Nejste přihlášen/a.
Zdravím,
zajímalo by mě něco málo o práci praktického lékaře, jelikož si myslím že bych chtěl tuto práci dělaat.
Za prvé - vysoká škola - je opravdu tak těžké učivo? Za druhé - plat - kolik a jak se to počítá, kdybych chtěl mít vlastní ordinaci v baráku? Za třetí - Vyplatí se to?
máte v tom pořádný bordel. pokud budete mít soukromou ordinaci, plat vám nikdo nedá. budete podnikat a výše vašeho zisku bude záležet jen na vaší píli a schopnostech. pro někoho toto učivo je těžké - nezvládnutelné, pro někoho téměř bezproblémové.
pokud si v tomto případě stavíte na jedno z předních míst peníze, pak nad tím ani nepřemýšlejte. práce lékaře má být, především, posláním a člověk ho musí dělat z přesvědčení. ne pro peníze... takových je v ordinacích plno a výsledky jejich práce?
Navíc ordinaci si nemůžete založit hned tak po škole, myslím, že lékař musí být nejdřív atestovaný = několik let práce v nemocnici, v současnosti téměř zadarmo, například moje švagrová - úvazek hodina denně, ovšem práce na úvazek plný plus samozřejmě něco navíc, ptž zpravidla nelze mít přesně padla, je potřeba práci dodělat. Občas se o tom píše i v médiích, ale jak si kdosi stěžoval tento týden, mladí lékaři o této praxi nechtějí svědčit (logicky - atestaci potřebují a k ní potřebují praxi a jsou rádi, že ji mají, byť za nevýdhoných finančních podmínek... další možnost prý je, že si seženou sponzora, aby měl zaměstnavatel jejich plat pokrytý).
A další věc,není možné si ordinaci jenom tak otevřít, záleží na tom, jestli pojišťovna další povolí (a když nepovolí, tak si ji lékař sice otevřít může, ale pacienti musí vše platit na dřevo, což nevím, jestli by praktik u nás získal dost hotově platících klientů).
Já tedy nevím, proč se zrovna Ty, s Tvým evidentním potencionálem zajímáš zrovna o profesi lékaře. Jdi se vyučit nějakému řemeslu, jestli budeš mít alespoň na to. Tam by zase to "učivo" nemělo být tak náročné. Třeba zedník, ti vydělávají docela slušné peníze, pokud se z tebe nestane pouhý "přidavač", ona totiž každá profese chce své. Nejenom inteligenci, (což je v Tvém případě jasné), ale i zručnost a hlavně opravdový zájem. Ty skáčeš z jednoho na druhé a hledáš za vším jen peníze. Ale některá řemesla mají skutečně to pověstné "zlaté dno", ale musíš ho ovládat. A neptej se mne, co je mým zaměstnáním, neodpovím Ti zrovna tak, jako Ti neodpoví Pt. Nemá k tomu sebemenší důvod.
P.S. A četl jsi vůbec tu knihu o opičím králi? Já ji četla, když mi bylo dvanáct let, a pak jsem ji četla ještě několikrát. Byla to jedna z mých nejoblíbenějších. Proto se divím, že v Tobě nezanechala žádnou stopu. Je v ní skryta hluboká životní filosofie, ale Tobě se asi jenom líbilo to, že se uměl přeměňovat, že lítal v oblacích a tak dál, nicc jiného Ti zřejmě nepřinesla. Ráda bych se mýlila. Nazdar Suzy.
Dobře vím, že bych sem neměla strkat svůj čeníšek, byli zneuctěni jiní, budu jistě také. Ale s tím už se musí počítat, pokud nese člověk svou kůži na trh. Každému hned nepadne do jeho vkusu. A Moneykingovi nepadl vůbec nikdo. Přemýšlí o takové práci, kde by byl v balíku a ne o tom, co by dělal rád, v čem by viděl své poslání. Bude dělat zoologa, biologa, praktického lékaře, jen když to posype. Hlavně, prosím, ne matematiku!
Takové rozhodování se na prahu vstupu do života se mi nelíbí. Já si vybírala podle svých zájmů, podle toho co jsem chtěla opravdu dělat a neptala jsem se po penězích. Pokud budete opravdu tím lékařem jenom kvůli balíku, nebudete dobrý lékař. A pacienti budou v nedohlednu. Lékař musí být vstřícný, konejšivý, musí z něho být vidět ochota pomoci, musí umět pacientovi naslouchat. Vy vidíte jenom konto. Syn je velice manuálně zručný, podařilo se mu sehnat pěknou práci mechanika s dobrým platem. Takový člověk je potřebný a má ze své práce pocit uspokojení a dělá ji rád. Samozřejmě, i výdělek je podstatný, ale důležité je dělat to, co Vás bude bavit. A ne kvůli prachům to, na co třeba nebudu mít. Než špatný doktor bez pacientů /lidé si to povědí/, být třeba dobrý opravář praček. A jistě byste si taky vydělal. Prostě volte to, co by Vás bavilo, ne to, kde cítíte prachy. Poctivě přiznávám, že bych nechtěla být Vaší pacientkou.
Takže dávám pomyslný bodík martině, stařence, suzymon a hlavně hejkálkovi - jeho spontánní a veskrze pravdivá odpověď mě po ránu velice pobavila.Jaga.
Takže děti abychom si to ujasnili!
Nejsem vůl a ani ten co chce peníze - možná si říkáte že jsem mladý a nemám zkušenosti - ale ano jsem mladý ale moc dobře vím jak to ve světě chodí! Proto bych chtěl nějakou práci, která by mě BAVILA a byli by i slušný PRACHY! Proč si asi myslíte , že jsem se ptal na biologa a na doktora - protože rád se o někoho starám! A prosím vás nerozebírejte mě, když mě ani VŮBEC neznáte!
A na tu práci jsem se ptal proto, že vy určitě nejste lékařka a víte o tom VELKÝ PRD!
BTW tak když vžichni doktoři tu práci nedělají pro peníze, proč udělali kampaň DĚKUJEME, ODCHÁZÍME?! Proč všichni doktoři odcházejí do Německa a proč sem přijíždí pracovat arabové a jiné národnosti z východu?
Lékař, který se zapojil do kampaně Děkujeme, odcházíme, u mě ztratil kredit. Chudého lékaře jsem ještě neviděla, a ti, co chtějí být lékaři pro peníze, nebudou o mnoho lepší než již zmínění. Ano, je to těžká práce, která vyžaduje plné nasazení - ale to přece věděli, když to šli studovat. Sestřičky taky dělají těžkou práci. Hasiči dělají těžkou práci. A upřímně, třeba taková prodavačka v supermarketu to taky nemá lehké a přeplacená tedy není.
Ty se tedy rád o někoho staráš. Zamysli se tedy nad následujícími případy - batole řve jako o život, kope a vříská a ty mu máš odebrat krev. Sestra ho drží za ruce, matka za nohy, dítě je ztrhané, uslintané, možná tě počůrá - a nakonec ten rozbor krve ani nepotřebuješ, protože dítě ti neřekne, co ho bolí - a ony to zrovna byly třeba zuby. Nebo starý vdovec - žije léta sám, páchne, protože si zapomene vyprat, nemá zuby a není mu rozumět, třese se, špatně chodí a chce si povídat a zůstane ti v ordinaci třeba hodinu. V čekárně mezitím netrpělivě čeká chlap s chřipkou, důchodkyně, co si jde jen pro recept, ale chce se taky zakecat, uštvaná máma, na kterou něco leze, ale musí za půl hodiny vyzvednout děti ze školy a učitel, na kterého něco prskly děti ve škole, vyklubal se z toho zápal plic a on kašle krev.
A věř mi, že tohle by byl jeden z těch běžných dnů. A můžou být horší. Mnohem horší. Je hezké se o někoho starat, ale musíš to chtít dělat den co den příštích čtyřicet let. Studuješ šest let a musíš se prostě šprtat, protože to je těžké. Budeš pitvat spoustu těl, orgánů, končetin. Budeš se učit poznat pod mikroskopem každou tkáň těla- a bacha, všechno vypadá stejně. Budeš se muset naučit aspoň základy latiny a částečně řečtinu. O naprosto plynulé angličtině nemluvím. Budeš prostě šest let sedět nad knihami, operačním stolem a mikroskopem a nakonec - budeš předepisovat aspirin a posílat pacienty k odborným lékařům. To tak v kostce.
Odpověď na příklad - 1) chci být PRAKTICKÝ LÉKAŘ ne dětský a kdybych byl , tak bych ho dal chvíli k jeho matce ať ho uklidní a pak bych mu píchl injekci 2) je mi jedno co by mi tam přišlo za lidi, skusil bych mu pomoct, ale nejsem nějak na kecání .. 3) ty první dva bych nějak zvládl a tu matku bych poslal na plicní
Vidíš snad nějaké potíže v tom?
Takže, dědečku, abychom si to ujasnili: Je mi 56 let a oslovení "děti" mně opravdu potěšilo! Nikdo nahlas netvrdí, že jsi vůl a co si každý myslí, je jeho věc. Rád se o někoho staráš - to je věc chvályhodná. A teď dobře poslouchej.
Tvrdíš, že nejsem lékařka ä o té práci vím VELKÝ PRD. Lékařka nejsem, to je pravda, ale z fleku bych si mohla udělat atestaci z gerontologie. Musela jsem zůstat doma z práce, což je v dnešní době tragédie, nekoukat na peníze, které jsem si mohla vydělat a začala jsem pečovat o silně dementní tchyni. Bude jí 87 let, po mrtvicích je téměř nepohyblivá, silně pomatená, neví, kdo jsem, co právě poobědvala, o dnech či měsících ani nemluvím. Mám ji na starosti se vším všudy. Koupání, mytí, česání, dotažení na toaletní židli, pak to vynést, učesat, jídlo ohřát, postavit až před ní a nakrmit. Když bych ji u toho nechala samotnou, vylévá to za kamna, prý kočkám. Žádné ale nemáme. Vyprat na ni, obléci, zapnout knoflíčky, zadělat boty. Připravit jí a podat ve správnou dobu vhodné léky /má jich asi 12/.Občas se stane velký malér a já potom peru celou zaneřáděnou postel, žaludek až v krku. Také se stane, že bouří i v noci, takže máme 24 hodin službu.
Tak co na to, pane doktore? Ještě tvrdíš, že o péči o pacienty vím velký prd? Neodsuzuj, dokud nevíš nic bližšího. Byl bys schopen a ochoten se postarat o tu naši babičku? A skoro zadarmo? Příspěvek na péči není nic moc a spíš snižují, než by přidali. Ale dřív nebyla zlá, dobře jsme vycházely a tak jí dosloužit musím. Je to moje povinnost.
Takže nesuď, když nevíš. Nazdar!
"babuškojago", už nemám bodíky, ale ty zasloužíš Metál. Ten kluk ví o životě úplný prdinec. Má za zadkem rodinu a z toho, co mu tady píšeš, nemá ani páru, neví o čem je řeč. Není mu pět let, chodí už do školy a stále mu rozum chybí. Je to vidět z jeho stylu vyjadřování i z jiných jeho založených diskuzí. Ani nemá svůj názor, čeká, co mu řeknou kámoši. Až opravdu jednou dožije tvého věku, kdo ví, kde mu bude konec. - stařenka
Mas pravdu, jdi mlady... a take nevychovany a pokud s tebou nekdo nesouhlasi, ihned zacnes urazet a jsi ironicky. Kvuli tomu te nemusim znat blize, to je hodne poznat z toho, jak a co pises.
Me je celkem jedno, pro jakou praci se nakonec rozhodnes, ovsem jestli razantne nezmenis svuj pristup, v zadne z tech praci nebudes oblibeny kolega.
podle nicku máš něco společného s opicemi a králem...
protože jsi se v jiné otázce zařadil mezi totální D... najdeš na poradte.cz/... tak si raději místo studia na doktora udělej ten nový stát, budeš tam prezidentem a budeš mít vlastní palác a to se vyplatí...
Hejkale posledně chtěl být: poradte.cz/...
jde mu o peníze, ne o lidi. Ale je to mládě, tak snad ještě dospěje. - stařenka
Vy jste mi nějaký šmírák :D
Takže - nick - znamená to opičí král - je to stará čínská pověst a báj - cs.wikipedia.org/...
a na nový stát jsem se ptal jen tak z nudy a nezařadil jsem se mezi ně jen jsem chtěl matiku po lopatě vysvětlit, protože jsem měl před hodně důležitou písemkou :
- děkuji ti za vysvětlení tvého nicku... Opičího krále jsem sledoval již před 20 lety...
- nejsem šmírák, stačí například sledovat nicky u jednotlivých otázek...
- když hledáš něco pro totální debily (viz ten odkaz) a všechno ostatní ti připadá moc složité,tak to vypadá, že se mezi ně tak nějak zařazuješ... příště se vyjadřuj tak, aby jsi nemusel potom litovat...nebo se vymlouvat...
- drzá není paní pt - stařenka, drzý jsi ty... paní pt oslovila mne, napsala odkaz na jiný dotaz, ve kterém projevuješ svoje myšlenky... označila tě za mladého člověka a vysvětlila tvoje zřejmé pohnutky... mně to drzé ani trochu nepřipadlo...
- a když se nudíš, tak si otevři svoje dotazy a čti si v nich a uč se...
- nemusíš to pořád dělat, když se nudíš...jen při tom je vhodné střídat ruce , aby tě nebolely a neměl si mozoly a tenisový loket...
Já to taky nedělámk furt - bavil jsem se o tom jenom s kámoši
A přišlo mi to drzý!
Teď mě zajímáte vy "stařenka" - co děláte za práci?
Nevim, proc by ti zde nekdo mel psat, co dela za praci. Myslis, ze podle toho poznas co? Jestli je ten clovek lepsi ci horsi nez ty?:D
Vis, nikomu jinemu prispevek starenky drzy neprijde, jen tobe. Takze bude zrejme v poradku. Naopak je pro me drzy nejaky pubescent, co ostatni nazyva smiraky a pri sebemensi zmince, ktera by mohla odhalit jeho prave pohnutky, se vzteka. Mas to v hlave trosku domotane.
"mankeyking", na mně nemáš, mně nedohoníš. Já nedělám nic, na mně dělají jiní. A ty jsi drzý kluk, asi celý tatínek. To víš, co se zasadí, to vyroste. Ty, ty se budeš muset v životě hodně snažit, ale s tvými výrazovými schopnosti, s tebou budou v každém zaměstnání brzy hotovi. - stařenka
Léčit lidi se určitě vyplatí, neboť zdraví je lidem přednější, než cokoli jiného. Ale musíte k tomu mít vztah a nechápat to jako povolání, nýbrž opravdu jako poslání. Je třeba obětavost, zodpovědnost a dobrý přístup k lidem. Pak záleží jen na tom, jak velkou klientelu pacientů si člověk dokáže vytvořit a hlavně udržet.
Zájem o zdraví se vyplatí vždy. Ať jde o zdraví Vaše nebo pacientů. Víte najdou se třeba lékaři, u kterých by byl lepší jiný titul, to aby jim lidé neumírali pod rukama. - stařenka
Čavec Jakub. Jestli máš opravdu zájem o studium na LF, tak se přihlas do nultého ročníků-kurzu"Sokrates". Začínají od ledna 2012, probíhají v pátek a sobotu, celkem asi 65 hodin. Stojí to 6500 kaček. Jsou v Brně, Praze, Zlín, Hradec Králové, Plzen,Olomouc, možná i Ostrava, ale to nevím přesně. V tomto kurzu na medinu se učí-Biologie a Fyzika. Na konci kurzu dostaneš certifikát a ukončení. Učí se tam hlavně všechno na přípravu přijímaček na LF. Chcešli si udělat nultý ročník z matiky a jiných předmětů, tak si vybereš předměty, které chceš, cena je přibližně stejná, počet hodin taky.Zdarma Ti dají veškeré materiály ke studium a hlavně přijímací testy
Ale můžeš si vybrat i jinou VŠ a jít taky do nultého ročníku. Ve škole nic nezanedbáš, když se tam učí v pátek a sobotu.
doplněno 21.11.11 11:48:Jo, musíš se přihlásit co nejdřív. Protože kurzy někde už začínají od 12 ledna.
doplněno 21.11.11 11:51:Ještě, přijímací testy Ti nedají domů, ale vypracováváš to přímo tam, jako bys byl u přijímaček. Jakub
doplněno 21.11.11 11:51:Ještě, přijímací testy Ti nedají domů, ale vypracováváš to přímo tam, jako bys byl u přijímaček. Jakub
Nultý ročník je myšlen jako příprava právě na ty přijímačky a na následující studium na VŠ. Přednášky a cvičení se samozřejmě absolvují během maturitního ročníku. Někde tyhle přípravné hodiny jsou (nebo alespoň byly) i zdarma a docházka je v podstatě volná.
Jinak co se týče těch doktorů, stát a kraje měly nádhernou možnost při té příležitosti provést tu rozsáhlou restrukturalizaci, která se jim furt nějak nedaří. Je problém někoho vyhodit, někoho přesunout, "zeštíhlit výrobu" atd, mohlo se využít téhle akce, doktorům neustupovat, když chtěli jít, ať jdou, mezitím provést v nemocnicích restrukturalizaci a reformy a pak jich zpátky vzít pár, na doplnění dle potřeby.
Promiň , ale ještě nemám před VŠ, to ještě musím pár let posečkat .. díky za ochotu a gentlemanské chování
Takový lidi jako ty aby tu člověk hledal lupou!
Hele, a když jsi tak chytrý a víš, že Ti tady budou odpovídat jenom připtomělí starci, tak to si neumíš najít jiný portál, kde prudit, mezi svými vrstevníky? Ale podle mého jsi to už zkusil a neuspěl, poslali Tě někam, tak jsi myslel, že tady ohromíš tlupu přiblbých penzistů. No a naletěl jsi. Tak se neštěť, v klidu si utři nudli, a srovnej krok. Nazdárek, Suzy.
Po celém přečtění vašich stížností, nadávek a trapných spisů , jsem se rozhodl, že asi začnu psát ke každé otázce - Prosím ,aby neodpovídali lidi staří a nevědomí o moderním světě - jelikož vidím, že všechny trapné názory na mou otázku, kladou staří lidé, jež nemají nic lepšího na práci ... KONEC
pro ty ostatní - Děkuji vám a mám ještě pár otázek - Co kdybych dělal doktora v nemocnici nebo v jiém oboru - měnilo by se něco?
Me jeste neni ani 30, a tez mam dle tebe asi trapny nazor. A mily hochu, ti stari a nevedomi lide vi o svete mnohem vic nez ty - sice mozna neumi tak pracovat s PC, ani se neoblekaji podle posledni teen mody, ani nepouzivaji vyrazy jako wtf, cool apod. Ovsem proti tobe maji tri velmi cenne veci - zkusenosti, slusne vychovani a uctu.
doplněno 22.11.11 20:00:Vis, kdyz mi bylo sedmnact, osmnact, taky jsem vedela vsechno nejlip, rodice pro me byli zastarali a trapni a aby mi nekdo kecal do toho, co budu delat? Neexistuje. Teprve za par let jsem se stydela za sve tehdejsi chovani, klidne prijmu nazor okoli bez nejakych urazek a ironii. A od rodicu se stale ucim...
"MĚNILO BY SE NĚCO?" Prokristapána. Ty nemáš ani ponětí, co práce lékaře obnáší! Hele, co abys chtěl být kosmonaut...? Ten má spoustu peněz, lítá do vesmíru, ne?
Promiň, ale s tebou se nedá pracovat. Tvoje reakce na odpovědi lidí, kteří to v zásadě myslí dobře, vypovídají dost samy o sobě. Jsi strašně nedospělý, nevíš co chceš a dosud neznáš sám sebe. A v takovém případě se nemůžeš rozhodovat pro budoucí povolání. Píšeš, že máš ještě pár let před studiem VŠ, tak hezky počkej, třeba vyspěješ. Zatím netlač na pilu, nadělal bys víc škody, než užitku.
Tady to opravdu nemá smysl ...
Chci jen, aby jste mi něco napsali o tom povolání atd.! O to mi hlavně šlo, ne se tady s váma hádat - to spíš vy jste malí děti co se jenom hádají že ví všechno, všude byli ... chci jen něco o té práci - vaše soukromí mě vůbec nezajímá - to si řešte někde v parku a krmte si tam holubi!
Krmte si koho, co - 4. pád - HOLUBY!
Jste MALÉ děti, které všude BYLY!
Hádat se s VÁMI.
Vzdělaný lékař by měl dokonale ovládat mimo jiné i svůj mateřský jazyk. Není větší ostuda, než psát na recepty HRUPKI. S takovouhle znalostí češtiny bych ani na Poradnu nelezla, bylo by mi stydno, jak przním svůj jazyk.
Přiznej se už konečně, kterou třídu ZŠ "studuješ"? Jistě to bude 1. stupeň, viď?
Jaga.
Jo, jo, jak se do lesa volá, tak se z lesa ozývá... A na hrubý pytel hrubá záplata. A kdo seje vítr, sklízí bouři.
doplněno 23.11.11 07:54:A pokud se rozhodneš tuto Poradnu starých a senilních důchodců, kteří Ti nerozumí, opustit, myslím, že se nikomu z nás nebude stýskat. Na spočítání by stačily prsty jedné ruky dlouholetého dělníka z pily!
Ještě abyste..
Pokusím se tedy znovu odpovědět. 1. Ano, je to opravdu tak těžké. 2. Lékaři - zaměstnanci státu a krajů - mají tabulkový plat, který vychází ze zákona a není problém si ho najít, závisí na zařazení a délce praxe. Soukromníci mají tolik, kolik si dokážou vydělat, příjmy od pojišťovny+pacientů - všechny výdaje, jeden může sotva přežívat, druhý být skoro v balíku. 3. Jak tu už bylo řečeno, nedělá se to obvykle pro peníze. Můžete se porozhlédnout v jiných oborech, kde bude zaručeno, že budete mít jednou pohodlný život, bez přesčasů, bez fyzické námahy, bez nošení práce domů, s nehorázně velkými příjmy i jako řadový zaměstnanec a se značně jednodušším studiem.
Já nevidím na Tvém uvažování nic špatně. Jasně, že zvažuješ peníze, to ještě neznamená, že bys byl špatný lékař. Podle mne je objektivní přístup na místě. Nejdřív si chceš ujasnit, jestli je vůbec materiálně zabezpečující tato práce. Pak můžeš jít za ideály. Je ale jasné, že lékař musí mít etické hodnoty, na kterých musí pracovat neustále, protože pokušení mamonu je silné a jistě nechceš zabíjet lidi. No někdo to třeba chce, ale to je jiná profese, že? Hodnota lidského života je jen jedna. A ta Tvoje je stejná. Omouvám se, že Ti nemohu říci kolik si soukromý praktik vydělá, ale vím, že existuje dlouhodobý a krátkodobý účinek správné marketingové studie. Je jasné, že lékař musí být objektivní. To co Ti zde odpověděli lidé mi objektivní nepřipadá, jenže oni nejsou lékaři. Nenesou odpovědnost. Budeš asi muset být velmi samostatný. Ale nezapomeň, že satan nikdy nespí.
králi, moc se netěš z odpovědi landy...
to, co tu předvedl on, i když pod jiným nickem, nebylo ani objektivní, ani zodpovědné...
Děkuji za ohodnocení, od tebe to potěší...
aby ti to nebylo líto, tak nejen tvoje odpovědi, ale i tvoje otázky byly úžasné... a pokud mohu radit, jsme na poradně, tak si svoje příspěvky před vložením zkontroluj, tvoje písemné projevy jsou také k žasnutí...
Oprav si raději i slovo BYLI na BYLY /odpovědi = ženský rod/.
To bude tedy sranda, až začneš předepisovat pacientům Acilpyrýn, Penycylýn, Endyjáron, případně žyvočyšný uhlý. Pořád prostě nemůžeš pochopit, že pořádný doktor potřebuje i češtinu.
Jaga.
Hele, nehodnoť tady ničí odpovědi! Otázky jsi přišel klást sem na poradnu ze svobodné vůle a spousta ochotných lidí Ti zde odpovědělo, též ze svobodné vůle. Navíc si ještě pár lidí od tebe muselo vyslechnout pár nechutností...A pořád ještě nejsi spokojený? Jsou i jiné poradny, tak se na ně můžeš obrátit a neprudit pořád tady.
Raději se vzdělávej a nerýpej tady už do nikoho!
Hele lidi, já fakt nechápu co furt máte- já vás neprosím abyste mi tady psali vaše nevkusné odpovědi - takže proč sem lezete, když vám tolik ubližuji?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.