Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Amnestie 2013-podmíněné zastavení

Od: ajullka* odpovědí: 13 změna:

Dobrý den,

chtěla bych se zeptat,jestli se amnestie 2013 vztahuje i na podmíněné zastavení trestního stíhání které bylo určeno na dobu 2 let? Moc se v tom nevyznám tak bych poprosila o radu :)

Předem děkuji za odpověď

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

arabart*
hodnocení

1x

Na podmíněné zastavení se amnestie nevztahuje.

Krátce na vysvětlenou rozdílu mezi podmíněným zastavením a podmíněným odsouzením.

U podmíněného zastavení je vydáno usnesení, kterým se zastaví trestní stíhání s podmínkou. O tomto nemáte záznam v rejstříku trestů. Pokud ve zkušební době spácháte další trestný čin, tak se rozhodne o pokračování trestního stíhání a poté je vydán rozsudek, který již rozhodne o nějakém trestu.

U podmíněného odsouzení se jedná o uložení nepodmíněného trestu (tj. do vězení), který je ale podmíněně odložen na nějakou zkušební dobu. Je rozhodováno rozsudkem (trestním příkazem). Toto máte zaznamenáno v rejstříku trestů. Pokud se v podmínce osvědčíte (nespácháte další trestný čin), pak budete mít RT zase čistý. Pokud něco spácháte, pak se vám nařídí ten nepodmíněný trest a půjdete do vězení.

sejleme

Takze kdyz nekdo dostal podminku na 2 roky a 4 mesice v srpnu ale kdyz klaus vyhlasil amnestii zbyva v podmince jen necele dva roky stahuje se amnestie i na tu to osobu?

hodnocení

0x

Amnestie se týká zejména trestu odnětí svobody, dále trestu domácího vězení a obecně prospěšných prací. Zastavena jsou některá nepravomocně neskončená trestní stíhání. Domnívám, že váš případ nespadá do žádné z těchto kategorií, takže vaše dvouletá lhůta bude trvat i nadále.

ajullka*
hodnocení

Moje určitě ne já žádnou nemám,ale děkuji :) :D

tonny92

Dobry den

chci se zeptat jestli spada amnestie na loupež mam mit pristi mesic soud tak nevim jestli h

o vubec budu mit diky za odpoved

rom*

stahuje se amnestije 2013 na dluhy a bankovnyi uvery dekuji

sona*
hodnocení

0x

Pokud tomu rozumím, máte dvouletou podmínku. Pokud je to tak, amnestie se vás týka a podmínka bude zrušena.

sona*

Promoiňte, tedy ne vaše, ale nejspíš vašeho přítele :). Ano, týká se to i podmíněných odsouzení, v amnestii je to výslovně uvedeno.

ajullka*
hodnocení

Ano ano přítel :) já si právě taky tak nějak myslím,že by to mělo platit i na něj ale radši jsem se zeptala :) dá se to někde zjistit? :)

Vy si pletete podmíněně odložený trest odnětí svobody a podmíněné zastavení trestního stíhání. To jsou dvě různé věci. Té druhé se amnestie netýká.

ajullka*
hodnocení

Mno já se v tom nevyznám vůbec.Takže to neplatí dobře tak děkuji mockrát :)

iz*
hodnocení

0x

Co přesně míníte obratem "podmíněné zastavení trestního stíhání které bylo určeno na dobu 2 let"?

Podmíněné zastavení trestního stíhání podle mne není podmíněný trest. V takovém případě by se na případ amnestie nevztahovala.

ajullka*
hodnocení

Takže vidím že nejsem sama v tom,zda to platí nebo ne.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]