Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
potřebovala bych poradit ohledně balíku na poště. Přestěhovala jsem se a známý z USA mi poslal balík, bohužel na balík dal starou adresu. Balík mi na poště odmítnou zřejmě vydat, nesetkal jste se s tím někdo? Nebo nevíte jak to řešit, aniž by mi to musel známý posílat po druhé?
Dobrý den,
je to asi takhle:
Poštovní zásilku Česká pošta vydá:Pokud tedy znáte jméno odesílatele, případně podací číslo určitě by to neměl být problém.
Měl jsem podobný problém a zjistil jsem, že obec s rozšířenou působností za poplatek 50 Kč poskytne údaje, které jsou vedeny v agendové informačním systému evidence obyvatel. Znamená to, že ne úseku evidence obyvatel vám vydají potvrzení o předchozím bydlišti. S tím se na poště prokážete v případě, že nebudou benevolentní a zásilku vám nevydají na čestné slovo. Já jsem to nakonec nevyužil, protože odesilatel "zaspal" a já jsem mu mezitím stačil sdělit novou adresu.
Já nemyslím, že by tohle byl problém. Každý má přece právo změnit svou adresu. Pokud je to na Vaše jméno, předložíte občanku a balík Vám vydají. Pokud jste změnila nejen adresu, ale i jméno...? Pak ovšem nechápu, proč jste o této, tak závažné změně, svého kamaráda neinformovala. Nebude to nějak jinak?
Suzymon, pochybuji, že pokud se paní jmenuje třeba Jana Dvořáková, tak že jí vydají jakýkoli balík na toto jméno...
Já se spíš divím, že paní při stěhování neposkytla poště novou adresu, aby to mohli přeposílat, tím by se to bylo vyřešilo.
A že napsal kamarád starou adresu, to mi divné není, mohl si ty dvě adresy splést, když tu nebydlí, nebo něco podobného.
A moje rada - zkusit to ukecat :D Nemáte nějaký doklad se starou adresou? Z kterého je jasné, že jde o vás (datum narození...)? Třeba i nějaký úřední papír, nebo tak. Něco, co by úřednici přesvědčilo, že se jedná o vás. A jak vůbec víte, že už balík došel? Nedalo by se nějak ze starého domu vyzískat to oznámení z pošty? Možná už mají na poště na balíku napsáno, že se adresát odstěhoval a uvěří vám.
doplněno 12.11.11 20:49:No vidíte, ani jsem netušila, že to s tím dalším dokladem opravdu funguje :D
Moxíku, Občanku píši, že musí předložit, tam je automaticky datum narození. To tedy bych se sakra naštvala, kdyby se úřednice nechala "ukecat", a vydala balík na "hezké oči". No a taky se správně ptáš, jak je možné, že příjemkyně ví, že balík došel? Kdo ji informoval? Pošta? Pakliže ano, tak vědí kdo ho má převzít. Mno...
Moc té odpovědi nerozumím
Balík se přece vydá na základě bydliště, ne na základě data narození - takže je to myšleno tak, že musí mít doklad, který obsahuje starou adresu a zároveň třeba datum narození, které souhlasí s občankou (protože bydliště NESOUHLASÍ).
Jinak jsem se spíš domnívala, že oznámení od pošty paní nemá, páč nevím, jak by se ze staré adresy k ní dostalo... s ním už by to šlo o mnoho líp
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.