Nejste přihlášen/a.
Dobrý večer,
chtěla bych se zeptat ohledně práce nebo brigády v zahraničí nebo v ČR. Je mi šestnáct let, ale bohužel do školy nechodím, protože jsem většinu času strávila v nemocnici (...) Vzhledem k tomu, že budu od teď, tedy od konce listopadu doma až do června, tak bych velmi ráda někde pracovala, jak jsem říkala, buď v ČR či v zahraničí, ovládám dva jazyky plynule, dva jako začátečník.
Ráda bych pracovala na farmě, uklízela dům, pomáhala nemocným, důchodcům, dětem apod. Hledala jsem několik brigád na internetu a buď byl nejnižší požadovaný věk 18 let nebo aktivní znalost jazyka, který zrovna neovládám. Vím, možná to zní divně, každý si řekne, proč nehledám pořádně, ale ráda bych udala to, že doma kvůli rekontrukci nemám internet, pouze mobilní internet a tam se mi velmi těžko hledá, nějaké stránky se dokonce ani nenačtou, proto se ptám zde, na poradně.
Byla bych ráda za jakýkoli tip, nabídku nebo alespoň radu, jak začít, kde hledat popř. pokud znáte někoho, kdo by potřeboval i pomoc od ostatních, byla bych ráda za jakoukoliv radu. Nezáleží na tom, zda je to v republice nebo mimo, hlavní by bylo to, že bych pomáhala. Pro mě osobně je to činnost, která mě naplňuje. Obávám se, že můj věk bude dělat ve většině případů problém, ale mám už pár věcí za sebou, jak po fyzické stránce, tak hlavně po psychické. Nyní mám už vše řádně vyřešené, ale obávám se, že by se vše mohlo vrátit, pokud bych byla přes zimu doma. Pokud bych pracovala či pomáhala, přišla bych na jiné myšlenky a poznávala nové, mnou doposud nepoznané. Nejen že bych pomohla ostatním, ale také sobě.
Pokud by se tu našel někdo, kdo by mi sem jako u jiných dotazů nepsal něco z cesty, urážky a podobně, byla bych za to opravdu upřímně vděčná.
Děkuji, K.
Pracovat prakticky muzes od 15let tak ze pokud chces pomahat v sektorech jak pises starostlivost a starsi a nemohouci je vzdy nedostatek lidi ovsem ne kazdy na to ma tu praci delat tak ze si najdi nejaky domov duchodcu nebo dum s pecovatelskou sluzbou udelej si kurz nejaky zdravotni skoleni a uvidis ze i na brigadu te vemou...
Studovat začneš až v září 2012? Chválím Ti, že nechceš sedět a čekat. Ale v 15 letech ještě mnoho brigád neseženeš, možná tak roznášet letáky. Co vím, tak i supermarkety chtějí doplňovače zboží až od dovršení 18 let. To proto, že je tam noční práce a ta je povolena až od 18. Možná bys uspěla někde jako pomocná síla v kuchyni, či třeba v LDN, ale to bys musela projít kursem. Ovšem manipulace s bezvládnými pacienty žádá velkou kondičku a tu asi v 16 letech těžko máš. Možná také úklid by se našel.
Nejhorší je na tom, že i finanční zodpovědnost je až od 18 let. Takže dělat s penězi nejde. Jinak bys mohla pracovat třeba v trafice, rychlém občerstvení, či dělat poštovní doručovatelku, dost je shánějí. Ale překážkou je nízký věk.
S těmi jazyky jsi fakt dobrá, přesto bych Ti zahraničí neschvalovala. Nikdy nevíš, co se může stát a 16 leté děvče samo někde v cizině, to není dobré. Tady máš přece jen zázemí. Proč to pak nezkusit třeba ve 25 letech, ale zatím jsi na to příliš mladinká. Jaký názor na to mají Tví rodiče?
A jinak - nezapomínej ma učení. Jistě budeš chtít příští rok nastoupit po nemoci znovu do školy, tak na to buď trochu připravená, aby se Ti ten start podařil. Držím palce. Jaga.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.