Nejste přihlášen/a.
Jaké podmínky ( prostory, ekologie, životní prostředí, hygiena atd.), jaký živnostenský list by jsem musel mít, aby jsem mohl podnikat v ekologické likvidaci autovraků. Stavím si dílnu kolem 10x8 m ve smíšené zóně. Je možné takovou živnost provozovat, jak žádat, kde, jaký ŽL, jak postupovat a jaké podmínky musím dodržet atd.? Jak na to? Na černo ne!
Za informace děkuji.
povoleni nakladani z odpady , nebezpecnym odpadem, provozovna zkolaudovana na tyto veci, coz je min autoservis. Zavolejte si na odbor zivotniho prostredi, a zivnostenskej. Maji docela silene naroky coz nechapu kdyz eko likvidaci delaji v byvalejch JZD a v nove zkolaudovanym servisu je to problem. Resil jsem to asi pred mesicem
Jaké konkrétní nároky např. mají? S jakou úpěšností se Vám to povedlo? Dosáhl jste živnosti na tuto činnost? Kde? Já dílnu stavím za účelem podnikání, tak to bylo schváleno, opravy aut, ale tyto práce neovládám. Stavební práce jsou zatím zastaveny. Myslíte si, že na ŽL je likvidace autovraků rentabilní? Dá se z toho žít?
Za další informace děkuji.
rentabilni to moc neni proto jsem se na to vykaslal. Jinak u me problem nebyl co se tyka objektu a vseho kolem ale je to moc behani pro nic. Reknu to takhle radsi nez se sr.t s rozebiranim auta tak radsi jsem koupil veci na cisteni aut a z toho mam bez prace vic nez s likvidace
doplněno 18.11.11 21:12:jinak prispevek od statu je asi 800,- ale nevim na 100% oni to presne nevedely a kdyz si spocitate likvidaci pneu plastu za coz vy platite ze to ani vynosy z prodeje srotu nepokrejou v takove mire aby se to vyplatilo.
Jsem ze severní Moravy. U nás likviduje vraky velká firma. Při likvidaci vzniknou i odpady nebezpečné, ostatní. To je asi velká finanční zátěž. Mnoho dílů se dá asi prodat. Mi na autě tento týden praskl rozvodový řemen, Ford Mondeo 1,8 Td, 98. Prodal jsem ho se smlouvou a doklady za 3000 Kč. Opravovat ho majitel určitě nebude. Díly z něho určitě získá. Kdo potřebuje opravit starší auto, tak nedá za orig. díl např. 10000 Kč a dá 1-2 tis.Kč ( katalyzátor, turbo, nárazníky atd.). Předpokládám, že se jim to vyplatilo, ale jak to provedli dál, NEVÍM? Do 10 dnů musí auto přihlásit na pojišťovnu. Já ho mám na základě smlouvy na pojišťovně odhlášené. Proto mne také napadla myšlenka likvidace autovraků. Že auto použiju na zahrádku např. jako kurník nebo jak by jsem ho musel odhlásit jsem už nestačil zjišťovat. Ani kolik by to stálo. Ale v ČR se vyplatí nebýt poctivý blbec. Kalouskovi a vládě leží ve Švýcarsku 12 miliard korun a aby je získali zpět, neudělali až do včera proto nic. Raději miliardy vydřou s českých občanů. A to lidi určitě nepovzbudí k poctivosti a důvěře ve stát.apod.
jo ale vy pri ekolikvidaci musite vse dolozit, oni odvezou bordel do sbernyho dvora zadara gumy tam prihodi taky , par vecí prolitne kominem a zbyre jem srot na kterym vydelaji. ALe vy za vse budete platit a to je ten rozdil
Gumy se na sběr. dvoře evidují, u nás za rok asi 4 kusy. Jinak na někoho dalšího. Někdo to odveze do lesa. Jinak by jsem s vaším názorem souhlasil. Jak to dělají, že to auto odhlásí z evidence a na pojišťovně, aby ho mohli rozebrat, když to dělají bez ŽL?
u na s jich vezmou vic, Bud jste to prodal na falesnou obcanku a lidi neexistuji, nebo si vystaví dalsi kupni smlouvu na treba cinskeho obyvatele, nebo se na to vykaslou. Verte me že jsou kolem aut jednodussi zpusoby jak vydelat penize. Nehlede na to ze kdyz tohle budete delat jste bez znamych porad pod kontrolou
doplněno 19.11.11 11:02:jinak z tema dilama ze je prodate, to je trochu slozite dnes cokoly prodat. Aut je hromada a malokdo dnes zkousi nespecializovane vrakoviste . A prodavat to po netu je silene
Jestli to byla falešná občanka, to se dovím. Na pojišťovně mi auto odhlásili. Na dopravce provedli potřebné úkony. Tak nevím. Za informace děkuji. S auty jsou jenom starosti, to máte pravdu.
ta obcanka vam ale muze bejt ukradena, takto to dela mraky lidi, ja ani pri prodeji obcanku nechci videt protoze na to nemam ani narok
Co napíšete do smlouvy, když ne RČ z OP kupujícího? Na jakém základě vám auto na pojišťovně odhlásí?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.