a vytáčejte prsty nohy a nárt na jenu a na druhou stranu. Protahujte achylovku-to se držíte madla a bolavou nohu dáte mírně za sebe a kolíbáte se ze špičky na patu. Každý večr kotník namasírujte, já používám koňskou mast.

sebod*

aidin. něco podobného se mi stalo na jaře 2010. Šrouby mám doteď. Dříve jsem byla zvyklá "lítat" v lodičkách, teď si teprve pomaličku zvykám na vyšší, široký podpatek. Kotník mě bolí při delší chůzi, při námaze, nebo když si chci na někoho vyskočit :D. Dříve jsem ráda tancovala, teď to nejde *plac*. Někdy mám kotník celý den opuchlý a večer jsem ráda, že si dám nožku nahoru ;) . Občas se mi stane, že se s tou poraněnou nohou nedostanu do boty. Prostě bych si potřebovala koupit jednu botu o dvě čísla větší.

Mě se kotník hodně rozhýbal při plavání. Takže jestli máš možnost, tak bazén.

Tak ať Tě to bolí co nejméně a co nejdříve jsi zase fit. Sebodka

hodnocení

0x

Kosti bolí dlouho a obávám se, že úplně jako nové nebudou nikdy. Zhojit by se to mělo, to se zas nebojte, ale občas se pžibomene (při změně počasí a tak).

Jinak na zlomeniny je dobrý (jak už jméno napovídá) kostival. Vnitřně je jedovadý (i když se dříve a v llidovém lékařství užíval i tak), ale aspoň v mastech nebo gelech.

doplněno 23.11.11 17:39:

Ale Dědek kořenář si myslí, že obavy z vnitřního užifí jsou přehnané:

dedekkorenar.cz/...

Jak jsem koupil, tak prodávám, moje rada to není.

martinaa*
hodnocení

0x

Tez se pridam se zkusenosti... 2001 jsem si osklive vyvrtla kotnik, o dva roky pozdeji jsem si ho zpulky nastipla. Zadne srouby ani nic podobneho nemam, a kotnik boli dodnes, zvlast pri zmene pocasi. Podle doktora se mam pripravit, ze bude bolet asi celozivotne, ta to proste byva. Obcas ho namazu hrejivou konskou masti, obcas stahnu ortezou.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]