Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, jsem na rizikovém těhotenství, musí mi zaměstnavatel proplatit zbývající dny dovolené?
Děkuji
já nevím jak je to přesně podle zákona ale mě ji proplatily po ukončení PN a nástupu na MD...kdysi to bylo 6-8 tádnů před porodem...musela jsem ale o to písemně požádat... proč se nezeptáte přímo na účtárně firmy? Jistě Vám paní účetní rády poradí.
Ano, mzdovky to někdy udělají, ale je to špatně - není to podle zákoníku práce. Nevyčerpaná dovolená se proplácí pouze při skončení PP.
§ 222 odst. 2:
Zaměstnanci přísluší náhrada mzdy nebo platu za 4 týdny nevyčerpané dovolené pouze v případě skončení pracovního poměru. Náhrada mzdy nebo platu za tu část nevyčerpané dovolené, která přesahuje 4 týdny, přísluší zaměstnanci nejen v případě skončení pracovního poměru, ale i v případě, že zaměstnanec nemohl tuto dovolenou vyčerpat do konce příštího kalendářního roku.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.