Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
potřebovala bych poradit ohledně balíku na poště. Přestěhovala jsem se a známý z USA mi poslal balík, bohužel na balík dal starou adresu. Balík mi na poště odmítnou zřejmě vydat, nesetkal jste se s tím někdo? Nebo nevíte jak to řešit, aniž by mi to musel známý posílat po druhé?
Dobrý den,
je to asi takhle:
Poštovní zásilku Česká pošta vydá:Pokud tedy znáte jméno odesílatele, případně podací číslo určitě by to neměl být problém.
Měl jsem podobný problém a zjistil jsem, že obec s rozšířenou působností za poplatek 50 Kč poskytne údaje, které jsou vedeny v agendové informačním systému evidence obyvatel. Znamená to, že ne úseku evidence obyvatel vám vydají potvrzení o předchozím bydlišti. S tím se na poště prokážete v případě, že nebudou benevolentní a zásilku vám nevydají na čestné slovo. Já jsem to nakonec nevyužil, protože odesilatel "zaspal" a já jsem mu mezitím stačil sdělit novou adresu.
Já nemyslím, že by tohle byl problém. Každý má přece právo změnit svou adresu. Pokud je to na Vaše jméno, předložíte občanku a balík Vám vydají. Pokud jste změnila nejen adresu, ale i jméno...? Pak ovšem nechápu, proč jste o této, tak závažné změně, svého kamaráda neinformovala. Nebude to nějak jinak?
Suzymon, pochybuji, že pokud se paní jmenuje třeba Jana Dvořáková, tak že jí vydají jakýkoli balík na toto jméno... ![]()
Já se spíš divím, že paní při stěhování neposkytla poště novou adresu, aby to mohli přeposílat, tím by se to bylo vyřešilo.
A že napsal kamarád starou adresu, to mi divné není, mohl si ty dvě adresy splést, když tu nebydlí, nebo něco podobného.
A moje rada - zkusit to ukecat :D Nemáte nějaký doklad se starou adresou? Z kterého je jasné, že jde o vás (datum narození...)? Třeba i nějaký úřední papír, nebo tak. Něco, co by úřednici přesvědčilo, že se jedná o vás. A jak vůbec víte, že už balík došel? Nedalo by se nějak ze starého domu vyzískat to oznámení z pošty? Možná už mají na poště na balíku napsáno, že se adresát odstěhoval a uvěří vám.
doplněno 12.11.11 20:49:No vidíte, ani jsem netušila, že to s tím dalším dokladem opravdu funguje :D
Moxíku, Občanku píši, že musí předložit, tam je automaticky datum narození. To tedy bych se sakra naštvala, kdyby se úřednice nechala "ukecat", a vydala balík na "hezké oči". No a taky se správně ptáš, jak je možné, že příjemkyně ví, že balík došel? Kdo ji informoval? Pošta? Pakliže ano, tak vědí kdo ho má převzít. Mno...
Moc té odpovědi nerozumím ![]()
Balík se přece vydá na základě bydliště, ne na základě data narození - takže je to myšleno tak, že musí mít doklad, který obsahuje starou adresu a zároveň třeba datum narození, které souhlasí s občankou (protože bydliště NESOUHLASÍ).
Jinak jsem se spíš domnívala, že oznámení od pošty paní nemá, páč nevím, jak by se ze staré adresy k ní dostalo... s ním už by to šlo o mnoho líp ![]()
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.