Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, jsem už přes rok vedený na úřadě práce a stále si nemohu najít práci, ač se velmi snažím. Problém je, že v lokalitě, kde bydlím, je pomalu nejvyšší nezaměstnanost z celé ČR, další problém je ten, že jsem ještě nepracoval a tudíž nemám praxi a tu všude požadují. Jak si mám naít práci? Prosím poraďte, jsem už zoufalý.
Přestěhovat se. Ve velkém městě se dá sehnat ubytovna nebo spolubydlení, pro začátek to stačí, vzít provizorně jakoukoli brigádu a hledat si něco zajímavějšího. Z okruhu svých severomoravských známých vidím, že se jim dobře daří a vypracovávají se postupně Neříkám, že je to lehké, ale zrovna teď je na to skvělý čas - před Vánoci se dají nejlépe sehnat brigády po obchodech. Na "nejde to" neslyším, pokud se nemusíte starat o svou stařičkou invalidní matičku.
Jak si najít práci?
V Praze se dá sehnat ubytování za 3.000 Kč. Máte zařízený pokoj, pod svým uzamknutím, možnost vařit, prát. Dodáte si lůžkoviny, které máte doma a bydlíte. Když neumíte vařit, pro začátek jídlo můžete kupovat. Tak tím máte postaráno o spaní. Zajdete do Kauflandu a přihlásíte se na noční invetury. Za noční je možné vydělat 900,- Kč. Posílají vás po všech Marketech v Praze. Přes den si můžete hledat zaměstnání, které vás bude bavit a máte na to vzdělání.
Tak stejné je to i u nás - přes sedmnáct procent. Na jedno místo se hlásí běžně 150-200lidí, i když už je dávno obsazené, ještě než vyjde inzerát na úp. Musíš to brát takovou daň za pomeranče, zahraniční dovolenou a svobodu slova - je to smutné, ale je to tak a tahle vláda se to nesnaží vůbec řešit.
Hledat stále dokola, vzít třeba i jinou práci, která neni zrovna v mém oboru. Jiná rada neni. Máte obrovskou výhodu ve svém věku. Co májí dělat lidé ve stejné situaci kterým je 50. Těm ani praxe nepomůže nikdo je nechce. Určitě se vám to dřív nebo později podaří. Další možností je požádat úřad práce o nějakou rekvalifikaci, naučíte se nové věci a vaše šance se zvětší.
Záleží co máš vystudováno... ale zkusil bych rekvalifikaci, teba na něco co by tě bavilo. Taky sem o ní přemýšlel že i když sem vystudoval střední školu obor pozemní staitelství, ž es enechám rekvalifikovat na truhláře protože práce se dřevem mě prostě baví. Pak sem ale našel místo tak z toho sešlo... chce si to promyslet...
Vaše situace mi připomíná psa, který se točí dokola za vlastním ocasem. Bez práce neseženete praxi. Ovšem bez praxe zase neseženete práci. Tak jak z toho ven?
Berte cokoliv, pokud bude mít někdo o Vás zájem, berte i to, v čem třeba nejste vyučený. Naučíte se. Hlavně se do toho dostat, odrazit se, něco sehnat.
Máte velikou přednost a tou je mládí. Také nemám práci, ale pečuji o 87 letou tchyni s Alzheimerem. Kdyby se ovšem stalo něco zlého, což se v tom věku dá, bohužel, předpokládat, kdepak najdu práci v 57 letech? Jsem soudná a vím, že mě nikde s kapelou vítat nebudou. /a bez kapely asi taky ne/.
Zkuste se z toho dostat, zkuste cokoliv, co je slušné. Časem se třeba posunete jinam. Držím Vám palce.Jaga.
Jste mladý, nepíšete jakou máte školu, nebo učení. Berme to tak, že máte jen základní školu.
Neexistuje " Úřad práce," kde se můžete registrovat. Není "sociálka, kde se dají vyždímat peníze na nájem apod."
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.