Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
asi před rokem jsem pracovala u společnosti,kde jsem s Kooperativou podepsala smouvu o pojistění za škodu způsobenou zaměstnancem a z platu nám bylo strženo 500 Kč za rok. Nyní u společnosti už dávno nejsem a pojistka mi přišla domů.Paní z pojišťovny mi řekla,že pokud chci smlouvu ukončit musím napsat výpověď s vlastnoručním podpisem a tak jsem taky udělala.Asi za týden mi přišla odpověď od Kooperativy,že výpověď neplatí,že podle zákona by byla platná jen 6 týdnů před uplynutím pojistného období a musím pojištění zaplatit na další rok.To já ale nechci,nejsem tady nikde zaměstanec a jsem více v zahraničí než v ČR a platit pojišťovně za to co nechci a nepotřebuju...
Napište výpověď a trvejte na tom,že ji ukončujete hned.Nutit vás nemůžou.Ta smlouva je na dobu určitou?To je potom chyba,potom mají pravdu.Na dobu neurčitou je jeden měsíc.
Smlouva je na rok. Já podepisovala smlouvu o tom,že mi zaměstanec tuto pojistku ztrhne z výplaty a myslela jsem,že výpovědí končí i tato pojistka. Nevím co s tím,neznalosta zákona neomluvá já vím,ale teda...Hrozí mi penále pokud nezaplatím?Opravdu o žádné pojištění nestojím!
Nejprve si prostudujte pojistné podmínky, kde je vše podrobně popsáno, včetně způsobů jak smlouvu ukončit. Pokud budete postupovat jinak, než je v podmínkách uvedeno, vystavujete se nebezpečí placení zbytečných výdajů.
Chovejte se přesně v souladu se smlouvou, kterou jste uzavřela. Jak vám někdo může poradit, když nezná pojistné podmínky, které jste podepsala a máte u sebe? Pokud jste povinna zaplatit a nezaplatíte, pak samozřejmě bude pojišťovna po vás dlužné pojistné vymáhat (třeba i právní cestou s následnou exekucí), to snad je logické.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.