Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
můžete mi prosím poradit, jak mám prodloužit platnost platebního rozkazu, který je v právní moci a platnost mu končí v 1/2012
Děkuji
Jestli Vám dobře rozumím, tak ještě právní moc nenabyl. Tak to byste musel podat proti němu odpor. ten se podává do patnácti dnů od doručení.
platební rozkaz je v právní moci, ale má platnost pouze deset let a protože bude končit lhůta deseti let, takk se ptám jak je možné ten platební rozkaz dále prodloužit, aby nedošlo k promlčení
děkuji za odpověď
Nevím, jestli se ptáte z pohledu věřitele, či dlužníka, ale jsou čtyři možnosti, které může věřitel podniknout: 1) Uznáním závazku se doba prodlouží o tři roky ze zákona, ale lze se s dlužníkem dohodnout na jiném termínu splatnosti (i delším). Je obré v tomto případě si sjednat ručení - zástavní právo, ručitel apod. 2) Znovu podání žaloby k soudu. 3) Předat exekutorovi k vymáhání. 4) Směnka.
Nekašlal,
tři roky dlužník sliboval, další dva roky měl věc soud než vydal platební rozkaz a ten nabyl právní moci, dalších pět let vymáhala vymáhací společnost za účasti soudního exekutora bezúspěšně, další tři roky mi tuto pohledávku prodává společnost, která si předem vzala poplatek a doposud nic neprodala a dlužník za tuto podvodně vylákanou půjčku nedostal ani podmínku, přesto, že jsem podal na dlužníka trestní oznámení na policii, tak nic nevyřešili, hold naše policie je jeden velký průblem, nebo-li bratrstvo maránkový šišky
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.