Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Žlučníková kolika - jak ulevit od bolesti?

Od: myse* odpovědí: 6 změna:

Zdravím všechny,

nemáte nápad jak ulevit při silných bolestech žlučníkové koliky?

Díky za rady

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Já mám! Odmítala jsem tak dlouho jít na operaci, až už mi ani algifen (velmi spolehlivé analgetikum na žlučníkovou koliku) nezabíral! a to už jsem ho téměř pila!

Došlo to tak daleko, že jsem já, srab nad sraby, šla doslova POPROSIT! aby už mě toho zbavili a odoperovali! A vysledek? Obava jen do te doby, nez lapiduši dovezou na sal! Pak už se jen procitání s naprosto únosnou bolestí pupíčku, kde dělaj taky dírku. Ještě týž den úleva, druhý domu! A pak už si jen člověk spílá, že nešel dřív, dávno, HNED! Že tak strašně a úúúplně zbytečně trpěl!

překonejte strach, stojí to za to! Nic to není! Šla bych dneska bez rozpaků.

A že jsem sakra srab! :)

hodnocení

2x

Když jsem byla na vyšetření před chemoterapii, vyšetřující lékař mi povídal, že kdyby jeho paní měla žlučník v takovém stavu, jako já, že by s ní nemluvil tak dlouho, až by si nechala žlučník vzít. Zas tolik záchvatů jsem neměla, ale když už, tak to stálo za to. Většinou zjara a na pozdní podzim a když jsem se nervla. Že si zakládám na veliký průšvih. A ještě chvilku řečnil, co se mi může stát, až jsem řekla, žo o tom budu přemýšlet. *cert*Asi za čtvrt roku od toho hovoru jsem dostala tak šílený záchvat, že mě odvezli do špitálu. Napíchali mě, nakapali a po měsíci jsem naklapala na stůl. Odmítla jsem laparoskopii a poprosila, ať mi klidně udělají větší řez a zkontroluji játra a všecko, co půjde. Byla jsem štěstím bez sebe, že to byly jen ty šutry. *ua*Od té doby jsem bez sebemenšího problému a divím se sama sobě, proč jsem tu operaci nepodstoupila mnohem dříve, proč jsem se tak trápila. 3 dírky od laparoskopie a pokoj. Přemýšlejte o razantnějším řešní *hej*

myse*
hodnocení

což o to, kdyby to bylo o mně, byla bych tam už dávno. Ale znáte chlapy...

Hledám a šmejdím po internetu jak mu pomoci, když do nemocnice nechce. Maximálně na pohotovost...

Na ultrazvuku nezjistili nic vážného...tak nevím...

Díky za rady...

ivettt*
hodnocení

0x

Co nejdříve si zajít na injekci nospy nebo jiného spasmolytika, než se to rozjede, to především. Když to necháte dlouho, ani injekce pak nezabere, jinak teplá koupel, je to křeč a tu rozpouští teplo, ale ta úleva je malá.

cyril*
hodnocení

0x

Krátkodobě pomůže návštěva lékaře, trvale se lze bolestí zbavit kratším zadržením dechu, asi tak na 5 minut.

hodnocení

0x

Na žlučník, který už je v dezolátním stavu je výborný lék Pancreolan Forte. Koliku předejde.

Může ho předepsat jen lékař. Lék se užívá po každém jídle, bolesti nedostanete. Užívala jsem ho léta, než jsem se odhodlala jít na operaci.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma algifen

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]