Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Odchod z bytu vs moje práva

Od: rikitan* odpovědí: 9 změna:

S manželkou jsme se seznámili a do roka vyměnili její malý byt za větší s doplatkem. Platil jsem já bez potvrzení. Bydleli jsme tam asi 2 roky, prováděli kompletní rekonstrukci a pak se vzali. Dnes už to není taková idylka a žena mě stále vyhazuje ať táhnu. Máme společnou dceru /5 let/. Jakou má šanci mě vyhnat před rozvodem, po něm a mám na něco nárok, když jsme společně financovali rekonstrukci cca za 300 000?

doplněno 19.11.11 11:10:

Byt má žena v osobním vlastnictví ještě před svatbou.

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

olaf71*
hodnocení

1x

tak jí řekni, že může naopak táhnout ona. rozumné by se bylo domluvit logicky, kdo do toho kolik vrazil a pak se podělit. já s tím mám dvakrát zkušenost, ale nikdy jsme se naopak nedomluvili. vždycky bych to projel právně, nikdy jsem totiž neměl potřebné doklady i když finančně jsem se podílel víc než z poloviny, hlavně jsem na tom nechal ruce. protistrana byla z rodu chamtivých, tak jsem pro jistotu nikdy nedostal nic*frajer*

hodnocení

1x

Pokud na Vás dcera visí a žena se k Vám chová takto neomaleně, řekněte jí, že odejdete jen s dcerou a budete jí žádat do své péče. Máte na dítě stejná práva a Vaše žena by měla vědět, že s Vámi nemůže takto jednat. Pokud jste do jejího bytu investoval nemalé peníze a podílel se na nákladech domácnosti, nevidím důvod, proč by Vás měla vyhnat a oškubat. Tedy proč by jste si to měl nechat líbit. Na hrubý pytel je třeba hrubé záplaty, když to nejde po dobrém.

rikitan*
hodnocení

To by asi nešlo. Sice vydělávám dost, ale je to vykoupeno prací v turnuse. Soboty , neděle, svátky noční. A bytu se určitě nebude chtít zbavit. Na vyplacení druhého nemáme ani jeden, Mě spíš zajímá jaké má možnosti zrušit mi trvalý pobyt dokud jsme manželé, případně po rozvodu.

Žádné. Trvalý pobyt Vám zrušit nemůže, protože tam prokazatelně bydlíte. Pro zrušení trvalého pobytu musí být splněny nějaké podmínky a jednou z nich je ta, že se dotyčný v místě trvalého pobytu delší čas nezdržuje.

doplněno 20.11.11 14:47:

Pro více informací si zde můžete zadat do vyhledávání ,,Trvalý pobyt" a projít si diskuze, které zde již několikrát proběhly a pročíst si i ostatní rady.

des*
hodnocení

0x

Odevšech prací musíte mít doklad o placení.Co takhle situaci obrátit?Vaší situaci se lidově říká,být pod pantoflem.

rikitan*
hodnocení

Já bych to viděl spíš jako patový stav. Mám mnohem vyšší plat a ona sama byt neutáhne. Já si podnájem najdu kdykoli, ale kvůli dceři nechci. Moc na mě vysí a já na ní taky.

lui*
hodnocení

0x

No, to co radí Olaf není tak úplně špatný nápad. Si myslím. Možná že by se jí líbilo dostat od Vás odstupné a sehnat si menší byt, než mít na krku velký byt se všemi platbami, a placení odstupného Vám.

hodnocení

0x

Já myslím, že pokud se rozvedou, může ho nechat bývalá manželka soudně vystěhovat.

uska*

Po rozvodu jej může nechat soudně vystěhovat, ale pokud manželovi (bývalému) zajistí náhradní bydlení.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]