Nejste přihlášen/a.
Potřeboval bych vědět, jestli mám nárok na nějaký ten den volna v případě, že potřebuji navštívit 2 lékaře mimo město pracoviště. Konkrétně se jedná o Ostravu (kde sídlí lékař) a Prahu (kde pracuji). Na internetu jsem se dočetl, že mám nárok v podstatě na 6 hodinovou propustku, což ovšem v šesti hodinovém intervalu nejde stihnout vzhledem k tomu, že jen samotná cesta trvá 4 hodiny...
Děkuji!
To bych rád věděl jaký předpis stanoví jen na 6 hodin, ale klidně jste mohl číst špatně.
Ono záleží hlavně na dohodě, páč pokud pracujete v Praze, určitě najdete lékaře v místě pracoviště...
Osobně se na to dívám z pohledu zaměstnavatele a nevidím důvod Vám platit celý den na návštěvu lékaře v Ostravě, nebo Brně Kolíně či dokonce v Budapešti..
Proč jen lékař z Ostravy?
Můj kolega chodí k lékaři asi 5 km od pracoviště a platím mu celý den... páč jsme se dohodli...
Tenhle problém je zpestřený ale také tím, že zdravotní pojišťovna, se kterou jsem vázán, nemá smlouvu s lékaři v Praze. Jinými slovy si budu muset ošetření v Praze zaplatit, proto bych raději volil alternativu druhou. Navíc si nejsem jistý, jestli je dobré navštěvovat jiného lékaře (když mě "domácí" lékař léčí dlouhodobě a zná mé problémy) jen proto, že je to jednodušší pro zaměstnavatele...
Pokud vás pošle zaměstnavatel je to plně v jeho režii.Jinak se hradí doba nezbytně nutná.Našim zaměstnancům uznáváme celou směnu o proti dvěma razíkům od dvou různých lékařů.Může to být ovšem řešeno i volnem bez náhrady mzdy.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.