Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Prodej pozemku

Od: standa1* odpovědí: 4 změna:

Zkopíroval jsem a aktualizoval svůj příspěvek z jara 2011.
Situace se za půl roku trošku změnila,tak bych se chtěl zeptat znova co s tím?
Zdravím,chtěl bych prodat pozemek na kterém je "černá stavba"( fotbalové hřiště zřízené v 80tých letech,2 stavební buňky,studna)tyto stavby včetně teréních úprav byly vybudovány bez mého souhlasu v 80-90tých letech,pozemek je v areálu obce.Obec jej původně chtěla odkoupit ,bohužel nedošlo k následné dohodě mezi nimi a Sokolem.Teď nastává problém v tom že Sokol nemá peníze na odkup a nabídl mi naprosto směšnou částku (odhadní) s tím že zbytek doplatí po obdržení dotací s čímž samozřejmě nesouhlasím,protože nechce uvést mnou požadovanou cenu za pozemek do smlouvy... Daň z pozemku jsem platil po celou dobu já.Prosím o radu jak v tomto případě postupovat zda je výhodnější domluvit se na nájmu (pozemek v centru obce cca 2800 m )nebo dál řešit prodej?.
Co se stane jestliže se nedohodneme a spor se povleče dál,není možné že o pozemek přijdeme? Sokol ho užívá již přes 30 let a za tu dobu nám neřekli ani vyližte nám xxxxxx...neustále se tam něco buduje a na mé námitky že si nepřeji jakoukoli činnost nereagují...
Děkuji Standa.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

lidka*
hodnocení

1x

Já bych viděla vyřešení problému následovně: především bych si na katastru a stavebním úřadě vyžádala veškeré podklady ke stavbě hřiště. Jistě má obec zájem na tom, aby bylo hřiště zachováno - to je bez debat. Ale musí tuto situaci nějak vyřešit ke spokojenosti nejen občanů, ale i vaší - majitele pozemku. Ať tedy prodá za slušnou cenu Sokolu pozemek odpovídající kvality i umístění a vy potom proveďte se Sokolem směnu pozemku. Prodej pozemku Sokolu od obce by musel být s podmínkou následné výměny v určitém termínu, jinak by kupní smlouva byla neplatná (vzhledem k výhodné ceně). Asi by nebylo od věci poradit se s touto záležitostí s právníkem. *tuc*

standa1*
hodnocení

Bohužel,ale obec dala ruce pryč,prý má svých starostí dost ...*nevi*

hankauk*
hodnocení

0x

A co vám je potom, že obec má svých starostí dost? To vás přece vůbec nezajímá? Co to je za "obecní" výmluvu?!*zed* Pokud má obec stavební úřad, tak bych podala stížnost na černé stavby a požadovala jejich odstranění. Pozemek je váš, můžete si tedy na něm dělat, co chcete. A jestli stavbu neodstraní?! Fajn... zavolejte někoho s bagrem, nechte všechno srovnat se zemí a začněte si pozemek oplocovat. Pokud platíte daň z pozemku a pánové ze Sokola, potažmo obce, ani "nezabučí", tak kde to jsme? Právo je na vaší straně.. jo a ev. zavolejte pořad "Černé ovce", mohli by vám s tím pomoci!

standa1*
hodnocení

Sokol nemá s obcí nic společného,to že mi obec původně vyšla vstříc byla jen její dobrá vůle...nicméně asi to opravdu začnu řešit přes stavební úřad...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]