Nejste přihlášen/a.
Dobrý den. Není tu někdo kdo už ví kde a jak od r. 2012 žádat o příspěvek na benzín -nově zní na mobilitu, o příspěvek na kompenzační pomůcky pro ZTP? Pátrám, nenacházím a už se v tom přestávám orientovat. Údajně by to měly dělat úřady práce.Pokud je tu někdo kdo mi napíše jdi tam a udělej toto tak mu budu vděčná.
Všechny sociální dávky budou od ledna 2012 vyřizovat úřady práce. Odbor sociální péče Magistrátu města Brna propouští okolo 120 tzv. dávkařek, ÚP jich přijme asi 60, velká část dalších bude pravděpodobně ještě bez zkušeností, očekávám po Novém roce zmatky, Příspěvek na mobilitu je definován jako o opakující se nárokovou dávku, která bude poskytována osobám starším jednoho roku, které nejsou schopny zvládat základní životní potřeby v oblasti mobility nebo orientace. Výše příspěvku na mobilitu bude v jednotné výši 400 Kč měsíčně. Doporučuji obrátit se s vaším dotazem na paní Leu Janků - buď telefonicky (542173762) nebo e-mailem janku.lea@brno.cz Ta má zcela jistě správné informace a ochotně vám poradí. A i kdybyste nedostala dávku od ledna, bude vám později doplacena zpětně.
Dobrý den, kompenzační pomůcky pro tchyni mi "napsal" lékař. Dělá to prý ortopéd či neurolog. Já poprosila ortopéda. Mrskal se chvíli, jako by to dával ze svého, ale když viděl ten ubohý raneček, nakonec napsal. Jednalo se o sedátko do vany a záchodovou židli. Na VZP to potom musela ještě extra komise schválit. Přiklepli nám jen tu nejlevnější a nejobyčejnější variantu, ale dobré i to. Připadá mi to dosti nedůstojné, vždyť kdo touží sedět na čůrací židli jen tak z plezíru!
S tím příspěvkem na benzín jsme dopadli ještě hůř. Žádali jsme aspoň 5 x a pokaždé to zamítli. Babička je silně dementní, skoro slepá na jedno oko /úraz/, bez sebemenší orientace a těžko pohyblivá. Je jí skoro 87 let, žijeme na vesnici a ke všem lékařům ji musíme vozit. A že jich je! Ani odvolání nepomohlo, i když nás hnali 40 km do Hradce. Paní nám zpupně řekla, že by babička musela mít amputovanou minimálně jednu nohu. A to prý ještě až nad kolenem, pokud je to níž, příspěvek prý neposkytují. Babičce dali 1. stupeň - NÁROK NA VOLNÉ MÍSTO V AUTOBUSE! Ten jezdí naší vsí pouze 4 x denně a babička by do něho za žádných okolností nevylezla. Natož pak dojít z autob. nádraží asi 500 m k poliklinice!
Když jsem viděla ten přístup ke starému bezmocnému člověku, vzdala jsem to a už jsem víc nežádala. Ale to právě oni potřebují - lidi znechutit, otrávit, aby už podruhé neobtěžovali.Věřte, je mi z toho nanic. Jaga.
Babajaga-máte pravdu, že je to ponižující ale já tomuto státu nedaruju ani korunu. Na benzín beru roky a jen vím, že jsou velké změny a netušila jsem kde v r. 2012 žádat. Invalidní vozík mám, taky se pojišťovna tvářila jako by to šlo z peněz managementu a přesto, že ve všech papírech mám, že ujdu cca 30m se dvěma berlema a že si vozík nejsem schopná kočírovat sama, píší mi jednou za 3 roky že jesli už vozík nepotřebuju mám ho vrátit. Mám ID III. a přesto, že sama neudělám skoro nic na péči mám 800kč. Víc než 15 let mám ZTP a v loni jsem žádala o ZTP-P od neurologa jsem zjistila, že bodové ohodnocení je maximální, ještě 2 body a je to podle papírů totální ležák před smrtí, stejnĚ jsem dostala zas jen ZTP. Co jsme chtěli to máme. Právě proto jsem potřebovala vědět kam manžela poslat, není ochoten obíhat Brno jak žebrák.
Lidus,jima me hruza a vztek,bezmoc,kdyz to tady ctu jake mate potize.a stim bodovanim je to opravdu hrozne,vim,komu jen nalezi,procitala jsem sbirku.Uz aby na ty parchanty doslo,co to narizuji a nebo si zakony nakonec mohli poznat na sobe,jak si je utvorili.Ne,ve skutecnosti nepreji nikomu nic zleho,ale fakt mam dopal.Take na spoustu lidi kolem,kteri to nechteji slyset a volej ty smejdy porad.
Dobrý den, po přečtení příspěvku tak jsem zdrcena jaké máte problémy .Já mám též babičku v péči musela jsem zůstat doma , abych se mohla starat o babičku,ale všude na úřadech mi vyšli vstříct .Babička trpí středně těžkým alzhaimrem dostala okamžitě 2 stupeň bezmocnosti což činí 4000,-kč měsíčně a teď jí bez problémů přiznali ZTP-P a příspěvek na mobilitu.Takže když čtu tyhle příspěvky tak všechny tedy lituji, ale nevzdávejte to a vydržte DRŽÍM PALCE.
žádá se na up v okresním městě,ale je to nával a úředníci samy neví co,další nesmysl naší vlády,dosáhnou na něj pouze určití lidé
žádá se v městě v kterém máte trvale bydlíště nebo v městě kde jste na nemocenské? Třeba když se o Vás stará syn.
Všem moc děkuji, nejvíc pomohl Bruno a už mám i dopis od paní Lei, žádat půjde manžel až tak v březnu jelikož dávky vyplatí spětně a dnes je tam nával a chudáci úředníci toho mají plné zuby.
Paní Liduš. Zpětně dávky na mobilitu nedávají. Musí si zažádat hned v lednu a peníze dostanete v unoru. Včera jsem tam byl (né pro sebe, ale s jedním pánem, který je na vozíku), jako doprovod. Musel vyplnit nějaký papír( dřív to nemusel). Budou mu to vyplácet měsíčně 400kc. Dřív dostával na auto jednorázovou dávku , nejdříve 9900kc a pak 7800kc a ted to zkrouhli na 400kc, ale měsíčně. Pán má průkazku ZTP/P. A tam mu právě řekli, že zpětně to už nedávají. Taky nejdříve dostal ( v prosinci) předem dopis, že se musí žádat hned v lednu. Tak at tam váš manžel raději jde ted v lednu.
Ukázka toho jak úředníci tápou, mě bylo napsané, že se dávky zpětně vyplácejí, že jako vždy stačí OP, ZTP ( ZTP-p), velký techničák od auta a vyplnit žádost jako každý rok. No tak tam zkusím manžela vyslat ale jestli jsou tam fronty až přede dveře tak to tam stát k vůli 400 nebude. Dám vědět jak to dopadlo.
doplněno 05.01.12 10:40:Právě jsem se dost nasrala ( nezlobte se ale slušně to nejde) žádat musím v lednu a pozor já tam musím být přítomná. No tak náš stát opět ušetří (minimálně za leden) jelikož já tam rozhodně nepůjdu stát frontu.
Ano, to máte pravdu, že tam musíte být osobně. Já tam nejdříve šel za pána, že mu vezmu jen ten cancl papíru, aby ho mohl vyplnit a že ho tam zase pak dám.Paní mě pěkně vypoklonkovala, že musí přijít osobně. Ještě jsem se tam pořádně zasmál, když mu vykládala, že když náhodou bude v nemocnici víc než týden, nebo když třeba se něco změní- umře, že se musí osobně dostavit do osmi dnů a nahlásit změnu, to už jsem nemohl ustát a začal se smát a zeptal se, jak to udělat když umře, jak se má dostavit. Zrudla a začala koktat a nakonec mi řekla, at jí nechytám za slovo.
co je třeba mít všechno sebou / ptám se za otce /
takže osobně žadatel = otec , ZTP průkazku , techničák na jméno žadatele= otce? / předpokládám, že nemůže žádat o příspěvek na mobilitu když používá moje auto-psané na mě?/ a nějaký vyplněný formulář - žádost / kde lze stáhnout? /
je to tak správně a vše? nerad bych po 3hodinové frontě zjistil, že něco nemám DĚKUJI
Co dotaz telefonicky to jiná odpověď. Poslední znění bylo-osobně žadatel, OP, ZTP nebo ZTP-P a formulář dostanete až na úřadu-elektronicky není. Vážně nevím a toho kreténa co to vymyslel bych vyfackovala z chutí! Fronty prý aspoň na Křenové v Brně šílené.
mě bylo řečeno na úřadu - žádost o příspěvek vyplněnou, průkaz ZTP/P a průkaz zdravotní pojišťovny.
Vážení dnes jsem to částečně absolvovala. V Brně se žádá pouze na ÚP v Králově poli ( Mojmírovo nám.10.) Parkovat není kde, fronta až ven na 2-3h, sebou Průkaz mimořádných výhod, průkaz zdrav. pojiš´tovny, OP, vyplněnou žádost kterou vyzvedne kdokoli nebo lze stáhnout na www. MPSV-žádost o příspěvek na mobilitu. Vůbec tam nemusí invalida ale zanese to tam každý, bodejť by ne jelikož s vozíkem je to na to malém úřadu při spoutě lidí zcela nemožné. Proč žádost vypsat doma? Jednoduše v Krpoli nemáte kde jí vypsat, jedině snad venku psát to stoje u zdi a dnes navíc ještě v dešti. Úředníci a žadatelé jsou řádně naštvaní, já nadávala hlasitě a sprostě. Teď to vypíšu a zítra manžel jede druhé kolo a vystojí tu frontu. Tak nevím zda mi to za 400 měsíčně stojí. Jo a jelikož do konce roku se musí vyměnit značky invalida do auta tak to se pro změnu dělá na Kolišti-holt ať se ti mrzáci trochu projedou po Brně nebo ať si ti co to za ně vyřizují vezmou dovolenou.
Zdravím všechny co mají zétepky tak to v Ivančicích jak na UP tak soc.bez fronty ochotně poradí bez problému musím je pochválit byla jsem tam hned 2.1.2012 za pět minut jsem byla venku.Na internetu jsem se ale někde dočetla,že se bude žádat každý třetí měsíc tak nevím co natom je pravdy.Nevíte to někdo.
TO SAMÉ ŘEKLI MNĚ A PO TÝDNU MI VOLALI ŽE JE VŠE ÚPLĚ JINAK A ŽE AŽ BUDOU VĚDĚT JAK TO -opravdu- BUDE TAK SE OZVOU...NEOZVAL SE NIKDO A JE TO VÍC JAK 3 TÝDNY...když tam 8x denně volám řeknou mi že je pani na šetření a že to mám zkoušet...
Mozna je to predtrenink,jak vydrzet v tomto stavu ve stavce proti vlade.Jiste by se nasli taci,ze by z nemocnych byli i nahle zdravi.kdyz vydrzi stavkovat.Ja jsem zadala zas na peci o dite,sice bez fronty,ale vcera me na dotaz zda to stihnou do unoŕa,kdy me klesne znacne prijem,tak odpoved,ze to trva nekolik mesicu a jeste to nemusi uznat.z ceho mame zit,odpoved nemeli.
Znam to take dobre z uradu.Hlavni vinik stat,vse da na posledni chvili,nikdo nic nevi.Oc horsi je ze clovek nekdy prijde na urad v pulce roku a nevedi co by meli nekteri,take.neumim si vubec predstavit,ze bych delala nejakou praci a nevedela veci s kterymi se tam potkavam denne.Neschopnost prvniho radu.
DOBRÝ DEN
mám dceru ZTP/P.. o příspěvek na mobilitu a další so jděte zažádat tam,kde vám byla vystavena průkazka ZTP...
. ZÁLEŽÍ DO JAKÉHO DATUMU PRŮKAZ MÁTE...mně pani dala formuláře které jsem tam vyplnila přestože průkaz máme do 30.března 2012...pak musíme opět k posudkové komisy i když je stav dcerky neměnný...řekla že vše bude ok a příspěvek na mobilitu přijde do konce ledna..
po týdnu mi volala že se omlouvá ale že v systému je nějaká chyba a že protože je průkaz do března..tak mi tu podnou žádost o mobilitu ruší a mam si ji podat znovu až mi bude na dcerku průkaz opět prodloužen...TZN. ŽE I SAMI ÚŘEDNICE SE V NOVÉM SYSTÉMU MOC NEVYZNAJÍ...ale zkuste to...vís úřednic větší možnost že se najde někdo kdo chápe nový systém...
PŘEJI MNOHO ÚSPĚCHU.. NELLA
Pokud jste z Brna napište na e mail od Bruna (ještě jednou díky) v první odpovědí, nebudete pak už muset tápat, paní Lea velmi ochotně zodpoví všechny otázky a poradí kam pro kterou dávku jít žádat.
nelinko o příspěvek na mobilitu se žádá na ÚP, pokud váš průkaz platí do března máte nárok na leden, únor a pak žádat nově. Nenechte se od žádosti odradit, dávka se spětně nevyplácí.
Vážená madam,
proplácí se to na úřadu práce v Brně Kr.Poli, na Mojmírově nám.
Pojedete tramvají čís. 1 a vystoupíte u Semylasa,vrátíte se o dvě ulice zpět ke středu města,dáte se do leva směrem z kopce a tam už se musíte ptát!
Jsem si jist,že to krásně najdete. I ten největší chudák to našel!
S pozdravem V.Č.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.