Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Odstoupení od pojistné smlouvy

Od: mirka56 odpovědí: 4 změna:

Dobrý den,

asi před rokem jsem pracovala u společnosti,kde jsem s Kooperativou podepsala smouvu o pojistění za škodu způsobenou zaměstnancem a z platu nám bylo strženo 500 Kč za rok. Nyní u společnosti už dávno nejsem a pojistka mi přišla domů.Paní z pojišťovny mi řekla,že pokud chci smlouvu ukončit musím napsat výpověď s vlastnoručním podpisem a tak jsem taky udělala.Asi za týden mi přišla odpověď od Kooperativy,že výpověď neplatí,že podle zákona by byla platná jen 6 týdnů před uplynutím pojistného období a musím pojištění zaplatit na další rok.To já ale nechci,nejsem tady nikde zaměstanec a jsem více v zahraničí než v ČR a platit pojišťovně za to co nechci a nepotřebuju...

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

des*
hodnocení

0x

Napište výpověď a trvejte na tom,že ji ukončujete hned.Nutit vás nemůžou.Ta smlouva je na dobu určitou?To je potom chyba,potom mají pravdu.Na dobu neurčitou je jeden měsíc.

mirka56
hodnocení

Smlouva je na rok. Já podepisovala smlouvu o tom,že mi zaměstanec tuto pojistku ztrhne z výplaty a myslela jsem,že výpovědí končí i tato pojistka. Nevím co s tím,neznalosta zákona neomluvá já vím,ale teda...Hrozí mi penále pokud nezaplatím?Opravdu o žádné pojištění nestojím!

cyril*

Nejprve si prostudujte pojistné podmínky, kde je vše podrobně popsáno, včetně způsobů jak smlouvu ukončit. Pokud budete postupovat jinak, než je v podmínkách uvedeno, vystavujete se nebezpečí placení zbytečných výdajů.

coop*

Chovejte se přesně v souladu se smlouvou, kterou jste uzavřela. Jak vám někdo může poradit, když nezná pojistné podmínky, které jste podepsala a máte u sebe? Pokud jste povinna zaplatit a nezaplatíte, pak samozřejmě bude pojišťovna po vás dlužné pojistné vymáhat (třeba i právní cestou s následnou exekucí), to snad je logické.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]