Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Můstek na vytržený zub

Od: atrama® odpovědí: 4 změna:

Má někdo zkušenost s nasazením můstku přes čerstvě vytržený zub? Ostatní zuby jsou zbroušeny a jedná se o provizorium. Nedělá to přes tu nezhojenou dáseň neplechu? Čím se lepí ten můstek na zuby? Keramické zuby se budou dělat, až po důkladném zahojení, což je asi za týdnů. Děkuji za všechny zkušenosti.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Byl to Paradentolog - zubař, který vám dělal čištění krčků? Nebo máte jen zabroušené zuby? Jestli jsou zuby nejen zabroušené, ale i vyčištěné kořeny od nárůstku - paradentóza, tak vám zuby vydrží 12 i více let. Když máte vytržen jen jeden zub, tak to je brnkačka. Provizorium vůbec necítíte, dává se asi po třech dnech, lepí se něčím obyčejným, protože při vyndávání, to nedělá problém. Provizorium - budete mít plnou pusu zubů a budete mít problém, mluvit. Jde jen o zvyk. Zahojení a Keramické zuby, můžete mít do dvou týdnů. To nejhorší už máte za sebou, nyní už jen malé nebolestivé dodělávky. Držím palce, ať vám služí.

hodnocení

Ono to je trochu jinak. Ty zuby jsou zbroušené už mnoho let. Na tom byl můstek na šest zubů. Ale pod jedním zubem to začalo zlobit, tak musel po sundání můstku ven. Vlastně tam jsou tři zbroušené zuby tři vytržené. Mě zajímá, jestli to něco nedělá přes ten čerstvě vytržený zub, když se to přilepí tak brzy po vytržení. Budu ráda za osobní zkušenosti. Děkuji.

maci11

Neudělá to nic,naopak součástí lepidla jsou hojivé látky a navíc do rány se nedostává jídlo.Táké mi to tak dělali a takto mi to vysvětlila doktorka..Abych nechodila týden bez zubů,než udělali v laboratoři provizorní můstek,udělala mi paní doktorka můstek hned v ordinaci na čerstvě vytržené zuby sice se na něj nesmělo moc kousat ,ale nebyla jsem bez zubů.Zahojení bez problému.

lidka*

Atramo, samozřejmě záleží na tom, jak kvalitně zubař odvede práci. Ale já jsem to tak měla udělané. Po delší době mi sundali můstky u spodních zubů. Další přední vytrhli a nasadili - tuším po několika dnech - náhradní můstek na přední zuby. A já se přiznám bez mučení, že ten náhradní můstek tam mám dodnes. Prostě jsem to neustále oddalovala, můstek byl v pohodě a já také. :D Nechci to zakřiknout, před pár dny jeden ze zubů vedle můstku byl citlivý - a pomohl můj oblíbený Herbadent. A zase jsem návštěvu u zubaře mohla odložit. ;) Jsem prostě zbabělec.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]