Nejste přihlášen/a.
Dotaz:
Dobrý den, mám zájem koupit byt za 3.000.000,- Kč. V současné době bydlím ve vlastním bytě v tržní hodnotě 1.500.000,- Kč. Kdybych tento byt pronajímal, čistý zisk z pronájmu by byl měsíčně cca 6.000,- Kč. Je mi 30 let, žiji s přítelkyní (27 let), zatím nemáme děti, náš společný čistý příjem je cca 48.000,- Kč a nejsme nijak zadlužení. Máme ihned k dispozici 300.000,- Kč. Na stavebním spoření, které mám už 8 let mám naspořeno 200.000,- Kč, cílová částka je 300.000,- Kč Rozhodujeme se mezi dvěmi varianty: A. Stávající byt prodat a vzít si překlenovací uvěr a později úvěr ze stavebního spoření. B. Stávající byt si nechat, pronajímat ho a vzít si "nějaký" úvěr (v této chvíli netušíme, jaký by byl vhodný). Jakou byste nám doporučili prosím variantu a na co bychom neměli zapomenout při zvažování? Děkuji mnohokrát.
V principu záleží na tom, jestli věříte, že ceny bytů půjdou ještě nahoru, pak by mělo smysl si stávající byt ponechat. (Já osobně se domnívám, že v cenách bytů jsme již za vrcholem.)
Zároveň se na to dívejte z té stránky, že hledáte takovou investici, která vám nejvíc vynese. Když byt prodáte, získáte 1,5 mil. Jaký výnos vám ty peníze můžou přinést? Bude větší, než 6 tis. měsíčně z bytu?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.