Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Dárce kostní dřeně S PODMÍNKOU?

Od: 123456789* odpovědí: 7 změna:

Zajímalo by mě, jestli se kostní dřeň dá darovat i mezi rasami. Myslím to tak, jestli černoch může dát asiatovi, asiat evropanovi atd. Uvažuju že bych se nechal zapsat do registru dárců, ale nechci darovat dřeň černochovi nebo cikánovi.

Chápu, že se tohle dneska nenosí a rozcupujete mě tady, že jsem rasista a ostuda lidstva, ale je to moje krevní dřeň a můj názor do kterého mi nemá nikdo další co mluvit.

Je tedy možná transplantace napříč rasami (pro rýpaly: vím že cikán není jiná rasa) nebo ne?

Díky

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

moxa*
hodnocení

2x

Vážený spasiteli (bílých)! :D

Vy jste nám tu chyběl. Vy byste se zkrátka rozdal! Hrdinně chcete darovat dřeň, ale jen někomu *frajer*

Já sama daruji krev a přísahám, že jsem nikdy nepřemýšlela o tom, komu konkrétně pomůže. Až nyní mě napadlo, že je mezi námi spousta zlodějů, podvodníků a v neposlední řadě blbců, kterým by má krev mohla pomoci. Ach jo, zkazil jste mi radost *smich*

K vaší otázce - krev různých ras je natolik odlišná, že je podle mě prakticky vyloučené, aby se mohla shodovat kostní dřeň, která se musí shodovat VELICE PŘESNĚ! Nejsem odborník, používám jen logiku. Takže buďte klidný. Kdyžtak jim v té bance řekněte, ať si tam připíšou poznámečku pro jistotu - černochům ne! *haha*

Vaše starosti bych chtěla mít *bzum*

hodnocení

1x

přeji ti, aby jsi nepotřeboval kostní dřeň! mohlo by se stát, že máš mezi předky třeba Tatary, Mongoly nebo Turky, a další nájezdníky... s tvými názory by jsi od některého z jejich potomků odmítl dřeň přijmout?

hodnocení

0x

Pravděpodobnost, že by jste byl vhodným dárcem jiné rase, je velmi malá, takže Vaše obavy jsou předčasné a řekla bych, že i zbytečné. Pokud se chcete stát dárcem, pak se jím staňte a neřešte, komu tím pomůžete!

123456789*
hodnocení

Tak podle tohodle můžu bejt v klidu. Vypadá to, že jesltli bych mohl někomu pomoct, pak to bude spíš ve skandinávských zemích;). Takže supr.

Jestli ona ta příroda sama nebude největším "rasistou"*smich*

Hezký den všem.

sargo*

Doporučuji nějakou knihu o evoluci. Na středoškolské úrovni to bude stačit ;)

sargo*
hodnocení

0x

Jsem si prakticky jistá, že dárcovství probíhá anonymně - vy nedostane možnost se dozvědět, komu darujete, stejně jako dárce se nedozví, kdo byl ten dobrák (pokud nepřijdou spolu, třeba příbuzní); takže si například nemůže dávat podmínky ohledně výše IQ dárce. *frajer*

Transplantace mezi rasami samozřejmě možná je, ale jak už tu zaznělo, méně pravděpodobná - možná jak u čeho, některé orgány nevyžadují tak obrovskou shodu jako ty hodně choulostivé. Ono při dnešním míšení ras může někdo vypadat klidně jako rozený Nubiec a kolovat mu pravé české čevené *smich* Ale zaujalo mě to - to by byla pěkná povídka - "vážně chcete říct, že ve mě, pravověrném katolíkovi, koluje protestatská krev?" *smich*

. Standardy ČNRDD dovolují osobní seznámení dárce a příjemce jen ve výjimečných případech na výslovnou žádost obou stran, je-li příjemce dřeně s odstupem let po transplantaci již mimo veškerá rizika.

(Zdroj: susan.wz.cz/...)

Jinak mám dojem, že nejen darování mezi rasami, ale darování vůbec je dost málo pravděpodobné a že tyhle registr dárců mají smysl jen díky tomu, že jsou tak rozsáhlé.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]