Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
prosím poradíte jestli je možné žádat o navrácení finančního daru?
K tomuto daru není žadná smlouva jen převod v bance asi neexistuje
možnost jak tento dar získat zpět...
Děkuji ...
Nevím, v jaké výši je finanční dar, zdali je dán příbuzné osobě, či nějaké firmě /sponzorování sportovního klubu apod./ Ale takovou věc by si měl každý dobře rozmyslet předem. Zda dát, kolik dát a komu dát - zda si to ten dotyčný zaslouží. Pokud se k Vám obdarovaný nechová špatně, proč jej žádat o navrácení? Co vás k tomu vedlo, že jste změnil názor? Věřte mi, připadala bych si jako Hurvínek a bylo by mi to nesmírně trapné, že nevím, co vlastně chci. Když už jsem jednou dala...Odvolávám, co jsem odvolal...
Pokud by mi však obdarovaný nějak ublížil, šly by ohledy stranou a dar bych možná i vymáhala zpět. Ale jak říkám - chce to hroší kůži a z ostudy kabát. Peníze a zvlášť jejich vymáhání nazpět dokáže rozkopat i ty nejlepší vztahy. To bych raději nedala nic, než dát a pak to dolovat zase nazpátek. Nebude to příjemná situace a nezávidím Vám ji.Jaga.
Děkuji za odpovědi ano obdarování se zachovali jako ...
vyhodily mojí známou na ulici proto chce žádat dar zpět
ovšem neví jakým způsobem a jestli má šanci ...
Děkuji za odpověd.
... když čtu některé výlevy či rádoby rady, mělo Vás to napadnout už dřív...
O vrácení daru můžete požádat obdarovaného/ou přímo a sám/a; nevyhoví-li, nezbyde než se obrátit na soud. Počítejte s tím, že budete muset doložit naplnění podmínek, uvedených v zákoně pro vrácení daru. Darovací smlouva nemusí být uzavřena písemně (jen u nemovitostí evidovaných v katastru ano), takže angažujte advokáta, který se zamyslí nad "bezdůvodným obohacením" - mohl/a jste ty peníze převést jejich příjemci "omylem", který jste si uvědomil/a a protože tím u jejich příjemce došlo k bezdůvodnému obohacení, tak je povinen Vám je vrátit...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.