Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
ráda bych se zeptala na Vaše zkušenosti s inhalátory pro domácí použití.
Chtěla bych ho pořídit kvůli dceři (téměř 7 let), která trpí na časté záněty nosohltanu. Má většinou tzv. zadní rýmu, kterou nelze vysmrkat, ale naopak rovnou stéká do krku, kde působí škrabání a oslabuje obranyschopnost sliznice. Pokud je situace zhorší, hleny se takto přímo dostávají níže a způsobují vlhký kašel. Dcera má oslabenou imunitu, ale jinak nemá žádnou alergii ani astma. Jde mi o to, abychom pomocí inhalací preventivně předešly nebo alespoň zastavily už ten samotný zánět nosohlatnu.
Můj dotaz je:
1. Můžete doporučit či naopak odradit od konkrétní značky a modelu inhalátoru?
2. Pořídit pro naše účely spíše inhalátor ultrazvukový nebo kompresorový? Četla jsem si základní rozdíly na internetu a kvůli tichosti mě spíše láká ultrazvukový, ale nejsem si jistá, zda je kvůli velikosti částic lepší pro náš účel kompresorový? Trochu jsem také doufala, že bych ho mohla využívat i já, protože mám počínající astma alergického původu (mírně horší spirometrie, ale bez astmatických záchvatů). Bohužel jestli to dobře chápu, velikost částic má být pro astmatika malá, kdežto pro dceru vyšší?
Nebo je možné doporučit nějakou střední velikost částic pro použití nás obou? Předesílám, že pokud bych se měla rozhodnout buď anebo, tak nyní primárně řeším problém dcery.
Děkuji za všechny rady a informace,
Jana
Inhalátor je jen způsob dopravy účinné látky do aerosolu a ten se pomocí masky a slabého proudu vzduchu vdechuje.Takže pro rozptýlení aerosolu jde použít tlaková lahev s kyslíkem nebo vzduchem,nebo kompresůrek a také vibrační čerpadlo.Způsobů je mnoho,a asi to nejlépe rozhodne lékař,nebo vlastní zkušenost.
JABRAKA
Pokud ma dcera takoveto dlouhodobe problemy, doporucuji inhalator Bioparox. lekarna.cz/... . Zlepsuje imunitu a odstranuje potize s dychanim, pruduskami, chronickou rymou apod. Je vhodny i pro alergiky/astmatiky, protoze ackoli Vase dcerka zatim alergik neni, diky oslabene imunite muze astmatik byt za pul roku, notabene kdyz to ma po Vas nejspis dedicne.
Tudiz Bioparox pomuze i Vam, sama jsem alergik i astmatik, a Bioparox me zbavil zanetu prudusek i chronickeho zanetu nosohltanu Je to sice docela hnus, strika se do nosu i krku, ale prezit se to da a hlavne - pomaha
Vam na to astmaticke zachvaty - pokud byste mela - by mel pomoci Ventolin, co je kompresorovy inhalator pro nejlehci formu astmatu. Pouzivam jej jiz leta a jsem spokojena A na prevenci rozjeti astmatu a lepsi dychani je vynikaji Flixotide Diskus, coz je tez prasek k inhalaci. Disky jsou barevne rozdeleny dle zavaznosti astmatu. gskkompendium.cz/...
Pardon - Ventolin neni kompresorovy, ale bezny astmaticky inhalator, ktery zmackenete a primo do ust vstriknete davku leku
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.