Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co to mám na prstě (vyrážka, plíseň, ekzém, …

Od: kangaroo* odpovědí: 7 změna:

Tuto zimu jsem si začal více všímat této zvrásčené, vysušené, popraskané (při omytí vodou a mrazu až krvavé rýhy) Všiml jsem si toho už loni v zimě, ale to bylo jen trošku a pak to zcela zmizelo. Mě to přijde jako kdybych si přenesl nějakou plíseň z nohy. Nejvíce je to v zimě při chladu a nebo když se dotknu chladného kovového předmětu. Já pracuju v zahraničí a domu jezdím jen o víkendech, tak se nějak nemohu dostat ke kožní. Je to něco vážného nebo stačí vhodnou mast, krém a bude po problému. Co myslíte že to jé? Ještě doplním, že se tam občas objeví takový průhledný pupínky pod kůží různých velikostí. Díky

Co to mám na prstě (vyrážka, plíseň, ekzém, …

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

figurek*
hodnocení

2x

no fuj. Jak správně píšete, je to mykóza. Skočte do lékárny, ukažte magistrám co máte na ruce a kupte si nějaký preparát. Nemusí to být zrovna ten nejdražší.

myse*
hodnocení

0x

řekla bych že atopický ekzém - zimní variantu...

promazávat a chránit proti chladu... Můžete dočasně použít i kortikoid (Hydrocortison)...

cobrak*
hodnocení

0x

Dobrý den. Omlouvám se, ale nemám čas číst Váš příspěvek. Ale podle fotky bych řek, že jste byl dlouho na mrazu a máte rozpraskanou kůži a podrážděnou. Dejte na to Fenystyl gel, ten Vám to zklidní a tak to dělejte dvě hodiny. Potom to pořádně promazejte Libobází nebo indulonou.

drejdl*
hodnocení

0x

Z té fotky toho moc nepoznám, ale pro ekzém to moc typická lokalizace není. Pokud je to mykóza, tak jsou kortikoidy (Hydrocortison) absolutně nevhodné, způsobí zhoršení, navíc jej bez receptu nedostanete.

Pro začátek bych zkusil promazávat bílou vazelínou nebo na noc dávat Excipial (v lékárně bez Rp.), při nezlepšení zkusit místní antimykotikum - např. Canesthen. Jinak by ale bylo vhodnější předvést problém na kožním.

myse*

Hydrocortizon dostanete i bez receptu, to vím z vlastní zkušenosti. Psala jsem podle textu - rozpraskané prsty, zčervenalé, horší po mrazu... no na můj atopák to sedí... i ty místa...

takže je to člověk od člověka...

doporučuji promazat - modrá indulona nebo i vazelína a zamotat fáčem, ať to neutřete - přes noc...jestli to praská do krve, kortikoidy pomůžou...

zuzee*
hodnocení

0x

Toto mívám v zimě na rukou také, mažu excipialem nebo když je to horšíslabší kortikoidovou mastí. Může jít o alergii na chlad

pohanka*
hodnocení

0x

Jestlipak znáte medicinální mýdla? Pokud nechcete hned běžet ke kožnímu, kupte si toto zdravotní mýdlo A-SUN s obsahem ichtamolu, je tmavě hnědé až černé barvy. Hezky pění. Namydlí se, nechá asi dvě minuty působit a potom se opláchne. Působí antibakteriálně a antisepticky. Myslím, že výrobců je víc. Koupíte v lékárně, stojí okolo 70 korun. Měla jsem loupající se, hrubý flek na stehně a za třikráte bylo po něm. Myslím, že i na prevenci je velmi dobrý. V létě též na nohy v sandálech, aby se nechytla nějaká plíseň.

doplněno 02.01.13 21:38:

Možná někdo bude znát podobné mýdlo s obsahem dehtu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]