Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak na afty

Od: lenaprcek* odpovědí: 13 změna:

Dcera (18) má neustále afty. Docela velké a velmi bolestivé. Nic na to nezabírá. Byli jsme posláni k alergologovi, ale ten nic nezjistil Poraďte jak se jich zbavit nebo čím tu bolest tlumit. Děkuji.

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Afty, jsou velmi bolestivé. Z vlastní zkušenosti mohu potvrdit.
Vyzkoušela jsem podle rad lékařů, bylinkářů a různých rad, vše, co jsem slyšela. Člověk by se toho rád zbavil. Mastičky z lékárny, různé rady. Bolest v ústech zůstává. Postupně jsem zjistila, po čem se mi afty v ústech dělají nejčastěji. Některé pomazánky z Marketu, některé živé kultury z jogurtu apod.
Co jsem nakonec dostala jako nejjednodušší radu na bolest.
Olivový olej _ /lisovaný za studena/, stačí jedna lžíce do úst a vydržet olej převalovat v ústech asi 10 min. Není to příjemné.
Olej vyplivněte a ústa si vypláchněte - / teplou vodou, nebo čajem / Hned po prvním čištění ucítíte úlevu. Ústa si olejem můžete čistit 2x nebo 3x denně. Olivový olej mám v lednici jako prevenci, jen pro sebe. Ať dcera vyzkouší a můžete napsat, jak dopadla.

hahana

osvědčené je potírat octem

drich*
hodnocení

0x

Jelikož to ani nedokážu všechno vyjmenovat, doporučil bych přečíst tento web, moje osobní zkušenost je pozitivní.

lecime-afty.cz/...

hodnocení

0x
Aloclair gel. Přímo v místě aplikace vytvoří jemný průhledný ochranný film, který zamezí dráždění odhalených citlivých nervových zakončení.
lenaprcek*
hodnocení

měli jsme - nepomohl

kackmacka
hodnocení

0x

vitamíny skupiny B, najmä B6 (a nech skúsi nejesť orechy)

lenaprcek*
hodnocení

děkuji za radu, ale ořechy téměř nejí

martinaa*
hodnocení

0x

Me pomaha kloktat ustni vodu Listerine - fialovou. A omezte drazdive potraviny jako mlecne vyrobky, citrusy, orechy.

mi06*
hodnocení

0x

čerstvé borůvky a vitamín B

nicnereknu*
hodnocení

0x
Mám refluxní chorobu jícnu (pálení žáhy) a s tím je spojený taky nadměrný výskyt aftů. Zkuste zjistit, jestli to nemůže být taky spojitost s pálením žáhy. Poslední dobou pravidelně používám ústní vodu a četnost aftů je opravdu menší.

lottka*
hodnocení

0x

Na afty jsem jako menší také trpěla.Doporučily mi dudlík,ale jelikož je vaší dceři 18 let tak asi ne,ale já osobě používám Florsalmin.Je to krabička ve které jsou "Kapky" ty jsí dám na smotku a potírám aftu.Je to osvědčené u mě a pomáhá to!:)

skokycz*
hodnocení

0x

Taky občas trpím na afty... dokonce jsem slyšel , že buď má někdo štěstí a má afty, nebo se projevují zevně jako opary... mě tlumil docela slušně výskyt aftů třeba B-komplex , nebo se doporučuje droždí... zkrátka vitamín B . Nebo se také cucá v ústech řebíček ... určitě je potřeba vyšší ústní hygiena. Ale myslím, že jestliže má afty vykvetlé a čistí si zuby, tak s tím samým kartáčkem si pak opětovně zavleče do úst znovu infekci. Chtělo by to desinfikovat i zubní kartáček...nevím jestli na to stačí ústní voda...možná ano..

rony*
hodnocení

0x
Na vatu vymačkat citronovou šťávu ..zatnout zuby a potřít :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]