Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Studuju 2 obory a nezvládám to

Od: misule* odpovědí: 6 změna:

Nezvládám školu,studuju 2 obory,z nichž mě baví jen jeden.Poslední týden mám problémy se žaludkem,myslím,že mám žaludeční vředy.Bolí mě už celý tělo.Za pár dní jdu k psychiatrovi.Jsem v depresi.Celý můj život stojí za prd,vyčítám si tolik věcí,i to,že jsem nemocná.Cítím se hrozně:(cítím se na dně,nikdy bych nevěřila,že by se mi tohle mohlo stát,nevím,kdo jsem a co v životě chci...zažili jste něco podobného?co byste mi poradili?děkuju za rozumné odpovědi

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

lidus*
hodnocení

2x

Zdravím a ptám se proč když nestíháte studujete dva obory. Dcera studovala MU fyzika + dějepis, jinam se nedostala a to víte, pro rodiče vysokoškoláky by¨l ten titul naplněním snů, některé zkoušky dělala i na potřetí, vyčerpaná a na zhroucení, nejedla, hubla a pak jsem měla vážný úraz a zjistila, že VŠ není důležitá, dcera to zabalila uklidnila se a zmizely zdravotní problémy. Šla do práce a za rok znovu přijímačky na dálkové studium oboru který chtěla, ani nevíme, že studovala jak to šlo bez potíží a stihla se před státnicema i vdát a porodit. Studujte jen to na co stačíte a dělejte věci pro radost ono vás v životě těch sraček čeká ještě hodně a budete se muset s nima porvat.

sosacek
hodnocení

0x

Ono někdy méně je více..

hodnocení

0x

Problémy s žaludkem mohou být právě od nervů. Potřebovala byste se zklidnit a brát život trochu s nadhledem. Nejste určitě sama komu se občas zdá všechno kolem sebe černé, ale zase to přejde. Někdy je člověk nucen dělat i spoustu věcí, které ho právě nebaví, ale s tím se nic nenadělá a musíme to zvládat. Jaké si to uděláme, takové to máme, tak hlavu vzůru a nepodléhejte svým depresím.

kejki
hodnocení

0x

Rozhovor s psychoterapeutem, psychologem. Psychiatr se snaží řešit problémy léky a musím říct, že antidepresiva vám se zvládnutím akutního problému na škole (podle mne) nepomohou. Řekněme, že sníží vaše vnímání trápení, ale nevyřeší.

Přetěžujete svůj organismus a on to dává najevo a musím říct, že existuje mez, za kterou jsou změny nevratné. Něco budete muset odložit, nebo vzdát a na druhou stranu se naučit relaxovat jinou činností. Varuji před vytuhnutím, poleháváním apod.

Naopak se držte důrazně pravidelného denního rytmu spánku a bdění, dodržujte pravidelné jídlo, třebas malinko a všímejte si, co žaludek snáší. Budu působit jako fanatik, ale vyhněte se limonádám a kávě - okyselení a cukr nebudou váš kamarád, cola je dobrá jen na akutní žaludeční problémy a jen pro někoho. Co nejjednodušší jídla - třeba vařené brambory s máslem, tvarohem, domácí polévka atak.

misule*
hodnocení

děkuji moc všem!

Studuju angličtinu a knihovnictví.Chtěla bych studovat jen angličtinu,ale ta je pouze v kombinované formě studia,a já nevím,jestli je podmínkou práce a ani nevím,jestli si do září seženu práci.Knihovnictví mi nedává smysl:(svým způsobem se mi znechutilo.

Angličtina se dá studovat samostatně, ale záleží na tom, co je to za fakultu (na FF by to mělo být možné, na PedF také).

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]