Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak se branit sousedce?

Od: petravit odpovědí: 15 změna:

jak se branit vudči sousedce? Ktera nam už několik let škodí jen kvuli tomu že ji nechceme prodat pozemek cca 400m2 za 2000,-kč ona ma na polovine postavenou 1/3 domu a zahradku a druhou pulku chce na cestu kolem baraku což jsme ji nechali prujezd kolem jejiho plotu a zbytek mame jako pastvinu. Ona nas šikanuje bezduvodně slovně napada a po ovcích hazí vše co najde minule to byl kus železa z mlynku na maso.

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

lidka*
hodnocení

4x

Proti zlu se člověk těžko brání. Jak je možné, že má domek postavený částečně na cizím pozemku? Zkuste ji nabídnout prodej pozemku pod domem za obvyklou cenu pro stavební parcely na vašem katastru. Pozemek, kde má zahrádku není nutné prodávat. Tu si může zřídit na jiném místě. Případně pokud ji budete chtít vyjít vstříc, tak ať vám nabídne náhradou část svého pozemku stejné hodnoty. Cestu kolem baráku lze řešit věcným břemenem - třeba i s výhledem prodeje podle toho, jak se zachová. Nabídku ji pošlete písemně s dodejkou a uvidíte, jak vám odpoví. Uveďte tam i termín - s dostatečnou dobou na přemýšlení - třeba do konce tohoto roku ( uveďte to přesně: do 31.12.2011). Ještě bych doporučila informovat se na stavebním úřadě - zda byla stavba povolena a také jejich názor, jak nejlépe tuto situaci řešit. Ale domnívám se, že je právo na vaší straně a na vás záleží, jak se rozhodnete. Nedobré sousedské vztahy jsou skutečně nezáviděníhodné - ale na druhou stranu mám zkušenost, že ústupky jedné strany to určitě nezlepší.

petravitk
hodnocení

Pravě že jsme od ni chtěli stejný kus louky, ale to ona nechtěla prostě chce tu parcelu co si vyznačila a tim to hasne. Hadat se sní nemá cenu v obci rozhašuje jak ji ubližujeme tak dal. Hraje si pořad na chudinku. Bez prodeje ten barak nemuže přepsat tak nas chce natlačit do rohu.

lidka*

Chudinku dělat může, ale právo diktovat podmínky máte jenom vy. Stále mi není jasné, jak mohla stavět na cizím pozemku (i když se to občas stávalo), kdo vydal stavební povolení a také, jak mohl být dům zkoloudován. Takže ještě bych doporučila vše si ověřit na KN, zda je tam nemovitost zapsána. Také tam doufám zjistíte, kdo ji kolaudoval, pokud je to novější stavba. Protože na základě kolaudace by měla být do KN zapsána. Je to celé nějaké zamotané. Ale nenechte se v žádném případě vyprovokovat - vše si pořádně ověřte a buďte nekompromisní. Je vidět, že jste se dohodnout chtěli. Ale s někým se prostě dohodnout nelze. Já mám podobný případ za sebou. Nejhorší je, že místní samospráva tyto případy neřeší - nechce si to s nikým rozházet. Alespoň tak to bylo u nás. Soudní spor jsme sice vyhráli včetně soudu odvolacího, sousedy to stálo hodně peněz - přesto prudí dál a vedou si svou. Pomoci řešit takovéto místní spory, v tom má samospráva ještě hodně co dohánět. Navíc v mnoha případech (také v našem) udělala podstatnou chybu. Právě město dům našemu sousedovi prodalo a při tom chybovalo. Ovšem potom dělalo mrtvého brouka.

dzordz*

Tlačit do rohu byste měl vy ji, to ona chce přepsat barák, tudíž koupit váš pozemek.

Nabídla bych jí naposledy cenu, kterou pozemek má a ber-nebo nech být. Dám inzerát a prodám to jinému. A pro jistotu bych si pořídila pořádného psa. Takovou sousedku Vám opravdu nezávidím, tlačit do kouta bych se ale nedala. Nemáte proč ustupovat!

hodnocení

4x

Pokud je to opravdu taková semetrika, pohrozila bych jí, že jí tu 1/3 domku, co stojí na Vašem pozemku rozbourám. Na svém si přece můžete dělat co chcete. Ona to má na cizím, tak by se podle toho měla chovat. Jaga.

ladinpraha*
hodnocení

3x

Oznámil bych sousedce, že už mě to tady nebaví a že se budu stěhovat. Zvláště když mi za to naši opálenější spoluobčané nabízí pořádný balík. A druhé řešení, které obvykle doporučuji: taková šikovně umístěná kamera dělá divy.

buss
hodnocení

2x

Napřed si dejte do pořádku majetkové poměry a pak se uvidí. Jinak si stěžovat na obec (možná jednou budete mít kompletní mlýnek...). Vůdčí sousedky jsou mrchy, prostě mají navrch...

arakain77*
hodnocení

2x

A proč by jste jí prodávali pozemek za 2000,-?Když je tak velký zájem,cena stoupá.No a pokud by mě,rodině a vše co je naše,chtěla nějak škodit,tak by nestačila utíkat.

Myslím,že je to jasné.Dostala by po čuni.

martinaa*
hodnocení

0x

Uz jste zkusili ostrou navstevu s jasnymi pokyny a tak trosku vyhruzkou, ze pokud toho nenecha, zalarmujete policii?

hodnocení

0x

Protivná sousedka?

Ovce?

A berana máte? Trochu ho rozbejkujte...a udělejte díru v plotě..on to se sousedkou vyřídí..

hankauk*

Já měla zato, že beran se musí rozberanovat a býk rozbejkovat. Jak je vidět, ještě se musím hodně učit. *smich*

hodnocení

0x

Také bych podala stížnost na obec, pokud se lidé mezi sebou nedokáží dohodnout a řešit své neshody smířlivě. Pracovníci úřadu tyto případy řeší domluvou s dotčenými stranami, pokud však není ze strany viníka ani snaha domluvit se a problémy i nadále přetrvávají, stává se ze stížnosti přestupek, za který hrozí i pokuta. Možná je to cesta, z které se viník poučí a přestane druhým ztrpčovat život.

doplněno 21.11.11 14:07:

i když je pravda, že není nad dobré sousedské vztahy, někdy je člověk nucen se bránit navzdory tomu.

Už jenom z principu a toho důvodu,že po mně hází mlýnek na maso či jeho části,bych jí ten pozemek prodal minimálně za 50 litrů. K tomu si pořídil ostrého psa a jaká jsi byla sousedko? Jednou na ni pustit pitbulla a bude vypadat jak naši fotbalisti na Ruzyni. Zkrátka nenechat si kadit na hlavu.

pb®
hodnocení

0x

Ja bych ji ten pozemek za 2000Kc prodala, ovsem 2000Kc/m2, to je obvykla cena stavebniho pozemku.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]