Zkvašený smrčkový sirup

Od: Datum: 02.02.14 19:15 odpovědí: 6 změna: 02.02.14 21:13

Dobrý večer,

před chvílí jsem otevřela domácí smrčkový sirup, poslední lahev, ale žel bohu je nějaký zkvašený. Po otevření zasyčel a vytéká z lahve pěna a trochu i tím zvašením chutná. Všechny ostatní lave byly v pořádku. Mám jej užívat? Na průdušky je super a bez chemie. Díky za případnou odpověď.


Seznam odpovědí:
 
moment čekejte prosím, probíhá přenos dat...
Zobrazení struktury odpovědí v otázce
Skrytí struktury odpovědí v otázce
Zobrazení struktury odpovědí v otázce

 

Odpovědi na otázku:
Od: ben®
Datum: 02.02.14 19:22
avatar

Dobrý den, je to na Vás, ale já bych se toho nebál. Pokud to je chuťově dobré, Vy to používáte v malém množství a již otevřenou láhev uložíte do lednice, tak by to nemělo ublížit. Zdravím!

doplněno 02.02.14 19:31:

sami - vyzkoušejte a uvidíte. Myslím, že ani WC nebude akutní.

Ohodnoceno: 4x
 
Od: sami
Datum: 02.02.14 19:28

Díky za odpověď, právě mi začal sirup, ten přechozí, zabírat a došel, tak bych nerada přestala v užívání. Nic mu není, jen ta pěna, plíseň nemá. Ještě jednou díky, maximálně to vyřeší místnost se dvěma O.

Datum: 02.02.14 19:29
avatar

Tam nic špatného nemůže být. Jestli to chutná, dával bych si s klidem. Možná Vás to dovede k zdokonalené meducínky. Docela bych to chtěl ochutnat... ;)

Ohodnoceno: 2x
 
Od: sami
Datum: 02.02.14 19:43

Je docela chutnej sirup, vyrobený jen z cukru a smrčkových výhonků...recept z internetu. Ta poslední láhev je prostě i bublinkami, chuť je tím lehce štiplavější, ale sladký a poživatelný. Uvidíme...snad pomůže...díky.

Datum: 02.02.14 20:51
avatar

Pokud nedošlo k namnožení nějakých patogenů,ale jen kvasinek,pokusil bych se obsah sterilizovat povařením třeba v mikrovlnce a pak by se dal rychle spotřebovat.

JABRAKA

Ohodnoceno: 0x
 
Od: sami
Datum: 02.02.14 21:13

Myslíte, že by ty kvasinky byly hodně škodlivé? Určitě není dobré do sebe cpát zbytečně kvasinky, evokuje mi to plíseň. Ale povařit jej není špatný nápad, akorát nebude už tak účinný, což nemusí díky tomu zkvašení být už teď. Povařit ale jinde než v mikrovlnce. Díky za radu.

 

 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz

 
Copyright © 2004-2016 Poradna Poradte.cz. Všechna práva na poradně Poradte.cz vyhrazena.