Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, za nedlouho letím poprvé za moře. Rozměnil jsem si proto nějaké dolary a všiml jsem si, že například 20$ bankovky vypadají prakticky každá jinak. Jsou to detaily jako např. že je bankovka na horním okraji "více zastřižená" než na okraji spodním nebo nápis pod kodovým označením bankovky je v různé výšce nebo dokonce na jedné bankovce na zadní straně chybý nápis in good we trust a to se mnohdy jedná o bankovky ze stejného roku výroby. Je to běžné? Pokud ano do jaké míry? Děkujji za odpověď Petr
V oběhu jsou různé typy bankovek, včetně předválečných, ale chyba v nadpise typu "in good we trust" je jednoznačně znak padělku. Doporučuju ověřit si to ve směnárně některé banky.
doplněno 04.03.13 19:54: btw dvacky platí od roku 1929, nápis "in God we trust" na nich je od roku 1963 - takže to je v pohofdě, pokud odpovídá letopočet a nápis je pravopisně správně
No ta pravopisná hrubka jde na můj vrub... všiml jsem si, že nápis in God we trust úplně chvý na mankovkách z roku 50. Většina jich je z doby 60 až 70let. spíš mě zarážely ty detatily (snad tedy úmyslné) kdy okraje bankovy nejsou stejné nebo některé napísy se výškově liší na bankovkách ze stejného roku.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.