Nejste přihlášen/a.
Může častá konzumace dýní a cuket (každodenní) výrazně snížit hodnoty glykemie u diabetika II. stupně? Sice mám léky, ale poslední měsíce jsem na dýních a cuketách téměř denně a výsledky se výrazně upravily! Může to být tím? nemá někdo zkušenost?
Na další kontrolu jdu 5. 12., tak jsem zvědavá, ale kontral glukophanem (papírek do moči) je stále negativní! Jistě jsem už dávno upravila jídelníček, ale zas ne az tak, abych mohla nad výsledky jásat. Ono mi hlavně dělá problém cičit. Rotoped se mi do bytu nevejde, chodit bez cíle na procházky opravdu není můj styl a na zbytek se nemohu donutit ... to je pak každá rada drahá, jsem si vědoma.
A najednou takový zázrak! Jediné vysvětlení jsou ty dýně, protože nikdy jsem je neměla a nejedla v takovém množství jako nyní! (chleba, brambory, testoviny a rýži opravdu minimálně, uzeniny nejím, o čokoládu nestojím).
Dotaz, téma, je spíš diskuzní a za každý příspěvek budu ráda. A možná, že nejen já!?
Ano může. Konzumace dýní, cuket, topinambur a další zeleniny úspěšně přispívá ke snížení hladiny cukru.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.