Nejste přihlášen/a.
Ráda bych se zeptala, zda je možné začít živnostničit v případě, že má člověk dluh na zdravotním či sociálním pojištění a zda je nutné, aby měl vlastní běžný účet...
Děkuji
Žádné potvrzení o bezdlužnosti nepředpokládáte, ZP nevadí 100% ale SP by mělo být bezdlužné. Účet podmínkou není a může být i na jakékoliv jméno (přítel, maminka) atd.
přiznám se, že výraz "mělo by být" moc neberu. Buď dluh nesmí být nebo může. Já měl za to, že dle poslední novely se potvrzení o bezdlužnosti nepředkládá, čili žádné moje dluhy na SP, ZP nebo dani živ. úřad nemusí zajímat. Pokud se mýlím, prosím o odkaz na příslušný zákon, nebo na osobní zkušenost.
nemyslím si, že je nutné mít smazané dluhy na pojistném ... ono by to nemělo ani logiku, protože právě provozem živnosti si na jejich splacení můžete vydělat
Účet není nutný, pokud nemáte zaměstnance a pokud nejste plátcem DPH (tady si nejsem jistý, když tak mě někdo opravte).
spatna odpoved, pri zadosti musis predlozit potvrzeni o bezdluznosti a s tim uctem v dnesni dobe nevim,
doplněno 14.11.11 08:59:pri zadosti o zivnostensky list
Nemusíš, tato povinnost byla zrušená. Je nutná bezúhonnost, ale to si ŽU ověřuje sám v rejstříku trestů.
tak mas pravdu, uz to opravdu byt nemusi, ted sem tam volal, coz muze udelat i tazatel a nemusime si tady o tom nekolik tydnu psat jak trotlove.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.