Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Živnost a dluhy na sociálním a zdravotním poj

Od: bublinka80* odpovědí: 8 změna:

Ráda bych se zeptala, zda je možné začít živnostničit v případě, že má člověk dluh na zdravotním či sociálním pojištění a zda je nutné, aby měl vlastní běžný účet...

Děkuji

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

roboot*
hodnocení

3x

Žádné potvrzení o bezdlužnosti nepředpokládáte, ZP nevadí 100% ale SP by mělo být bezdlužné. Účet podmínkou není a může být i na jakékoliv jméno (přítel, maminka) atd.

paaja*

přiznám se, že výraz "mělo by být" moc neberu. Buď dluh nesmí být nebo může. Já měl za to, že dle poslední novely se potvrzení o bezdlužnosti nepředkládá, čili žádné moje dluhy na SP, ZP nebo dani živ. úřad nemusí zajímat. Pokud se mýlím, prosím o odkaz na příslušný zákon, nebo na osobní zkušenost.

bublinka80*
hodnocení

díky, hodně jste mi pomohli, tak teď už to dořešit jen v reále ;)

paaja*
hodnocení

2x

nemyslím si, že je nutné mít smazané dluhy na pojistném ... ono by to nemělo ani logiku, protože právě provozem živnosti si na jejich splacení můžete vydělat *smich*

Účet není nutný, pokud nemáte zaměstnance a pokud nejste plátcem DPH (tady si nejsem jistý, když tak mě někdo opravte).

pecenkav*

spatna odpoved, pri zadosti musis predlozit potvrzeni o bezdluznosti a s tim uctem v dnesni dobe nevim,

doplněno 14.11.11 08:59:

pri zadosti o zivnostensky list

paaja*

Nemusíš, tato povinnost byla zrušená. Je nutná bezúhonnost, ale to si ŽU ověřuje sám v rejstříku trestů.

pecenkav*

tak mas pravdu, uz to opravdu byt nemusi, ted sem tam volal, coz muze udelat i tazatel a nemusime si tady o tom nekolik tydnu psat jak trotlove.

paaja*

proč trotlové? už jsem tu viděl horší dotazy ... *smich* a díky tomuto vláknu jsi se i ty dozvěděl o novelizaci ;)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]