Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Táta se o mě bojí

Od: kacu* odpovědí: 10 změna:

Dobrý den,

mám takový problém, myslím, že se o mě táta až moc bojí.. S jeho vědomím jsem si domluvila ježdění na koních, ale pak mi řekl že mě tam vozit nebude, protože nemá čas. Tak jsem se ptala, jestli můžu jezdit busem, a on že mi to nedovolí.. Cesta trvá tak 35 min. a jezdila bych ještě za doby, když by bylo světlo. Vždycky, pro případ nouze mám s sebou kapesní nožík. Nevíte, proč se o mě tak bojí, přece jenom už nejsem tak malá, ježdění je fakt výhodné... Jak bych ho mohla obbměkčit? Porádíte?

Kaču

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

cocinkamichalka*
hodnocení

4x

Kacu, nožík je ti opravdu na nic. Lepší je ten pepřový sprej, s ním se ale také musí umět zacházet - foukne ti protivítr a jsi popepřená ty a ne útočník :) Já bych navrhla tátovi, aby jel s tebou jednu cestu tím autobusem. Uvidí, že to není žádná hrůza, že to zvládneš, a třeba ho to obměkčí :) Samozřejmě nastavit pravidla: po príjezdu do cíle napsat SMS, na zpáteční cestě napsat SMS, aby věděl, co se s tebou děje.

kacu*
hodnocení

Mohla bych to zkusit, taky mě ještě napadlo, že bych jezdila s kamarádkou, ze začátku.. Kdyby jsme byly dvě možná by to šlo. Mobil mám u sebe vždycky, ale kdybych jezdila víckrát do týdne, tak bych byla asi brzo bez kreditu :) ... Zkusím to a všem děkuji za rady :)

tlapka*
hodnocení

3x

Nožík? Co s nožíkem? Tím nikoho nezneškodníš, a když jo, tak budeš mít pořádný průser. Radši pepřák do kapsy! :)

Neppíšeš, kolik je ti let. Nemáš třeba na koních někoho známého, komu by táta věřil, aby tě mohl svézt? Nebo aspoň jezdit tím busem s tebo? Ono je přirozené, že se bojí, i když donekonečna tě hlídat nemůže. Ať je rád, že máš koníčka (koníčky *smich*). Věřím, že se nějak domluvíte. Držím palce. :)

kacu*
hodnocení

No, známého asi ne.. Problém je v tom, že tuhle stáj jsem nedávno objevila a ještě jsme tam nebyli.. Nožík by mohl fungovat na zastrašení :) a hodí se i jindy.. (inak je mi 12)..

hodnocení

3x

Asi proto, že jsi děvče..Vidí tě křehkou a bezbranou a má pořád pocit, že tě musí hlídat a ochaňovat. To někteří tátové dělají. Bojí se jistě toho, že by se ti mohlo něco zlého stát a někdy se neradi smiřují s tím, že jejich dcerka už není to malé mimčo a už je trochu samostatná. Chvíli jim to trvá, než se s tím smíří a vyrovnají. Zkus pro něj mít pochopení a promluv si s ním, aby to pochopení měl i on pro tebe. ;)

chrest*
hodnocení

1x

Ten nožík by ti byl dobrý tak na nařezání špekáčků, když by šlo do tuhého. Jak už někdo psal, asi poprosit někoho známého kdo by jezdil s tebou a komu taťka věří. Má o tebe přirozený strach, ten je navíc v této době oprávněný.

hodnocení

0x

Že se řádní rodiče o své děti bojí, to je samozřejmé. A na ten nožík zapomeň, leda že bys našla cestou nějaké hříbky či křemenáče, to by Ti byl pak dobrý.

Vnučka jezdí na koni na farmě od 9 let, tedy 2 roky. Nejdřív ji tam rodiče vozili autem, nyní už jezdí sama vláčkem motoráčkem, je to od nich z domova už 2. zastávka. A je to bez problémů. Navíc má s sebou mobil, kdyby něco, třeba kdyby jí ujel vlak zpátky domů. Pokud jsi spolehlivé a bezproblémové děvče, měli by Ti rodiče věřit a zkusit to. Nejde jim ale spíš o peníze, které maskují svými obavami? Ono je to totiž finančně dost náročné. ;) Jaga.

kacu*
hodnocení

No, za ty koně se neplatí, a cestu busem bych si platila z vlastního, myslím že o peníze nejde..

m
hodnocení

0x

Takže:

To že se bojí je naprosto normální. Vzpomeň si nedávno na ten případ, co byl pořád v televizi. Prostě může se ti stát něco strašnýho a to rodiče už nikdy nevydýchají. Jak moc je ta cesta nebezpečná? Jde se místy, kde není civilizace? Já bych to svě dceři dovolil za těchto podmínek:

Měla by u sebe nabitý mobil. Pořídil bych ji tarif, kde by mohla na moje čislo volat zdarma, takže by to bylo zadarmo a můžeme být celou cestu ve spojení. Jakmile by mi ale nevzala mobil, tak bych se strašně naštval, protože by mě uvedla do strachu a to je hnus.

Za tmy nejsou největším rizikem úchyláci, ale auta. Většina chodců je sražena za šera nebo tmy, takže reflexní pásky na bundu. Pokud by chodila s kamarádkou, tak už bych byl relativně klidný.

A teď jedna rada. Porsímtě ten nožík nech doma a ani ten sprej si nepořizuj. Totiž jak vytáhneš ten nožík na agresora, tak on ti ho vezme a pobodá tě s ním. Stejně tak ten sprej, prostě ti ho vezme a použije proti tobě. Tak neblbni. Pokud by tě někdo přepadl tak křič ze všech sil, kopej škrábej a snaž se utéct. Pokud tě začne škrtit, tak dělej mrtvou. To jen taková rada ze statistik těch co to přežily. Když budeš někdy v situaci, kdy máš pocit, že tě někdo sleduje, tak vytáhni mobil a někomu zavolej, a popisuj situaci, hlavně kde jsi a tak. Kdyby se totiž něco stalo, tak ten komu volýš okamžitě zalarmije policii a to může pomoct.

A k tvoji otázce, "Nevíte, proč se o mě tak bojí, přece jenom už nejsem tak malá" ... To pochopíš až budeš mít dítě. :) Nejdřív se bojíš aby se narodilo v pořádku, pak aby bylo zdravý, pak aby mu to šlo ve škole a nidko mu neublížil, pak aby si nenašlo nějakýho kreténa,ale kvalitního partnera, pak aby bylo zdravý, aby ji nevyhodili z práce". Totíž o dítě se bojíš už pak celý život...

kacu*
hodnocení

No, trasu cesty jsem ješte neviděla... Mobil mám vždycky, a ten tarif by se hodil, dobrý nápad ;)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]