Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak ztloustnout

Od: ecf odpovědí: 13 změna:

Ahoj,

je mi přes 30 let mám celý život velice výraznou podváhu. V současné době jsem navíc v situaci, kdy jsem nucen pracovat zhruba 12 hodin denně mentálně u PC a pak ještě 4 hodiny fyzicky na stavbě. Toto se začalo projevovat negativně na mojí kondici, váhu nekontroluji , ale podle oblečení bych řekl, že jsem ještě zhubnul. Potřebuji nějak přibrat, ale nevím jak, to mi nikdy nešlo - zřejmě mám nějakou metabolickou vadu. Nemáte zkušennosti s nějakými přípravky, které mi dodají energii a živiny? Zkouším nutridrink, ale stojí to několik tisíc měsíčně a nemám pocit, že to nějak pomáhá.

Potřeboval bych zvládnout tuto zátěž ještě aspoň půl roku. Chtěl bych do toho investovat tak maximálně 6000 měsíčně. Hlavně potřebuji aby se to užívalo orálně. Infuze by mi nevyhovovaly, protože se musím přes den často přemisťovat z jedné části města na druhou, navíc nevím jestli bych si je dokázal dlouhodobě aplikovat bez rizika infekce...

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

moxa*
hodnocení

1x

Cpát se cukrem a tukem může tak maximálně uškodit. Takže tudy cesta nevede. Potřebujete přidat energii a ideálně zvýšit kondici a podíl svalové hmoty.

"Současná medicína" je většinou na prd. Obrátila bych se na alternativní medicínu, čínu, ajúrvédu, celostní, homeopatii apod. Schopný odborník ví většinou dost rychle kde je chyba.

Pokud na tohle nejste, zkusila bych dobrého výživového poradce nebo trenéra. Poradil by vám jak zvýšit kondici bez hubnutí, čím dodat energii.

Pokud chcete spoléhat jen na sebe, řešila bych to takto:

Pro vitalitu ženšen, energetickou hodnotu bych zvýšila pomocí zdravějších cukrů a tuků - obilniny, luštěniny, mák, ořechy, med, melasa, datlový sirup, javorový sirup, obilné nápoje, sušené ovoce (nesířené!) atd. - jsou toho mraky.

Pro zvýšení fyzické kondice musíte zatěžovat srdeční sval v určitém tempu - jinak to nejde. Takže aerobní cvičení a brzy po něm porci sacharidů, abyste nespotřebovával vlastní. Sacharidový nápoj, nebo zase něco zdravějšího.

Pro růst svalů jsou důležité bílkoviny, můžete použít proteinový koktejl, ale to už je zase z mého hlediska docela humus - ale na svaly to funguje, pokud cvičíte. Jinak jakékoli bílkoviny, já dávám přednost rostlinným.

doplněno 11.11.11 14:06:

Smetanu, jíšku, sladké kaše?! Bože to snad ne, nechceme snad, aby se pánovi ještě zhoršilo zdraví... Osobně si myslím, že pneumatika na břiše ani vzhledu, ani kondici NIJAK neprospěje.

sisinka*

Hm,tak koukam,ze to asi nebude tak jednoduchy jak jsem si predstavovala.Beru to podle sebe,ja se takovym potravinam musim prozmenu uplne vyhybat,tak jsem myslela,ze panovi by naopak pomohli nejake kilo pribrat.*nevi*

moxa*

Myslela jste to dobře, ale těmhle potravinám by se měl vyhýbat každý ;)

martinaa*

:) Verim, ze se nejedna o dvakrat zdrave potraviny... ale k te jisce mam vyhradu:) Polevka zadelana jiskou je hutnejsi, chutnejsi - nejen voda, do ktere je nahazena zmrazena zelenina.

Pritel i jeho tata hodne pracuji fyzicky, a bez jisky si ani polevku neumi predstavit:D Proste kdyz prijdou hladovi, nejaka zapecena brokolice po celodenni makacce nestaci. A pneumatiku nema ani jeden:)

Ovsem cukry, sladke kase - to opravdu spise uskodi, nez pomuze.

moxa*

Ale já nemyslela, že se má vyhýbat jíšce obloukem. Jen bych nedoporučila se těmito věcmi záměrně vyžírat. Existují prostě zdravější alternativy, které můžete jíst denně a poslouží stejně.

scoobydoo*
hodnocení

1x

Když pracujete 16h denně, tak se není čemu divit, že nemůžete připbrat. Nutná podmínka pro dobrou kondici je alespoň 7 hodin spánku.

hodnocení

0x
Spousta lidiček řeší opak;).. Mrkněte na: ulekare.cz/... dietologie.cz/...

sargo*
hodnocení

0x

Jestli předpokládáte metabolickou vadu, nevyhazujte peníze a začněte tím - u obvoďáka kvůli prvotnímu rozboru krve, zjistí víc, než se zdá. Třeba to bude něco banálního, nebo vás pošle dál, nebo zjistí, že vám není nic a prostě to máte nastaveno tak. Metabolické vady se mají sklony časem nabalovat s dalšími věcmi a lepší to vždycky řešit dřív ;) Časová náročnost takovéto akce není zase tak velká, aby se nedala zvládnout i s prací a stavbou a vyplatí se do budoucna; můžete to sfouknout při nějakém tom přemisťování z bodu á do bodu bé ;)

Jinak prostě musíte jíst a vyspat se - i kdybyste nějakou vadu měl a léčila se, bez toho to prostě nepůjde, to žádnými drinky nedoženete.

ecf
hodnocení

Díky. Lékaři mě řešili v dětství, s nulovým výsledkem. Současná medicína není na takovém stupni aby to dokázali řešit. Časová náročnost takové akce jsou měsíce až roky a nejistým výsledkem. Žiju relativně zdravě, mám rodinu, zatím vše zvládám, takže počkám...

sargo*

Hlavně nepodlehnout jídelníčku z cukru a tuku. To by bylo jenom horší ;)

Zkuste se když tak probrat tady tím:

eshop.tcmbohemia.cz/...

Máme s nimi výtečné zkušenosti na rozličné neurčité neduhy :)

noproblemo*
hodnocení

0x

zkuste aspoň na měsíc piškoty, těstoviny, pudingy...jestli máte připravených 6000,- kupte si sacharidový nápoj /stojí cca 600 na měsíc/

pokud i tak nepřiberete ani kilo, bude nejspíš problé ve funkci štítné žlázy /můj odhad/

sisinka*
hodnocení

0x

Dobry den,resim uplne opacny problem,a nechapu jak nekdo nemuze pribrat.Urcite to chce se stravovat pravidelne.Rano nevynechat bohatou snidani,potom dopoledni svacinku,obed,odpoledni svacinu a treba i dvakrat veceret v rozmezi 2-3hodin.Ja se musim vyhybat tucnym potravinam,ale Vam bych je naopak doporucila.Plnotucne mleko,smetanu,jogurty, vydatne polevky zahustene jiskou,knedliky,kase jak krupicova tak z ovesnych vlocek.

Kdyby to slo,hned bych Vam par kilo z radosti pridala.

Sisinko, taky bych se potřebovala bezbolestně zbavit pár kil, ale můj mladší syn má taky výraznou podváhu a trápí to celou rodinu. Kdo to nezažil, neví, jak je to hrozné. Když má 18letý chlapec 185 cm a 55 kg, možná některá modelka by za to dala nevím co, ale kluk je nešťastný, vypadá jak reklama na Dachau a k tomu všemu nemá vůbec chuť na jídlo, ale má hlad a je slabý, to potom máte nápady jako kapačky apod., ale nechcete ho ještě víc stresovat... u nás nakonec pomohl psychiatr a medikace, syn přibral asi 15 kg a cítí se v normě, ale bez léků to zatím nejde. No snad se to časem spraví.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma jak ztloustnout

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]