Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Výše výživného vs nezaměstnaný

Od: jeta odpovědí: 4 změna:

dobrý den

mám s bývalým přítelem 6-letou dceru. Bydlíme ve stejném mém dr. bytě,kde má partner trvalé bydlení/. On pracuje a žije 250 km od nás. Podle dohody přispíval na dcerku 2 000 měsíčně/ měl průměrný plat/. Když letos už několikrát platbu vynechal,požádala jsem soud o určení výživného a svěření do mé péče. Když se to partner dozvěděl, sdělil mi,že dal v práci výpověď. Zjistila jsem,že opravdu před měsícem ukončil prac. poměr. Ale jelikož bydlí nadále v hl.městě na stejné adrese/ 4 000 nájem / s kolegou,předpokládám,že pracuje načerno a je to finta pro nižší výměr výživného. Je veden na ˇUP v našem městě,ale doručovací adresu si určil v místě pronájmu.

V žádostí jsem uvedla výši výživného dle určení soudem,nechci se s nim hádat o každou korunu. Ale to ještě pracoval. Jak v případě soudu přihlédne soud k tomu,že už nepracuje? A na jakou výši m,ám naději- když je veden na ÚP?Tu práci načerno vím na 99 %, ale nemůži ji dokázat,ani nechci - je to příliš daleko...

co s tím?

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

drap*
hodnocení

0x

Zde je každá rada drahá. Nedá se odhadnout, jak soud rozhodne.

hodnocení

0x

Dobrý den, na výživném se podílí především oba dva rodiče. Není důležité, jestli otec pracuje nebo ne, ale to, jestli pracovat může. Soud bude zkoumat důvody nezaměstnanosti, zda dotyčný dělá vše proto, aby výživné platit mohl. Při stanovování výživného se posuzuje životní úroveň rodiče a porovnává se s životní úrovní dítěte. Tedy ne pouze strava a oblečení, ale i výdaje na zábavu, na zájmy, koníčky, sport a samozřejmě vzdělání. Takže výši odhadnout nelze, to vyřeší soud.

fantom*
hodnocení

0x
Jasnej případ.To by žádný tatínek v týhle zemi neplatil výživný.Máte 6ti letou dceru?Poviné školou?Tam nároky stoupají.Musíte taky doložit Váš výdělek za posledních 10měsíců.To že hned teď se zaevidoval na Up mu moc nepomůže.Soud přihlédne k nárokům daneho dîtěte-kroužky,škola,nájem,bydlenî,sport,služby atd.Pravidlo je že oba musíte dîtě hmotně zabezpečit,tak jak to bylo doposuď.Bude to zdlouhavé a pan se nejspíš bude odvolávat.Počítejte čtvrtinu jeho platu jako realný výživný.

jeta
hodnocení

děkuji za odpovědi.Já pracuji hned od ukončení mateřské za min. mzdu a dcera půjde do školy příští rok. No,¨uvidíme. Jen jsem nevěděla, podle čeho to určují,když bude mít příjem 0.A jelikož pracuje ve službách,kde jsou sezónní práce,může pracovat načerno.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]