Nejste přihlášen/a.
Ahoj všichni.Mám potíže s prsty na nohou,laicky řečeno vypadá to,jakože se zkracují šlachy na chodidle k těm prstům.Diagnosa zní příčně plochá kladívková deformitida.Ortoped navrhuje zkrátit u každého prstu jeden článek.Jsem laik,ale myslím,že to nepomůže.Má s tím někdo zkušenosti?K čemu vlastně jsou dobrý šlachy na prstech u nohou?Proč je ne přestřihout u prvního článku(u chodidla)?
Jste laik, tak mu věřte Šlachy potřebujete zcela nezbytně - nepřejte si vědět, jak by se vám chodilo, kdybyste je měl opravdu uříznuté. Jestli hodně nechcete operaci (dělá se to jen v lokální anestezii), řekněte mu, že chcete začít léčbou, co nevím, jak se jmenuje, ale prsty se snaží napravit pomocí plastových nebo silikonových udělátek a fixují se leukoplastí k ostatním prstům. Píšete ale "prsty" v množném čísle, takže problém bude asi obsáhlejší? Rozhodně to chce investovat do dobrých bot... ale ty už určitě máte
Pro sarga:Tak už mám po operaci deformity dvo prstů,čekám,jak to bude vypadat po zhojení.Mám ten stejný problém na druhý noze.A k vaší reakci na střihnutí šlach mám asi dost pádný argument:Na jedný ruce mám po úraze a následné operaci přerušené šlachy u prostředníku,prsteníku a malíku u druhého článku.Takže ovládám jen ten kloub blíže k zápěstí,a nijak zvlášt mi to nevadí.Ortopéd nemá obavy s neudržením rovnováhy,ale z vyhnutí prstů (s přerušenýmy šlachami)nahoru.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.