Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Rodice me mlati

Od: anonymka123* odpovědí: 4 změna:

Ahoj vsichni, je mi 17 let. Docela casto trpim bolestmi hlavy. Nekdy i silnejsimi a obcas mam pocit, jakoby me do ni nekdo pichal tenouckou jehlou. Byla jsem na x vysetrenich, ale nic mi nenasli. A rodice me mlati, samozrejme, ze to neni bezduvodne, ale nekdy je to vazne kvuli uplne prkotine. Jinak na me nejsou nejak zli. Nejvic mi ale vadi, ze me mlati i do hlavy. :( Coz mi neprijde rozumny, a pak me ta hlava zacne taky bolet. Mam to nejak resit?

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Určitě si s rodiči o tom promluv. Upozorni je na to jaké máš potíže a požádej je, aby to nedělali. Říkáš, že tě nemlátí bezdůvodně, ale určitě se dá vymyslet spousta jiných trestů za tvé prohřešky, než je bití. Ani rodiče nemají právo své děti tlouct. I když každý jsme od rodičů asi někdy nějaký ten pohlavek schytal, je třeba to rozlišovat a i zde platí - všeho s mírou!

hodnocení

1x

Musíš si přece s nimi promluvit,proboha děvče,vždyť už budeš pomalu dospělá,tak by ses opravdu měla dle toho chovat,ale jak vidím,nechováš,pokud vím,tak jsi měla jít zřejmě dnes do školy,ne?A jak můžeš jít do školy,když v klidu o půl třetí ráno klepeš do počítače*hej*

broca
hodnocení

0x

Ahoj Anonymko. Je mi Tě líto s tou bolestí hlavy, taky na bolest hlavy trpím (a to mě nikdo nemlátí) a vím tedy jaké to je. Mívám takové migrény, že zvracím a jsem třeba dva dny vyřazená z normálního života. Co se týká toho mlácení od rodičů, nevím zda mám litovat tebe nebo tvé rodiče. Píšeš, že tě nemlátí bezdůvodně, víš ono je možná těžké tě někdy neuhodit, zvláště když si to asi zasloužíš, jinak to s tebou nejde a už určitě v 17 letech nejsi malé dítě. Snaž se tedy chovat trochu jako dospělá, nedělej blbosti, které asi tvé rodiče k ráně vyprovokují a třeba se to zlepší. Jinak si myslím, že do hlavy by nemuseli, zvláště ne kvůli prkotině, ale možná ta "prkotina" je někdy příslovečnou poslední kapkou, která je k tomu vyprovokuje. Až budeš skutečně dospělá, poznáš zda byli rodiče na tebe nespravedlivě "zlí" a nebo měli snahu vychovat z tebe slušnýho člověka. Pokus se to řešit tak, že jim to třeba sama se sebou také trochu ulehčíš a pokud tě budou dál mlátit a to bez příčiny, potom budeš mít teprve fakt důvod se litovat a pak s tím něco dělej a nenech se. Přeju zlepšení na obou stranách.

kocourovec*
hodnocení

0x

Já teda nevím, ale tady místo rady na bolesti hlavy jsou spíš poučení o chování, to ses dočkala, anonymko123. Takový řeči, že v 17 letech se máš chovat tak a tak, to není rada na bolest hlavy. To nikoho ani nenapadne, že si třeba netroufneš to vykládat rodičům a že bys měla dělat to nebo to atd. Já naštěstí na bolení hlavy netrpím ( i po operaci mozkové příhody), ale od té doby mám o hlavu velký strach. Řekni to doktorovi, ke kterému chodíš a řekni mu všechno to, co jsi napsala nám. A pokud seš lajdáček a rodiče mají třeba důvod, tak ať tě klidně seřežou, to se dá vydržet, ale to, že tě nemají mlátit po hlavě, to by snad rodiče mohli, měli vědět. Tobě se tady předhazuje, co máš a nemáš dělat v 17 letech, rodiče by zase mohli v dospělosti se dospěle chovat! (Ať mně jdou klidně zmlátit i mě, určitě jsem starší naž oni, tak bych jim řekla to, co jsem napsala tobě). Ahoj!

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]