Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Děložní čípek-plastika

Od: mari2* odpovědí: 5 změna:

Dobrý den. Mám jít na plastiku děložního čípku. Dr mi dělala testy a stěr z čípku a zjistila,že jsem pozitivní na HPV vir. po třech měsících jsem šla znovu na stěry zda se to zlepšilo-bohužel se to naopak zhoršilo a proto me poslala na tuto platiku kde mi mají napadenou část čípku odstranit.

Ukazovala mi i nějaký letáček kde byli různá stádia napadení čípku. Bylo tam 5 obrázků a já jsem prý na obrázku čtvrtém-což mě dost rozhodilo,protože hned vedle na pátém obrázku už byla rakovina!

Protože z toho všeho mám docela strach,tak se Vás chci zeptat jestli jste nekterá toto už prožily? jak dlouho jste byly v nemocnici? a jak dlouho je pracovní neschopnost? Abych věděla na co se mám připravit. Děkuji..

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hankauk*
hodnocení

3x

Mari, mám s tím taky zkušenost. Ovšem... netuším, jestli se na to musí do nemocnice a co konkrétně tam dělají?! Mě doktor řekl, že stěry jsou špatné a musela jsem se objednat na specializované onkologické pracoviště. Nejdříve jsem tam šla na kontrolu. Tam mi dali termín a v daný den jsem se tam dostavila. Byla jsem překvapená, protože nás tam bylo snad 30 žen v rozmezí cca 16-60 let. A šly jsme jako na běžícím páse. Doktor de facto čípek jakoby "spálil". Vůbec nevím čím... já to nějak moc nevnímala. Jen mi řekl, že to v jednu chvíli ucítím... cítila jsem podobnou bolest jaká je při menzesu v podbřišku. Trvalo to tak 2 sekundy. Pak mi dali 3 "protirakovinné" pilulky a šla jsem domů. Celá procedura do max. 10 minut - když počítám svlečení a oblečení. Pak jsem šla na kontrolu ke svému gynekologovi. Ten mi řekl, že se to dobře zhojilo a od té doby mám stěry v pořádku. Je to už více jak 10 let. Co se od té doby změnilo, netuším. Také nevím, v jakém stadiu jsem byla já. Hádám ale, že pokud jdeš do nemocnice, tak to musí být během jednoho dne vyřízené. :)

des*
hodnocení

0x

Nebojte se toho,manželce to dělali ambulantně,ca za 1/2hodiny šla domů.Taky díky tomu přežila.

mari2*
hodnocení

Děkuji za uklidnění. A mohla normálně fungovat? Myslím zda byla nutná neschopenka? Sexuální půst? Nebo jestli se to provádí pod celkovou narkozou?

hankauk*

Sexuální půst ano... mně bylo řečeno půl roku bez. A já pod narkozou nebyla...

mimus

Tak já byla taky na plastice,pod celkovou narkozou,po zákroku jsem byla 6týdnů doma,měla jsem fyz.nár.práci a v sexu 6nedělí, jo a nic těžkého nezvedat :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]