Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Obřízka vs věk dítěte

Od: fell* odpovědí: 8 změna:

Ahoj všem ...

Lustruji už nejaké dvě hodinky net a snažím se zjistit do jakého věku dítěte je možné využít masti na uvolnění předkožky, snažím se taky zjistit, zda to vůbec půjde, když je zůžená moc ... vím, že mi většina doporučí sondu na uvolnění či obřízku, ale můj syn ( 9 let) má takovou panickou hrůzu z lékařů, že je to nereálené a musela bych to nechat na dobu kdy bude starší a začne mu to samotnému vadit. Naštěstí nemá problémy, čůrá také bez problému, ale má ho opravdu dost do špičky a prakticky má jen dírku na čůrání ... jsou lidé co říkají at se mu to toho nepletu, že takových chlapů je - a pak jsou zase lidé co mě hned ženou na obřízku ... já bych byla pro nejakou mast .. třeba se to uvolní .. když byl malej mazali jsme, už nevím čím, ale musela jsem přestat, protože si ho bral na víkendy jeho otec a i přes neustálé opakování at neužívá násilí na přetahování, tak mi ho vracel s potrhaným pindou .. takže jsem to radši vzdala, nedokázal pochopit, že trhlinky škodí víc, že to chce pomalu ... máte nekdo zkušenost s mastičkama? Kterýma? kdy je vhodné mazat co se věku týče a pomůže to když je takto uzoučký?

Děkuji moc za odpovedi ;)

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Myslím si, že žádné mastičky nepomohou. Zanedbala jste nejpříhodnější dobu - batolecí věk. Synkovi jsem pokaždé ve vaně jemně přetahovala předkožku, v teplé vodě se to krásně rozvolnilo a dobře to šlo. Když už byl maličko větší, dělal si to sám, jen jsem mu pokaždé řekla, aby si nezapomněl přehrnout "ocásek". Problémy pak nikdy neměl. Váš syn už je na toto velký, měla jste na to myslet opravdu dřív. Bude zapotřebí navštívit lékaře. V 9 letech se už jistě chlapec opanuje. Jsou daleko horší věci, když člověk třeba probdí noc se silně bolícím zubem, co by dal za lékaře! Je na Vás, jak mu to rozumně vysvětlíte. Viděla jsem už vyvádět u lékaře děti školkového věku, ale 9 letého polovičního chlapa opravdu ne. Tak ať to dobře dopadne.;) Jaga.

martinaa*

Souhlasim:) Chapu, ze nektere deti mohou mit opravdu panicky strach z lekare. Na druhou stranu by pro tazatelku zdravi jejiho syna melo byt nejdulezitejsi, tak dulezite, ze nejaky ten sok se prezije. Na nejakou psychoterapii je pozde, zakrok by mel probehnout co nejdriv. Cim vice to ze strachu budete oddalovat, tim hure pro syna.

hankauk*
hodnocení

2x

Nezlobte se, ale syn tento problém musí mít už od narození. Moje švagrová nechala synovci uvolnit předkožku asi v jednom roce po tom, co používala mastičky. Ovšem než syna stresovat, tak bych řešila tu jeho a vaši fobii. Jestli chcete syna nechat vyrůstat v panické hrůze z doktorů, tak ho lituji už předem. Psycholog by pro mě byla priorita s velkým P!:)

dzordz*
hodnocení

2x

Ještě bych dodal, že tu "fobii" určitě nemá zděděnou geneticky, ale jednoduše okoukanou od okolí, tedy od vás.

hodnocení

0x
Problém Vašeho synka se jmenuje FIMOSA a jeho řešení je celkem jednoduchý lékařský zákrok. Chcete-li vědět více, hledejte na netu pod tímto pojmem.
Hledejte tedy pod tímto termínem - můžete zadat i do zdejšího vyhledavače, najdete hned několik diskuzí. Netřeba se bát...!
fell*
hodnocení

Jeho strach je takový, že si to nikdo nedovede představit, má to po mě bohužel a já bych radši umřela, než si někam došla ... jsem tak trochu fobiaci :) ale děkuji ;)

sargo*
hodnocení

0x

Zkuste tohle hodit na emimino... tam je přeci jen větší cílová skupina postižených a řeší se tam i starší děti, přes veškeré pindání se tam často najdou zkušenosti z praxe :)

fell*
hodnocení

dekuji zkusím to tam hodit ;)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma obřízka
Otázky na téma uvolnění předkožky

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]