Nejste přihlášen/a.
Zdravím.
Mám otázku ohledně každoroční (zlodějské) daně z nemovitosti. Stal jsem se majitelem bytu. Do dnešní doby tohle platili rodiče. Platili ještě za svůj byt a chatu, vše dokupy. Matka mi to ukazovala, je to fakt jenom jedna složenka, nic jiného. Když jsem se však díval na Měšec apod., viděl jsem tam zelené formuláře skoro jako na DP.
Jsem z toho zblblý. Co bych měl udělat? Pokud možno ještě takhle - co bych měl udělat, abych to měl co nejjednodušší?
Pokud jste se stal majitelem jakékoli nemovitosti v roce 2012, jste do 31.ledna 2013 povinen podat daňové přiznání k dani z nemovitosti. Formulář je tuším ale modrý. Vyplnit ho můžete na www.mfcr.cz - v sekci EPO - elektronické podání. To je totiž úplně nejjedodušší, budete potřebovat vědět jen základní údaje jako je výměra bytu, ostatní čísla - jako koeficienty apod. vám tam budou sami se dosazovat - vypočítají se. Na konci si dáte ještě protokol chyb - a ono vám to samo zkontroluje, zda jste vyplnil vše potřebné. Pak si vše vytisknete a donesete na podatelnu příslušného FU. No a do konce května spočítanou daň zaplatíte
Díky za odpověď, jenom se zeptám: Rozumíme si dobře? Přeci ta každoroční daň se platí do konce ledna, nemyslíte třeba daň z prodeje nemovitosti?
Ještě jsem si vzpomněl: Došel mi papírek od FÚ, ale jenom takový letáček, že je potřeba zaplatit do konce ledna. A teď babo raď
Nejlepší bude, když zajdete na finanční úřad, kam patříte. Tam Vám poradí. Vyplníte tam formuláře a můžete zaplatit přímo tam v pokladně.
To bych rád, ale když jsem pořádal, jestli by se mi mohli mrknout na DP minulý rok, protože jsem ho podával poprvé, jestli tam nemám nějakou zjevnou chybu, nechtěli. Prý to není jejich povinnost. Proto bych si moc nesliboval od toho, že mi pomohou s tímhle.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.