Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Rozum říká ne srdce ano

Od: eva7* odpovědí: 13 změna:

Dobrý den potřebuju poradit.Je mi 16 a ještě jsem neměla kluka. Teď mam příležitost s jednim chodit akorát že se bojim že se nám lidi budou smát.On neni moc oblíbenej protože se někdy chová jak malý dítě, ale když jsem s nim sama tak je hodnej a mam ho ráda.Já taky nejsem moc oblíbená kvůly tomu že jsem tichá a moc si nevěřim. Bojim se mně bejvalý spolužáci budou ptát jako ty snim chodíš? a smat se tomu nebo že se oni budou smát jemu že chodí se mnou a to bych taky nechtěla. Vůbec nevim co s tim já bych ho docela chtěla. Rozum říká ne že lidi budou pomlouvat a srdce ano :( jsem hodně citlivá takže bych neunesla různý posměšky :(

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jakubdeda*
hodnocení

4x

Jestli ho máš ráda a on Tebe taky, tak nechápu, proč přemýšlíš, co budou lidi říkat, hlavně kámoši. Lidi najdou na každým něco špatného, to bys byla pořád sama. Každý je nějaký, krása není důležitá, hlavně jaký je jinak, aby tě neřezal, neponižoval, nebral drogy, nechlastal.

doplněno 17.11.11 10:50:

Ještě, jestli neuneseš pár posměšků, které časem přestanou bavit, tak si s ním ani nezačínej. A že se chová jako dítě? Jak se například chová? A jak by se chovali lidi, co by se Vám pošlebovali? Horší než děti!

dery*

Přesně tak, souhlasím. Lidi, co by se vám pošklebovali nejsou ve vašich životech důležití, tak proč si je kvůli nim komplikovat.
Ti, co se vám budou pošklebovat a ve skutečnosti sami s nikým nechodí, vám budou ve skrytu duše ve skutečnosti závidět, to mi věř. Sama jsem se ve tvém věku ohlížela na to, co řekne okolí, a až později jsem zjistila, že to není důležité, že důležitá jsem jen já a lidi, které mám ráda. Bež do toho! Pokud ho necháš plavat kvůli pár blbečkům z okolí, budeš si to vyčítat. Ono je totiž lepší litovat toho, co člověk udělal, než toho, co neudělal.

roboot*
hodnocení

1x

Názor ostatních je to poslední co by mi trhalo žíly. Asi ho tak ráda nemáš když o tomhle přemejšlíš, takže do toho nechoď.

eva7*
hodnocení

mám, kdybych neměla tak o tom ani nepřemejšlim a řeknu mu rovnou ne

pt®
hodnocení

1x

"eva7", první láska je něco krásného, nenech si to pokazit myšlenkami, co o tom budou říkat ostatní. Když se budou spolužáci ptát, odpověz, a co je na tom? Až uvidí, že spolu i přes jejich narážky chodíte a máte k sobě pěkný vztah, tak se s tím smíří, jen si na to musí zvyknout. - stařenka

hodnocení

1x

Většinou se pošklebují pouze takoví, kteří mají sami nějaký problém. Snaží se ho zamaskovat tím, že ukazují na jiné. U nás ve škole byl nejhorší propadlík Pepek. Každému se posmíval, každého znectil, na každého si něco vymyslel. Proto, aby nebylo hned zřejmé, že on je z té třídy nejhorší. Oddychli jsme si v sedmičce, kdy "vyšel" a my pokračovali bez něho.

Tak se vykašli na lidi a řiď se tím, co sama k tomu chlapci cítíš. Posměváčci Ti ani nic neuberou, ani nic nepřidají, tak je hoď za hlavu.*placni* Jaga.

sargo*
hodnocení

1x

Druzí lidé umí skvěle rozeštvat vztah, mnohem líp, než ho spravit. Neřeš spolužáky, natož bývalé (!), vždycky se najde někdo takový, pro koho je radost ukápnout si jedu. Přeci si pro nějaké "možná" nenecháš zkazit něco, co by mohlo být pěkné. Když už nic jiného, malý trénink schopnosti zvládat okolí neuškodí :)

Má to ale ještě další stránku věci - pokud ti záleží víc na mínění okolí než na něm, tak do toho nechoď, protože tím ublížíš nejvíc jemu. Stejně tak do toho nechoď, pokud s ním chceš chodit jenom proto, že jsi ještě s nikým nechodila. Kdyby ti bylo pět a dvacet, možná by bylo víc na místě snažit se o něco za každou cenu, ale v šestnácti fakt ne, i když ti připadá, že všichni okolo někoho mají (optický klam, čestné pionýrské) a ty musíš taky.

Jestli si nejsi jistá, podnikejte spolu ledacos jako kamarádi. Je to taky fajn a člověk postupně zjistí, co vlastně chce :)

hodnocení

0x

Evi, posměváčci jsou jen lidé, kteří závidím druhým, že je jim s někým dobře, jsou spokojeni a dovedou být s někým šťastní. Nedej se jimi odradit a víc věř sobě i jemu.. Když se budete mít rádi, ustojíte to, neboj se toho! Není důležité co si myslí ostatní, ale to, s kým je ti dobře.;)

michalov*
hodnocení

0x

Píšeš "...jsem hodně citlivá a neunesla bych různé posměšky." Ty posměšky druhých ti nesmí vadit.To je úhelný kámen uspěchu v životě. Hodně lidí dá na to "co řekne okolí",jenže to je slepá ulička. To tě bude provázet pravděpodobně dost dlouho v životě ,to,že si budeš muset jakoby "trénovat" ,aby ti nevadilo co ti řekne okolí v určitých životních situacích. Jde to urychlit tak,že uděláš o čem víš,že se to bojíš udělat z očekávané negativní reakce okolí a u toho vnímáš doprovázející pocity.Musíš být k sobě upřímná a nebát se do toho jít a přesto si plně uvědomovat ten strach a ty pocity. Pokud projdeš až na "druhou stranu" zkrz ty šílené pocity,jsi za vodou.Někdy to projití trvá dost dlouho. Chce to pomalu a s citem. Nejlepší je si si uvědomovat,kdy v normálním běhu svého života ve strachu "couveš" a zvolíš tu "nebolestivou" variantu místo té,kterou by si ráda,ale máš strach z těch posměšků...Já vím,že v šestnácti to je jiné než třeba ve 40ti,ale stejně přes všechny milé a soucitné přátelé nakoneč člověk stejně musí sám...

noobi*
hodnocení

0x

Život je bahno a jen svi*e vněm umí chodit.. nějak si to přeber..

amadeus*
hodnocení

0x

Hlavně dejte na to, co budou říkat ostatní, protože to je přeci nejdůležitější! Možná je dobře, že jste tichá. Kdybyste mluvila, mohli by ostatní odhalit i vaši horší vlastnost. Schválně jestli uhádnete, jaká to je.

dery*

Nemyslím, že tohle je vhodná odpověď, ne každý má smysl pro ironii a slečna Eva by vás taky mohla vzít vážně :-/

wallkysek*

Toto je velmi blbá odpověď pro slečnu. Mohla by to vzít vážně

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]