Nejste přihlášen/a.
Mám říct nejlepšímu kamarádovi, že je mu žena nevěrná? Mám s tím sice špatnou zkušenost, ale on se to stejně asi časem dozví a přijde na to, že jsem to věděl. Pak budu za hajzla já. Jenže na druhou stranu nejsem udavač a nic mi do toho není. Co teď? Nejen babo raď!
Babo raď. Tak tedy radím. Já bych to kamarádovi také neřekla. Proč mám právě já nosit takovou zprávu? Až se to provalí někde jinde, bude to stejně vědět. Možná, že byste přišel o kamaráda, skončil by s Vámi, že jeho drahou polovičku pomlouváte, že jim rozbíjíte manželství. Takové věci se hned neuvěří, to chce čas. Možná, že byste v prvotním afektu dokonce chytil i nějakou do nosu.
Pokud se to kamarád někde dozví a bude se ptát, zda jste o tom také věděl, můžete mlžit, že jste sice něco málo slyšel, ale nevěnoval jste tomu pozornost, protože Vás nenapadlo, že by to mohla být pravda. A nechtěl jste dělat zbytečné drby.
Je také možnost, že ona s tím přestane, on jí časem odpustí a dají se znovu dohromady. I to se stává. A pak budou svorně oba dva házet špínu na Vás a budete mít po přátelství. Jak sám rozumně píšete: NIC VÁM DO TOHO NENÍ. Jaga.
Souhlas s nekterymi vyse - zkuste to zase obratit. Kdyby Vas podvadela partnerka a Vas kamarad to vedel, co byste od nej cekal? Ze spolu dal budete chodit na pivo a on se na Vas bude usmivat stylem "nic se nedeje?" Nevim, jestli bych takoveho cloveka pak dovedla nazvat pritelem. Nakonec by mohl chudak kamarad byt tim poslednim, kdo se to dozvi.
Je to Vas kamarad - takze Vam do toho neco je, i kdyz Vam casto budou tvrdit opak.
Pokuď by mému nejlepší kamarádovi byla jeho přítelkyně nevěrná a já se to dozveděl, rozhodně bych mu to hned řekl, ale určitě bych mu také předložil nějaký důkaz, abych nebyl za bůhví co...
doplněno 22.11.11 14:47:Na druhou stranu , ale jde zase o tom jestli mu třeba byla nevěrná jen jednou a nebo je mu nevěrná více krát...
Tohle je takové hlasování?
Jsem na straně "neříkat". To mají oni mezi sebou, míchat se do takových věcí, to nedělá dobrotu. Pokud by na vás někdy v budoucnu uhodil, pak jsou na místě výmluvy typu "nevěděl jsem, nebyl jsem si jist, nevěřil jsem tomu" - když to prásknete, budete za padoucha určitě (posly špatných zpráv nemá nikdo rád, i když za to nemohou), takhle jenom možná (jak by asi přišel na to, že jste to věděl?) (tedy, pokud jste to nebyl vy...) Říct snad jen v případě, že by ona nějak obzvlášť blbnula, vydržovala si milence za rodinné finance, přivydělávala si na ulici a podobně
Váš přítel, třeba o nevěře svoji ženy ví? Může přesto svoji ženu milovat a dělat mrtvého brouka, doufat, že se vše zase v dobré obrátí. Vy budete posel špatných zpráv. Jak říkají v Islámských zemích: Poslům špatných zpráv se stínají hlavy. /To jsem četla/
doplněno 22.11.11 16:00:Nestarám se o druhé, budu doufat, že nikdo se nebude starat o naše manželství!
Jak mohu vědět, že je skutečně nevěrná? Jako přítelkyně, může to být senzační člověk, jen...
Pokud nemáte opodstatněný důvod, jak by se kamarád dozvěděl, že jste to věděl, tak to nechte plavat. Já takhle potkala manžela své sestřenice, jak se bujaře vede ruku v ruce s jistou blondýnou. On si mě a mého bývlého manžela nevšiml, i když prošli kolem nás. Já ho naštěstí nepozdravila, takže se to neprovalilo. Pak jsem ale měla dilema... říct to sestřenici nebo dělat mrtvého brouka? Volala jsem tenkrát strejdovi, kam často chodila na návštěvy. I on mi radil, ať to neříkám. Ať si vyřeší svoje problémy sama. Je s ním dodnes a jak to spolu mají či nemají, je mi fuk. Každý svého štěstí strůjcem. Já za sebe můžu říct, že pokud bych se to dozvěděla od kamarádky či kamaráda a bylo to podložené, tak je určitě nezavrhnu. Takové věci se prostě v životě stávají a člověk se pak s nimi musí poprat.
Neříkejte mu nic, když by jste mu to řekl, ještě by vás neměl rád a přišel by jste o kamaráda. Možná, že váš kamarád něco ví, nebo to tuší, ale dělá mrtvého brouka, doufaje, že to manželka v tichosti ukončí. Vy byste mu to vytruboval, a rozmazával to, tím by jste ho ponížil, že si o tom cvrdlikají vrabci na střeše. Vím o svých přátelích takové věci, protože každý se chce svěřit, ale abych to šla vytroubit kamarádky manželovi, že je jeho žena poběhlice, to ani náhodou. Ona by se se mnou přestala kamárádit a on by mě ještě zmlátil, že si vymýšlím. Hrob je proti mě drbna a proto vycházím se všema.
Ringo být vy můj kamarád a přijít za mnou z takovou jobovkou tak vám pěkně poděkuju. Kdyby jste věděl, že kamarád má milenku také by jste to běžel říci jeho ženě? Děkuji ale já vážně nemusím vědět všechno, jestli jim manželství nefunguje je to otázka času kdy se rozejdou i bez vašeho přičinění.
MOzna se budete divit, ale ja bych mu podekovala (prvne bych vysilovala, to je jasny:D). I ja jsem byla ta, ktera byla tahana za nos, podvadena a lhali mi do oci cele mesice. Nikdy vic toto nechci, uz nikdy nechci byt posledni chudinka, ktere se vsichni smeji a vsichni to uz vedi. Radeji se to dozvim vcas od kamarada, kteremu na me zalezi, nez za rok cirou nahodou a jako posledni.
Martino jinak se vyšiluje po 10ti a více letém manželství. Nechci nikomu sahat do svědomí ale po letech vztahu je nějaký ten úlet téměř v každé byť jinak velmi spokojené a funkční rodině. Spokojené a funkčí jen díky tomu, že se nenašel dobrák co to utíkal požalovat.
Ono se to určitě provalí a on bude určitě vědět, že jsem to věděl. Ale asi máte pravdu. Radši neřeknu a pak se to budu snažit okecat. Je rozumný, snad mě pochopí, že jsem měl těžké rozhodování.
Neumím si představit, že by moje kamarádka o něčem takovém věděla, a neřekla mi to. Už bych jí nemohla nikdy věřit. Kdybych se dozvěděla, že o tom věděla, a neřekla mi to, tak to by byl konec. Přestože jsem velmi tolerantní a nikdy jsem takové radikální řešení neudělala. Tam kde nemůžu věřit, je pro mě konec. A to prosím upozorňuju, že nevěra mého muže by mě nějak extra nerozhodila :D
Ale totálně by mě dopálilo, že o tom ona věděla a neřekla. Všichni, kdo by se na tom podíleli, by byli pro mě ztraceni. Nevím, proč bych měla někoho zatratit, že mi řekl pravdu! I když uznávám, že je potřeba mít přesvědčivou verzi. Pokud to řeknete a ona to všechno nějak okecá, tak by se to mohlo obrátit proti vám. Nicméně i za tu cenu bych to řekla! Protože i kdyby se na vás naštval, tak dřív nebo později pochopí, kdo byl kamarád a kdo ne.
Záleží ovšem také na tom, jestli jde o nějakou dlouhodobou nevěru nebo jednorázovku na firemním večírku. V druhém případě bych možná pomlčela, protože tam akorát ublížíte. Ale jestli je to trvalý stav, který spěje k rozvrácení vztahu, tak nevím, proč by měl váš kamarád ztrácet čas a čekat až na to přijde sám.
Souhlasím s Martinou. Já bych to taky své kamarádce nikdy neodpustila, kdyby to věděla a neřekla mi to. Mluvím z vlastní zkušenosti. I když chápu, že to není vůbec jednoduché takhle svým blízkým zamotat a obrátit život o 180 st.
NIkdy o nikom nemohu tvrdit, že je nevěrný, pokud mu při tom nesvítím ... ledaže bych dotyčné půjčovala byt ... takže bych se nezmiňovala. A co víte v tuto dobu? Třeba už no není pravda ...
Jestli je to tak dobrej kámoš jak říkáš, tak jste si o téhle situaci museli povídat né? Nebo taky nemuseli. Já to mám velice snadné. My jsme si s nejlepším kámošem řekli na rovinu, že kdybychom cokoliv věděli o nevěře našich protějšků, že bychom si to řekli, a on sám mi říkal, že by to rozhodně chtěl vědět. Ale jinak za mě je to vykecat. Kamarád ti bude jen vděčnej, že nemusel být ještě kdo ví jak dlouho za osla. Ostatně vžij se do té situace. Kdybys měl tu možnost, chtěl bys to po kámošovi vědět, nebo radši spoléháš na to, že by to časem prasklo?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.