Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
mám takový problém, myslím, že se o mě táta až moc bojí.. S jeho vědomím jsem si domluvila ježdění na koních, ale pak mi řekl že mě tam vozit nebude, protože nemá čas. Tak jsem se ptala, jestli můžu jezdit busem, a on že mi to nedovolí.. Cesta trvá tak 35 min. a jezdila bych ještě za doby, když by bylo světlo. Vždycky, pro případ nouze mám s sebou kapesní nožík. Nevíte, proč se o mě tak bojí, přece jenom už nejsem tak malá, ježdění je fakt výhodné... Jak bych ho mohla obbměkčit? Porádíte?
Kaču
Kacu, nožík je ti opravdu na nic. Lepší je ten pepřový sprej, s ním se ale také musí umět zacházet - foukne ti protivítr a jsi popepřená ty a ne útočník Já bych navrhla tátovi, aby jel s tebou jednu cestu tím autobusem. Uvidí, že to není žádná hrůza, že to zvládneš, a třeba ho to obměkčí
Samozřejmě nastavit pravidla: po príjezdu do cíle napsat SMS, na zpáteční cestě napsat SMS, aby věděl, co se s tebou děje.
Nožík? Co s nožíkem? Tím nikoho nezneškodníš, a když jo, tak budeš mít pořádný průser. Radši pepřák do kapsy!
Neppíšeš, kolik je ti let. Nemáš třeba na koních někoho známého, komu by táta věřil, aby tě mohl svézt? Nebo aspoň jezdit tím busem s tebo? Ono je přirozené, že se bojí, i když donekonečna tě hlídat nemůže. Ať je rád, že máš koníčka (koníčky ). Věřím, že se nějak domluvíte. Držím palce.
Asi proto, že jsi děvče..Vidí tě křehkou a bezbranou a má pořád pocit, že tě musí hlídat a ochaňovat. To někteří tátové dělají. Bojí se jistě toho, že by se ti mohlo něco zlého stát a někdy se neradi smiřují s tím, že jejich dcerka už není to malé mimčo a už je trochu samostatná. Chvíli jim to trvá, než se s tím smíří a vyrovnají. Zkus pro něj mít pochopení a promluv si s ním, aby to pochopení měl i on pro tebe.
Že se řádní rodiče o své děti bojí, to je samozřejmé. A na ten nožík zapomeň, leda že bys našla cestou nějaké hříbky či křemenáče, to by Ti byl pak dobrý.
Vnučka jezdí na koni na farmě od 9 let, tedy 2 roky. Nejdřív ji tam rodiče vozili autem, nyní už jezdí sama vláčkem motoráčkem, je to od nich z domova už 2. zastávka. A je to bez problémů. Navíc má s sebou mobil, kdyby něco, třeba kdyby jí ujel vlak zpátky domů. Pokud jsi spolehlivé a bezproblémové děvče, měli by Ti rodiče věřit a zkusit to. Nejde jim ale spíš o peníze, které maskují svými obavami? Ono je to totiž finančně dost náročné. Jaga.
Takže:
To že se bojí je naprosto normální. Vzpomeň si nedávno na ten případ, co byl pořád v televizi. Prostě může se ti stát něco strašnýho a to rodiče už nikdy nevydýchají. Jak moc je ta cesta nebezpečná? Jde se místy, kde není civilizace? Já bych to svě dceři dovolil za těchto podmínek:
Měla by u sebe nabitý mobil. Pořídil bych ji tarif, kde by mohla na moje čislo volat zdarma, takže by to bylo zadarmo a můžeme být celou cestu ve spojení. Jakmile by mi ale nevzala mobil, tak bych se strašně naštval, protože by mě uvedla do strachu a to je hnus.
Za tmy nejsou největším rizikem úchyláci, ale auta. Většina chodců je sražena za šera nebo tmy, takže reflexní pásky na bundu. Pokud by chodila s kamarádkou, tak už bych byl relativně klidný.
A teď jedna rada. Porsímtě ten nožík nech doma a ani ten sprej si nepořizuj. Totiž jak vytáhneš ten nožík na agresora, tak on ti ho vezme a pobodá tě s ním. Stejně tak ten sprej, prostě ti ho vezme a použije proti tobě. Tak neblbni. Pokud by tě někdo přepadl tak křič ze všech sil, kopej škrábej a snaž se utéct. Pokud tě začne škrtit, tak dělej mrtvou. To jen taková rada ze statistik těch co to přežily. Když budeš někdy v situaci, kdy máš pocit, že tě někdo sleduje, tak vytáhni mobil a někomu zavolej, a popisuj situaci, hlavně kde jsi a tak. Kdyby se totiž něco stalo, tak ten komu volýš okamžitě zalarmije policii a to může pomoct.
A k tvoji otázce, "Nevíte, proč se o mě tak bojí, přece jenom už nejsem tak malá" ... To pochopíš až budeš mít dítě. Nejdřív se bojíš aby se narodilo v pořádku, pak aby bylo zdravý, pak aby mu to šlo ve škole a nidko mu neublížil, pak aby si nenašlo nějakýho kreténa,ale kvalitního partnera, pak aby bylo zdravý, aby ji nevyhodili z práce". Totíž o dítě se bojíš už pak celý život...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.